Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobiáš je bubeníkem u Ivana Krále. Také je profesionálním vynašečem odpadků. Žije mezi odpadkovými koši a skládkou. Tam také doslova najde Pavlu - křehké, zlatovlasé stvoření s podřezanými zápěstími, v bezvědomí Láska mezi Tobiášem a Pavlou je silná, živelná - chaos. Pavla v nočním klubu zkolabuje. Během písničky ji vynášejí na nosítkách. Primář v nemocnici Tobiášovi řekne o nevyléčitelné nemoci Pavly, o blížící se smrti. Tobiáš shání peníze na záchranu života pomocí dobročinných koncertů. Po marném snažení se naskytne příležitost k podvodu. Ani to jim nepomůže. Přesto v této situaci najdou něco mnohem podstatnějšího... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

I když film je nic moc, herecké výkony na úrovni ochotníků a scénář kulhá, má tohle dílko jedno velké pozitivum. Tím je soundtrack Ivana Krále, kterého asi netřeba dále představovat. Doporučuji jeho poslech, velmi příjemná hudba na cesty do aut, do těch s otevřenou střechou zvlášť ! Hudba * * * * * / Film * ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mě vyhodili z vlaku a tak jsem si myslela, jako že bych mohla přespat u tebe. Jasně, mám volný spacák... 1) Chvilku po začátku jsem chtěl film vypnout, vymazat a odkoukaných deset minut rychle zapomenout. Nakonec jsem to vydržel a nelituji. 2) Totálně amatérské herecké výkony mi sice daly zabrat, ale nakonec přece jen převážily živě napsané dialogy, určitá atmosféra snímku, příjemná hudba a vysportované tělo 29letého herce, jinak také hudebníka, básníka a člověka mnoha profesí Tobiáše Jirouse (bubeník Tobiáš). ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Cabriolet aneb jak to dopadá, když se spojí strašně napsané dialogy s hodně špatnými hereckými výkony. Pár celkem slušných režisérských nápadů (bouchání do bubnů vs. bouchání na dveře, vylidněné náměstí Míru) nemůže zachránit nudný příběh s neuvěřitelně tragickými dialogy. Z toho pro mě vyplývá jednoznačný verdikt - Bystroň jako režisér dejme tomu, Bystroň jako scénárista never more! A ještě jedna rada pro české filmaře. V každém filmu nemusí nutně být otevřená erotická scéna jenom proto, že to dobře vypadá v traileru. ()

Pisoarec 

všechny recenze uživatele

Naprosto musím souhlasit s jedním s uživatelu o neúplném pochopení tohoto díla. Pokud by se měl neznalý divák řídit dle zdejšího hodnocení, nejspíš by se na film ani nepodíval a to by byla veliká škoda. Nejvíce mne na filmu zaujaly herecké výkony, které se tu hodnotí prý jako strašné, či snad i odpudivé. Mě naopak přišly dokonalé. Popravdě jsem takhle zahrané postavy snad dosud nikde neviděl. Napomáhal jim k tomu i scénář, ale výkon obou hlavních herců byl tak neuvěřitelně lidský, oni to nehráli, oni tam prostě byli. Když naštvaný Tobiáš čekal na Pavlu, až se vrátí domů z chlastačky, tak se k němu tak mile vetřela, dobírala ho a když viděla, že to nemá cenu najednou přestala a řekla: ,, ty si teda asi vážně nasranej, co?" a tohle je přesně ta hláška, která jejich role činí tak pravdivé a naprosto ze života. Přesně tohle by ti mladí lidé mohli říct, není to vymyšlené, nepůsobí to uměle a z úst obou protagonistů jdou hlášky také vždy zcela přirozeně a máte pocit, že sledujete nějaký příběh vašich kamarádů, kteří své osudy natáčí na video. Tak působí celý film, reálně. Já osobně tedy Cabriolet řadím jako nejzdařilejší projekt mladých debutujících režisérů a myslím, že něco podobného už jen tak nezažijem a to je veliká škoda. Režisér tak stvořil film s neuvěřitelně civilními hereckými výkony, skvělou hudbou Ivana Krále a s velmi silným příběhem, který vás osloví a pohltí. Cena za nejlepší debut roku 2001 ve Finále Plzeň je tedy více než zasloužená a budu moc zvědavý na další Bystroňův film. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Aspon ze vyborna hudba posouva dej trochu dopredu, kdyz uz to toporny scenar s prisernymi dialogy nedokaze. Film je to nametem dobry, i nektere dilci okamziky maji svou myslenku, nicmene zpracovani je hrozne. To je navic podtrzeno naprosto katasrofickymi hereckymi vykony. Nic moc jsem od filmu necekal, avsak dostal jsem jeste mene. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Cabriolet je první celovečerní film Marcela Bystroně. (Halloween9)
  • Cabriolet byl natáčen na digitální kameru. (Halloween9)

Reklama

Reklama