Reklama

Reklama

Keď ich krajinu napadne nepriateľ a ich rodiny zajmú, rozhodne sa skupina ôsmich tínedžerov vytvoriť bojovú jednotku...
Skupina austrálskych stredoškolských kamarátov z malého mestečka sa vyberie na výlet do prírody. Cestou zazrú nad svojimi hlavami prelietavať vojenské lietadlá. Mladíci netušia, že ich vlasť napadol nepriateľ. Po návrate domov zistia, že sa Austrália ocitla vo vojne s Japonskom a ich sú v zajatí. Hoci nemajú za sebou žiadny vojenský výcvik, iba svoje odhodlanie a statočnosť, rozhodne sa skupina charakterovo rozdielnych 16-ročných chlapcov vytvoriť partizánsku jednotku a spoločne bojovať proti nepriateľovi... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Vím, kdyby ta armáda byla schopnější a chovala se podle toho, nemohl by vzniknout tenhle film, nebo respektivě mohl, ale asi by nemohl dopadnout tak, jak dopadl. Ale někdy prostě tu retardaci a neschopnost té invazní armády nejde přehlížet. A kvůli tomu pak taky klesá hodnocení. Přitom film začíná opravdu pěkně, v rámci klasické šablony jemně zajimavějších komedií nám prostřednictvím trochu vtipného komentáře hlavní hrdinky postupně představuje různé podivné existence a po chvíli jsme už na výletě někde uprostřed krásné a nebezpečné australské buše. Herci jsou fajn, hrajou přiměřeně dobře a odkaz na LOTRa potěší. Nepotěší PG-13 a dokonce jenom jediný záběr na holku v plavkách a to dokonce ten co už byl zveřejněn jako forma lákadla před uvedením filmu.. No stejně je velmi příjemné se dívat na celkovou partu holek, všechny vypadají dost k světu, nejvíce samozřejmě Hurd-Wood, ale i Tonkin či ta zmíněná hlavní hrdinka nejsou k zahození. Nesmí samozřejmě chybět ani křesťanka, aby autoři mohli stavět i na problémech s morálními dilematy. Zpět k věci, po chvíli kempování se náhle odnikud objeví celá banda šikmookých asiatů a bez problémů obsadí všechny letiště a přístavy, všechna města, odříznou elektřinu, signál, a prostě všechno. Lidi zavřou do zoo, pár jich postřílejí a vesele začnou čerpat zlato a další blbosti. NATO nikde, OSN nikde, USA nikde (epic fail), Spojenci nikde, atomovky nikde.. No dobře, tohle vše jim možná odpustím, vím jak to v té politice chodí zdlouhavě, takže na tenhle problém počkám do dalších dílů (2012 a 2013). Ale tu už začíná koncert stupidity okupačních vojsk. A neskončí až do konce. Mezitím projde naše banda neohrožených teenagerů křestem ohně, dospějí, zažijí nervové zhroucení i vztahové problémy a všechny takové ty klišé, co zažívají všichni v zombie světech atd.. Ale musím říct, že tohle alespon funguje docela v pohodě, takže za to další plus (i když jsem hlavní hrdinku přestal mít rád). No a prostě to vše neuvěřitelné, co se tam děje na bitevním poli (popravdě aspon jsem se pěkně zasmál, no), mi nedovoluje jít výš, než na průměr. A popravdě, průměr to je. nebudem si nic nalhávat. Oproti Twilight ságy ale velmi příjemný průměr. Kdyby byla nějaká šance, že tohle Twilight v popularitě překoná, nasolil bych i 5 hvězd. Žel, to se nestane, takže zůstávám tam, kde jsem. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápad skýtající tuny možností, pokažený roztřeseným a nevyváženým zpracováním. Hezky rozkreslený začátek a vcelku plastické postavy mě hezky navnadily, očekávaný zlom pak ale přinesl kruté zklamání - po slibných scénách vpádu anonymní armády přicházejí naprosto uhozené blbiny. "Nepřítel" je ukázán jako tlupa neschopných vojáčků, všechny akční scény jsou prostě trapné (honička s motokárami???), vše korunují toporné pokusy o nějaký přesah, výpověď o nesmyslnosti války, kterou definitivně zesměšní nafouknutý závěr. Tohle je opravdu obrovsky promarněná šance. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Tomorrow, When the War Began je naivný teenegerský film o obsadení krajiny cudzím agresorom a partii kamarátok a kamarátov snažiacich sa o partizánske záškodníctvo pričom film je zacielený hlavne na dievčenské publikum. Nemám nič proti tomu keď pohľadná slečna sa chopí riadiacej páky ťažkého vozu snažiaca sa uniknúť buginám s guľometmi a chlapci sú tu odstavený na čisto vedľajšiu koľaj, pričom scéna v kamióne, ktorým sa snažia zdemolovať most, jasne dá najavo prečo baby a vojna nejde veľmi dokopy. Atmosféra okupácie je takpovediac decentná, a aby naše hrdinky toto prežili majú vojaci IQ cúvacieho hada, proste sem tam nejaké pátranie s akciou, nejaká náhodne prebehnutá hliadka aby to nebolo úplné lážo plážo. Našťastie tvorcovia nezabudli ani na odľahčené scénky a podarenejšie momenty akosi celkom slušne kompenzujú tie úplne trápne. Caitlin Stasey vstupuje do povedomia. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na tom filmu je všechno hrozně špatně: dialogy a chování postav jsou jedním velikým výsměchem protinožcům; mělo to být aspoň trochu napínavé a není, a v neposlední řadě by tomu výrazně pomohla o DOST kratší stopáž. Vtip je v tom, že ačkoliv je to tak šíleně debilní, že je v podstatě povinnost tomu připlácnout odpad!, stejně to má v sobě něco, co mě donutilo nechat oči přilepené k obrazovce a hltat každičký záběr. Tuhle krásný holky se samopalama, tady vtipná scénka, do toho smršť laciných efektů... Prostě takové 1/2 guilty pleasure, pod dvě hvězdy mě nic nepřesvědčí :-). ()

predators 

všechny recenze uživatele

Partička studentíků si vyrazí na kampink a během krátkého pobytu začne v austrálii třetí světová. A kdo jiný by ji měl vyhrát, zastavit a nastolit mír, než naši mladí hrdinové. No přiznejme si, nezní vám to jako totální kravina? A taky že je! Režie pokulhává, prázdných míst je tu dostatek, ale to je naproti tomu vyváženo solidní akcí (když na ni dojde), 2-3 sympatickýma studentíkama a říznou hudbou. Nečekal jsem mnoho, ani jsem víc nedostal, ale schazovat to úplně nebudu. 45% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • S výdělkem 13 000 000 amerických dolarů se v Austrálii jednalo o nejvýdělečnějším film roku 2010. (sir-dave)
  • Film vznikl na základě stejnojmenné knihy australského spisovatele Johna Marsdena. Jde o první svazek sedmidílné série „The Tomorrow“. (Mara12)

Související novinky

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama