Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratři Bondurantovi jsou tvrdí hoši. Nejstarší z nich Howard (Jason Clarke) přežil 1. světovou válku, ale to co v ní prožil, v něm zanechalo hluboké následky. Prostřední Forrest (Tom Hardy) málem zemřel, když se spolu s rodiči nakazil španělskou chřipkou. Na rozdíl od nich nemoc přežil a tento zážitek ho zocelil. Nejmladší Jack (Shia LaBeouf) se od bratrů trochu odlišuje, svou vnímavostí a citlivostí jako by se do drsného prostředí ani nehodil. Zatímco většina obyvatel městečka živoří, podnikavým bratrům se daří, vybudovali si totiž prosperující byznys s načerno pálenou whisky. Nekalému podnikání ve Franklin County ale začínají krušné časy, když do města přijede zkorumpovaný zástupce šerifa Charlie Rakes (Guy Pearce). Zatímco většina obyvatel se podvoluje jeho teroru, bratři Bondurantové se nehodlají nikomu podřizovat. Ačkoliv proti Rakesovi bojují jako rodina, jejich vztahy se začínají měnit. Jack dospívá, sní o drahých autech, luxusních oblecích a krásných ženách a také jeho ambice v prodeji načerno pálené whisky se čím dál víc rozšiřují. A tak se svým přítelem Cricketem (Dane DeHaan) rozjíždí proti vůli Forresta vlastní obchod s whisky a kvůli tomu se zapletou s největším gangsterem ve městečku, Floydem Bannerem (Gary Oldman). Do životů bratří Bondurantových vstupují i dvě krásné ženy. Tajemná a živelná Maggie (Jessica Chastain) padne do oka uzavřenému Forrestovi a tichá křesťanka Berta (Mia Wasikowska) zaplane pro Jacka. Situace ve městečku se začíná vyostřovat a bratři se rozhodnou hájit, co si tvrdě vybudovali. Postaví se přesile, která si říká Zákon, aby definitivně rozhodli, kdo má nad městečkem kontrolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (1 192)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt tesil, ale uprimne receno, cekal jsem drobet vic. Nemame tu zadnej mafianskej epos, proste trojku bratru, co behem prohibice palej alkohol a jde jim po krku policie. To by bylo v pohode, kdyby tu byl ale nejakej poradnej pribeh. Vetsina policajtu je nezajimava a vsimnete si tak akorat slizouna Pearce. Trojka brachu je na tom ale bohuzel podobne, nejstarsiho si prakticky nevsimnete, Hardy jakozto vrchni drsnak nema co hrat a vse se tak toci kolem LaBeoufa, kterej hraje svyho klasickyho frajirka s plnou hubou kecu, ale jakmile ho nekdo placne, uz breci jak maly dite. Dej tak nejak pomalu plyne, tu se strhne rvacka, jindy prestrelka, ale bohuzel se neda rict, ze by tu byl nejakej vyraznej tah na branu a finale je vylozene odflakly. Na druhou stranu, pokud je film skutecne podle skutecnejch udalosti, tvurci meli asi krapet svazany ruce. Proc teda vlastne 4*? Jednoduse proto, ze se na to prijemne kouka a tech necelejch 120 minut jsem se i pres nejaky ty vytky bavil. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to výborně namixované jak v rámci postav, tak i stylizace a audiovizuálního začlenění. Tvůrci dávají hned od začátku jasně najevo, že tu nepůjde o technicky invenční a promakaný film, ale o lehce komorní a zvrhlou jízdu, která v některých aspektech připomíná Tarantina (násilí, záporák, dialogy). Přesto je to klasická, lineárně vyprávěná gangsterka o přátelství, lásce v dobách prohibice. Některé věci možná nefungují tak jak by měly, potažmo jsou trochu neefektivní sázka na jistotu (hudební podkres, aneb vypalovačky kdy bychom je "nečekali", masakr finále). Ale fakt, že scénář je nevyzpytatelný a divák neví, co se bude dít za 10 minut mi říká, že tahle věc si zaslouží zcela jistě vysoké hodnocení a uznání. Je těžké v rámci žánru natočit něco neotřelého, založeného jen na vnitřních, netechnických atributách filmu. Zde se to minimálně z části povedlo. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola skutočne lahôdka. Slušný začiatok filmu, dobrý rozbeh, stručné vysvetlenie, dobrý príbeh, v ktorom nechýba kúsok sýrovosti a skvelé herecké obsadenie (aj keď Garry Oldman mi prišiel trochu nevyužitý). Hardy je poslednú dobu čoraz lepší a Shia si drží svoj nadštandard. Prekvapil hlavne Guy Pearce, ktorý to ako skorumpovaný zástupca šerifa zahral skutočne perfektne. Lawlles ma celkom slušnú dobovú atmosféru a hudbu a vďaka prijateľnej dĺžke a perfektnému zrežírovaniu, film plynule odsypa. Jediné výhrady mám proti koncu, tam mi prišlo to finále také nevyvážené. 89% - 4* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $37,400,127Tržby Celosvetovo $55,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,945,184 //počet predaných kusov 83,057Tržby za predaj DVD v USA $12,791,676 //počet predaných kusov 778,350║ spočiatku slušný rozbeh, prvá polovica filmu výborná druhá až tak neberie, dobré obsadenie spočiatku zaujímavým Tomom Hardym, ktorý je postupne odstavený na druhú koľaj, škoda, nakoniec preberie štafetu Shia LaBeouf, slizký Guy Pearce, nevyužitý Gary Oldman, dobrá dobová atmosféra, záver troška narýchlo upečený tam sa troška pri prestrelke mohli viac pohrať ale aj tak na režiséra Hillcoata spokojnosť /80%/ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo bez šťavy. Niekedy v polovici som si uvedomil, že ma to vlastne nebaví, že ma postavy nijako neoslovujú a že scenár je ako nasekaný podľa príručky. Emócie nulové a nič tam nerezonuje "v podhubí". Sem-tam trocha násilia a snaživý Shia, nič viac. Dokonca ani Tomovi som tentokrát tie drsné pohľady spod strechy klobúka akosi neveril. Už na druhý deň cítim, ako to vyprcháva. Sklamanie. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • V severoamerických kinech gangsterská sága utržila 37,4 milionů amerických dolarů, v těch celosvětových 55,4 mil. (NIRO)
  • Postava s přezdívkou Mad Dog byla i ve filmu Warrior (2011), ve kterém také hrál Tom Hardy (Forrest Bondurant). (korndaddy)

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama