Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratři Bondurantovi jsou tvrdí hoši. Nejstarší z nich Howard (Jason Clarke) přežil 1. světovou válku, ale to co v ní prožil, v něm zanechalo hluboké následky. Prostřední Forrest (Tom Hardy) málem zemřel, když se spolu s rodiči nakazil španělskou chřipkou. Na rozdíl od nich nemoc přežil a tento zážitek ho zocelil. Nejmladší Jack (Shia LaBeouf) se od bratrů trochu odlišuje, svou vnímavostí a citlivostí jako by se do drsného prostředí ani nehodil. Zatímco většina obyvatel městečka živoří, podnikavým bratrům se daří, vybudovali si totiž prosperující byznys s načerno pálenou whisky. Nekalému podnikání ve Franklin County ale začínají krušné časy, když do města přijede zkorumpovaný zástupce šerifa Charlie Rakes (Guy Pearce). Zatímco většina obyvatel se podvoluje jeho teroru, bratři Bondurantové se nehodlají nikomu podřizovat. Ačkoliv proti Rakesovi bojují jako rodina, jejich vztahy se začínají měnit. Jack dospívá, sní o drahých autech, luxusních oblecích a krásných ženách a také jeho ambice v prodeji načerno pálené whisky se čím dál víc rozšiřují. A tak se svým přítelem Cricketem (Dane DeHaan) rozjíždí proti vůli Forresta vlastní obchod s whisky a kvůli tomu se zapletou s největším gangsterem ve městečku, Floydem Bannerem (Gary Oldman). Do životů bratří Bondurantových vstupují i dvě krásné ženy. Tajemná a živelná Maggie (Jessica Chastain) padne do oka uzavřenému Forrestovi a tichá křesťanka Berta (Mia Wasikowska) zaplane pro Jacka. Situace ve městečku se začíná vyostřovat a bratři se rozhodnou hájit, co si tvrdě vybudovali. Postaví se přesile, která si říká Zákon, aby definitivně rozhodli, kdo má nad městečkem kontrolu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 192)

POMO 

všechny recenze uživatele

Na takýto zážitok som onehdy spoliehal od Mannovych Public Enemies, a nedostal sa mi. Hillcoat s Caveom a bandou sviežich hereckých tvárí stvorili gangsterku z doby prohibície, v ktorej nejde o obrazovú epickosť (vizuál je naopak z nepochopiteľných dôvodov neživotne vyblednutý), ale o postavy a znovu len postavy. Ultra záporák, krv a brutalita, priateľstvo, bratská súdržnosť, čierny humor, ženská krása a neha, masakrálne on-the-edge finále. To všetko namixované tak, aby vznikla stopercentná žánrová zábava osobitého rázu. Medzi štyrmi a piatimi. Vo festivalovej atmosfére päť. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jedinou sqrnou na kráse této vynikající gangsterky je slizká transka Šejla LaBlaf. Kdykoliv se objevil na scéně, měl jsem hrozný strach, aby se jeho Ford 1920 nezačal transformovat. Kdyby ho hrála třeba taková Dakota Fanning, neměl bych opravdu co vytknout. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Není to tam. Na Zemi bez zákona je krásně vidět, jak moc důležitý je pořádný dramaturg, který dokáže zastavit autorský chtíč. Připravte se na špatnou práci s časem, tradiční vršení pecek v hudebním podkresu, které vyznívá do ztracena a soubor herců, kteří jsou sice fajn, ale kromě hlavního lůzra nemají moc co hrát. Ve druhé půlce už jenom čekáte na to, až Guy Pearce zase někoho sejme a jestli ještě dá Oldman někomu lopatou. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je ironií jak je Země Bez Zákona zmítána žánrovými zákonitostmi a klišé a jak natřískaná je charakterovými typy z každé správné šestákové gangsterky (samozřejmě nejde nevzpomenout slizkého sadistického úchyla Guye Pearce). Dost pochybuju, že to má s realitou společného víc než jména a geografickou polohu. Ženské hrdinky jsou tu jen určitými rekvizitami - máme tu nevinné děvče, kterému se dvoří nejmladší Bondurant, a pak záhadnou cizinku s problémy... a tělem a rudou hřívou Jessicy Chastain, což objektivně vzato nemůže žádnému filmu uškodit, zvlášť když je tu z obojího vidět docela dost:) A to je vlastně hlavní problém filmu - není v něm nic, co by už někde nebylo k vidění, a jede si to vyšlapanými cestičkami až k dokonale nepřekvapivému finále. Jenže na druhou stranu nejde nevidět, že je to celé pečlivě dobově stylizované, a že herci jsou typově dokonale obsazení a svoje role si docela užívají (Gary Oldman přece tak rád mlátí lidi lopatou;) - bohužel ale nikdo nemá co hrát. A někomu může přijít cool i to jak štědře se tu pracuje s krví a podobnými "srandami". IMHO to Hillcoatovi v tomhle případě moc nevyšlo, a spíš to působí jako by maskoval, že vlastně nemá co říct. Proposition si aspoň s Nickem Cavem hrála na Mrtvého Muže a velebila drsné krásy Austrálie. Lawless prostě jenom je drsná jako neoholená brada Toma Hardyho, a je taky stejně prostá. Takže 70%, přinejlepším. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je to tam. A kdo bude tvrdit že ne, za tím přijde huhlající Tom Hardy a dá mu do tlamy :-) Povedená prohibiční gangsterka s velmi kvalitním obsazením a vizuálem, ze kterého jsem měl .. opravdu velký estetický zážitek. Slizký Guy Pearce jedním z nejlepších záporáků letoška. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No já nevím, podobně laděných filmů jsem už pár viděl a přišli mě mnohem dynamačtější a napínavější. Příběh sice vše směřuje do vrcholného a emotivního finále, ale posralo se to naprosto pitomou vyhroceností, ať mě nikdo neříká že když na něj někdo stříli že se nebude krýt a prostě půjde kulce naproti, koupí ji, lehne, po chvilce vstane a jak magor pokračuje. To jsem si připadal jak na natáčení dalšího Terminátora. Navíc jak se choval státní zástupce, to bylo na Chocholouškam takhle se může chovat snad jedině člověk, který celou noc poslouchá "myšlenky" trenéra český fotbalový repezentace, pana DeBílka. Po herecký stránce to bylo dobrý i když postava Gary Oldamana mě přišla mírně zbytečná a Shia, mám toho kluka rád, ale umím si představit lepší. Vy taky pane DiCaprio, co ? Nicméně za snahu přijít v týhle digi době s něčím filmařsky poctivým dávám nakonec ty tři, ať nežeru. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo bez šťavy. Niekedy v polovici som si uvedomil, že ma to vlastne nebaví, že ma postavy nijako neoslovujú a že scenár je ako nasekaný podľa príručky. Emócie nulové a nič tam nerezonuje "v podhubí". Sem-tam trocha násilia a snaživý Shia, nič viac. Dokonca ani Tomovi som tentokrát tie drsné pohľady spod strechy klobúka akosi neveril. Už na druhý deň cítim, ako to vyprcháva. Sklamanie. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Výsek z rodinné historie, který funguje pouze ve svých dvou hodinách stopáže, kdy boduje dobrými herci a brutálním násilím, přičemž zapomíná na postavy, takže Hardy jenom mručí a LaBeouf buduje impérium jaksi zničeho; tedy nachlup stejné pocity jako u Proposition, kdy se opisovalo odevšad, jen to mělo krásný rukopis – Marigoldův příměr o padělané whisky je více než namístě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je tenhle film neuvěřitelně poctivý, jsem postrádal nějaké lepší vtažení do příběhu, které by mě dokázalo sejmout každou další scénou. Herci jsou super, záběry jsou boží, atmosféra první poloviny 20. století je skvělá, ale celý film blázní na drobných detailech. Třeba ten závěr, ten mi přišel jako neuvěřitelná fraška. Celá ta přestřelka byla, jak kdyby se děti sešli na pískovišti a začli po sobě střílet kamínky z praku. Nikdo neví, koho trefil, někdo na zemi leží, někdo na zemi neleží, někdo finguje zranění. Zvláštní. Na to, že tenhle film je tak neuvěřitelně opravdový, tak v něm postrádám důraznější cit pro scény, které měly být klíčové a vůbec se nepovedli. Škoda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $37,400,127Tržby Celosvetovo $55,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,945,184 //počet predaných kusov 83,057Tržby za predaj DVD v USA $12,791,676 //počet predaných kusov 778,350║ spočiatku slušný rozbeh, prvá polovica filmu výborná druhá až tak neberie, dobré obsadenie spočiatku zaujímavým Tomom Hardym, ktorý je postupne odstavený na druhú koľaj, škoda, nakoniec preberie štafetu Shia LaBeouf, slizký Guy Pearce, nevyužitý Gary Oldman, dobrá dobová atmosféra, záver troška narýchlo upečený tam sa troška pri prestrelke mohli viac pohrať ale aj tak na režiséra Hillcoata spokojnosť /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Brainless, plotless, gutless. Plochá gangsterka pro začátečníky, která je stejná jako padělaná whisky, sice má všechny potřebné ingredience, ale její chuti chybí jakákoli rafinovanost originálu. Pokud někomu stačí ke štěstí Hardy s jedinou grimasou, na hranici snesitelnosti přehrávající Pearce a do zblbnutí stejný jeliman LaBeouf, prosím. Já čekám od prohibiční gangsterky víc než odkoukané sentimentální macho pózy... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hagiografických snímků je mnoho a tohle je jedna z těch zapamatováníhodných legend... Nick Cave coby scénárista zůstal věrný svým Murder Ballads a rozvíjí je v duchu poetiky Scorseseho Boardwalk Empire... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stylové uvedení do kin v době v tuzemsku panující prohibice i snové obsazení ve výtečné buranské gangsterce zachycující specifickou uvoněnou atmosféru. Celé to dojíždí vlastně pouze na závěrečnou dvacetiminutovku, protože místo gradace dochází k postupnému vyšumění; a to až do úplného ztracena. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hillcoat má i lepší filmy, ale tohle je taky fajn. Guy Pearce je správná karikatura a když nekompromisně mlátil Shiu do držky, tak mě to fakt začalo bavit. Tomuhle filmu nejde moc co vytknout, ale já jako fanda Boardwalk Empire vím, že se z tohoto tématu dá vytřískat setsakra víc a už mě jen tak něco neuspokojí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NENÍ TO NÁSILÍ, CO DĚLÁ CHLAPA CHLAPEM. ALE TO, KAM AŽ JE PŘIPRAVEN ZAJÍT“….. /// Časy prohibice na vesnici se nesou v jiným duchu než ve městech. Rodinnej biznis bratrů Bondurantů postavenej na chlastu se s narůstající korupcí začíná kapku srát. Film není žádná růžová (ani oranžová pičo) knihovna pro navoněný slečinky, který přišly slintat na Šiju, ale DRSNEJ SVĚT PRO DRSNÝ CHLAPY, takže si na svý přijdou spíš hrubší povahy. Příběh plnej záporáků (G.Pearce je aspirant na titul hajzl roku!) totiž šíří převážně negativní náladu. Skoro furt mě sžírá nepříjemnej pocit, že se všechno posere ještě víc a že to vodserou ty nevinní. Jo, ten příběh je k nasrání, ale bohužel je to super filmařina. Proč bohužel? Páč jinak bych ty 4* nikdy nedal! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na filmy podle skutečných událostí a knihu ,,The Wettest County in the World“, kterou napsal v roce 2008 Matt Bondurant číst nebudu. 2.) Věřím, že bych dokázal ujít 20 mil s uříznou hlavou. 3.) Zjistím, jak vypadá chlap, o kterým se říká, že nemá koule. 4.) Thx za titule ,,-OverLord-„ a ,,Thorn“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Weinstein Company // Počet premietajúcich kín v USA: 3,138 // Otvárací Víkend USA: $10,001,982 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po čas filmu jsem si celou dobu říkal.. O čem to vlastně je? Hardy je opět drsnák, jako Vždy.. Sem tam se objevila brutální scéna.. ALe celkový Dojem z filmu je zcela průměrný.. Je i dosti vyčerpávající přes tu dlouhou stopáž.. Záporáka, nicméně chválím.. Ale co se týče Konverzaček tak letošně u mně vyhrál Killer Joe ! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt tesil, ale uprimne receno, cekal jsem drobet vic. Nemame tu zadnej mafianskej epos, proste trojku bratru, co behem prohibice palej alkohol a jde jim po krku policie. To by bylo v pohode, kdyby tu byl ale nejakej poradnej pribeh. Vetsina policajtu je nezajimava a vsimnete si tak akorat slizouna Pearce. Trojka brachu je na tom ale bohuzel podobne, nejstarsiho si prakticky nevsimnete, Hardy jakozto vrchni drsnak nema co hrat a vse se tak toci kolem LaBeoufa, kterej hraje svyho klasickyho frajirka s plnou hubou kecu, ale jakmile ho nekdo placne, uz breci jak maly dite. Dej tak nejak pomalu plyne, tu se strhne rvacka, jindy prestrelka, ale bohuzel se neda rict, ze by tu byl nejakej vyraznej tah na branu a finale je vylozene odflakly. Na druhou stranu, pokud je film skutecne podle skutecnejch udalosti, tvurci meli asi krapet svazany ruce. Proc teda vlastne 4*? Jednoduse proto, ze se na to prijemne kouka a tech necelejch 120 minut jsem se i pres nejaky ty vytky bavil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Záporák divně slizskej. Hardy divně ztvrdlej. Shia jako hlavní hrdina moc posranej. Kráska šeredná. Málo střílení a krve. Moc se nedělo a moc to ve mně nebudilo. Koment vidláckej. ()

movie 

všechny recenze uživatele

John Hilcoat pomalu stoupá na vrchol kultovního režiséra. Po PROPOSITION a THE ROAD zasadil zatím svůj největší monument. LAWLESS už před koncem zaří (pro mě) celkem jasně rozhodnul o filmu roku 2012. Já si to fakt zamiloval, hrozně sem si oblíbil Toma Hardyho (takže ke konci tekly i slzičky), Guy Pearce je naprosto odpornej (!!!!) a Gary Oldman v několika krátkých momentkách = totální osvícení! Vidět a zemřít!!! Chtěl bych aby John Hilcoat jednoho dne zfilmoval kompletní dílo Cormaca McCarthyho, myslím že by to nikdo nezvládnul líp! ()

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama