Reklama

Reklama

Duše

(festivalový název)
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní / Fantasy
USA / Španělsko, 2009, 5 min

Režie:

Rodrigo Blaas

Scénář:

Rodrigo Blaas

Popsaná zeď láká připojit na ni i své jméno. Potom se ohlédnout a spatřit ve výloze divného krámku panenku, co vypadá trochu jako já. Dveře jsou zavřené - anebo nejsou? Nakonec se dá vstoupit a té panenky, co chvílemi mizí a objevuje se, moci se tak dotknout! Něco se změnilo. To se nemělo stát! A krámek a popsaná zeď čekají na dalšího návštěvníka ... (xargos)

(více)

Recenze (93)

Palisander 

všechny recenze uživatele

Ale aj tak je najstrašidelnejšia bábiková rozprávka Koralína. A punktum.... PS: Pravdupovediac sa mi tento krátky film zdá byť až príliš "inšpirovaný". Ale sú rovnaký ročník, takže nemôžem povedať nič ;-). Ale keď vezmem do úvahy, ako dlho sa točí celovečerák. No... Zdvihnutý prst! ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Hnusný panenky, však já vím, proč je nemám rád a tady máme konečně důkaz, že rozhodně nejsou na hraní a nemá se na ně šmatat. Nedoporučuji pouštět jako večerníček, pokud máte doma malou holčičku, co si ráda hraje s panenkama - už na ně totiž do smrti nehmátne a Vás bude stát balík kupování nových hraček. ()

Reklama

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Nejlepší způsob, jak vytvořit zajímavou, možná i trochu děsivou atmosféru je vybrat si něco, co děsivé vůbec není, třeba hračky. A stejně jako se to kdysi osvědčilo u panenky Chucky či v Burtonově Noční můře, stejně to může fungovat i u krátkého, na první pohled roztomilého animáku jako je tento. Stačí jen skvělý nápad a trocha šikovnosti a na světě je další krátký film, který stojí za zhlédnutí. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Zvědavost zabila kočku, co může provést malé, zelenooké holčičce? Čmáranice na zeď jako úpis ďáblu? Báječný hororový kraťas, který si vypracuje slušně děsivou atmosféru, je z něj cítit zoufalá beznaděj (panáček na kole) a hlavně je velmi dobře animovaný. Rovněž hudba mi k tomu náramně pasovala. 90% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

prostý předvídatelný příběh, ale zabalený do poctivé duchařské duchny, takže stojí za zhlédnutí. Něco mezi 3-4 hvězdičkami - tentokrát jednoduchost u mě zvítězila nad atmosférou. V HD kvalitě se pokochejte tady: http://vimeo.com/4749536 [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Alma znamená ve španělštině "duše". (Saku)
  • Na zdi vedle tajemného obchodu je možné zahlédnout plakát v češtině, který poukazuje na nutnost dávat na děti pozor. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama