Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratři Bondurantovi jsou tvrdí hoši. Nejstarší z nich Howard (Jason Clarke) přežil 1. světovou válku, ale to co v ní prožil, v něm zanechalo hluboké následky. Prostřední Forrest (Tom Hardy) málem zemřel, když se spolu s rodiči nakazil španělskou chřipkou. Na rozdíl od nich nemoc přežil a tento zážitek ho zocelil. Nejmladší Jack (Shia LaBeouf) se od bratrů trochu odlišuje, svou vnímavostí a citlivostí jako by se do drsného prostředí ani nehodil. Zatímco většina obyvatel městečka živoří, podnikavým bratrům se daří, vybudovali si totiž prosperující byznys s načerno pálenou whisky. Nekalému podnikání ve Franklin County ale začínají krušné časy, když do města přijede zkorumpovaný zástupce šerifa Charlie Rakes (Guy Pearce). Zatímco většina obyvatel se podvoluje jeho teroru, bratři Bondurantové se nehodlají nikomu podřizovat. Ačkoliv proti Rakesovi bojují jako rodina, jejich vztahy se začínají měnit. Jack dospívá, sní o drahých autech, luxusních oblecích a krásných ženách a také jeho ambice v prodeji načerno pálené whisky se čím dál víc rozšiřují. A tak se svým přítelem Cricketem (Dane DeHaan) rozjíždí proti vůli Forresta vlastní obchod s whisky a kvůli tomu se zapletou s největším gangsterem ve městečku, Floydem Bannerem (Gary Oldman). Do životů bratří Bondurantových vstupují i dvě krásné ženy. Tajemná a živelná Maggie (Jessica Chastain) padne do oka uzavřenému Forrestovi a tichá křesťanka Berta (Mia Wasikowska) zaplane pro Jacka. Situace ve městečku se začíná vyostřovat a bratři se rozhodnou hájit, co si tvrdě vybudovali. Postaví se přesile, která si říká Zákon, aby definitivně rozhodli, kdo má nad městečkem kontrolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 192)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tehdy v dobách prohibice * chlastalo se mnohem více. * Palírny smrděly z každého křoví, * dělaly vrásky policajtovi. * Kdo se chtěl bránit střízlivosti * přes tlamu dostal pendrekem dosti. * Notorici z prostého lidu * přesto mohli býti v klidu, * protože ti drsňáci paliči, * nenechali si dát po piči. * Ano, ano, máme tady další gangsterku z dob, kdy se Amerika rozdělila na ožralce a abstinenty. Zápletka standardní jak čaj z pytlíku, herecké obsazení příjemné (až na jednu výjimku), dobová atmosféra ucházející, přestože ji chvilkami mrvila divná (moderní) hudba. K záporům je nutno započítat komiksově zlého padoucha, který byl směšný jak Satanova karikatura... a pak toho Bohem Darovaného Vola. Pokud nevíte, na co narážím, jukněte do biografie Šiji La Blabla. Sice mu role nafoukaného uplakánka pasovala, ale i tak jsem si nejvíc užila scénu, kdy mu Guy Pearce dával pořádnou držkovou. Kdyby toho nesympatického frikulína kopal Gáj od začátku až do závěrečných titulků, nadšeně bych tleskala ručkama. Čest filmu naštěstí zachránily jiné postavy (třeba tradičně chlapsky tuhý Tom Hardy, ten klučina v roli Cvrčka a vyloženě zamrzí minimální využití Garyho Oldmana). Žádný zázrak, ale čekala jsem míň, tedy jsem spokojená. 70% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU THINK YOU ARE AL CAPONE?" ---------- Shia LaBeouf mal na starosti emócie. Jess Chastain vizuál. Gary Oldman správneho sekundárneho antagonistu. Tom Hardy herecké výkony a Jason Clarke tú postavu, bez ktorej si občas daný film nevieš ani len predstaviť. Dokopy spojené, dalo za vznik vynikajúcemu Lawless. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Mírně přivřu oči a dám plný počet hvězdiček. Třeba právě proto, že je snímek inspirován skutečným příběhem. Jinak je Lawless poctivý gangsterský film, jehož hlavní devízou je pro mě atmosféra. K čemu by byl skvělý příběh, realističnost scén (rozuměj krev při poškozování lidí) a skvělá hudba, kdyby film z natolik atraktivního prostředí, jakým prohibice je, neměl atmosféru? John Hillcoat nám ji ovšem naservíroval na zlatém podnose. Při některých scénách jsem si úplně vybavil mise z legendární hry Mafia (ať už Skvělý obchod či Výlet do přírody). Ale zpět k filmu. Tom Hardy zde v roli Forresta válí a je z trojice bratrů rozhodně nejsympatičtější. Shia LaBeouf se zhostil role takového mladého ucha, ovšem s takovou přesvědčivostí, že jsem si nejednou řekl "Co ten chlap zase pose*e?" Guy Pearce v roli slizkého zástupce také docela perlí. Příjemné je však také venkovské prostředí, v němž se snímek odehrává. Aniž bych si chtěl hrát na odborníka, tak bych pochválil i záběry kamery a celkové zpracování, které utvořilo z Lawless tak nějak kompaktní dílo hodné pěti hvězdiček. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najväčším tromfom Krajiny bez zákona je bezpochyby Caveov scenár, ktorý má skvelý spád a je prostý väčšiny gangsterských klišé. Pod precíznym Hillcoatovým vedením herci vytvárajú nezabudnuteľné postavy a veľa im k tomu napomáha aj dokonalá vzájomná chémia. A to, že hudba Nicka Cavea a Warrena Ellisa dokonale dokresľuje celú atmosféru snáď už snáď nikoho neprekvapí. Krajina bez zákona je poctivá gansterská pecka. Pre fanúšikov žánru povinnosť, pre tých ostatných pravdepodobne dôvod na to, aby mu tiež prepadli. ()

movie 

všechny recenze uživatele

John Hilcoat pomalu stoupá na vrchol kultovního režiséra. Po PROPOSITION a THE ROAD zasadil zatím svůj největší monument. LAWLESS už před koncem zaří (pro mě) celkem jasně rozhodnul o filmu roku 2012. Já si to fakt zamiloval, hrozně sem si oblíbil Toma Hardyho (takže ke konci tekly i slzičky), Guy Pearce je naprosto odpornej (!!!!) a Gary Oldman v několika krátkých momentkách = totální osvícení! Vidět a zemřít!!! Chtěl bych aby John Hilcoat jednoho dne zfilmoval kompletní dílo Cormaca McCarthyho, myslím že by to nikdo nezvládnul líp! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Tom Hardy (Forrest Bondurant) a Shia LaBeouf (Jack Bondurant) si během natáčení příliš nesedli. Hardy přiznal, že jejich svár skončil fyzickou potyčkou, kterou nenesl moc dobře. LaBeouf tento konflikt označil za „projev bratrské lásky“. (Duoscop)
  • Jack (Shia LaBeouf) se chlubí autorádiem, které v době, do které je snímek situován, neexistovalo. Autorádia jako taková existovala, ale nemohla po zapnutí ihned začít hrát. Byla to rádia elektronková, kterým zahřátí chvíli trvá. (Lucasion)

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama