Reklama

Reklama

Na cestě - Série 8 (2009) (série)


Na cestě po Réunionu (S08E13)

(epizoda)
Česko, 2009, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

Jiří Bartoška s Miroslavem Donutilem vás tentokrát v roli skutečných průvodců provedou exotickým rájem v Indickém oceánu.

Palmy, bílé pláže, azurové vlny Indického oceánu... Réunion dokonale splňuje atributy exotického ostrovního ráje, ale zdaleka není jen ke koupání. Rozeklaná údolí ve vnitrozemí ostrova nabízejí úžasné přírodní scenérie i kreolskou architekturu, kterou si musíte zasloužit dlouhých pochodem dramatickou krajinou. Tu má na svědomí vulkanický původ ostrova, jež stále tvaruje jedna z nejaktivnějších sopek naší planety. V roce 1977 se však zachovala milosrdně k tamnímu kostelu, když se lávový proud těsně před ním rozdělil. Místní křesťané to považují za zázrak. A stejný div by se asi odehrál, kdyby někdo objevil zlatý poklad, který údajně před svou smrtí na ostrově ukryl pirát Oliver La Bus Levasseur. Kořist prý pocházela hlavně z portugalské lodi La Vierge de Cap. Kromě luxusní turistické nabídky je současným pravým pokladem Réunionu vanilka, za jejíž vůní se skrývá nečekaně složitý pěstitelský proces. Pálení rumu, pletení košíků z palmových listů je ve srovnání s tím dětskou hrou.
Návštěva Réunionu bude výjimečná i tím, že Jiří Bartoška s Miroslavem Donutilem protentokrát vystoupí ze svých moderátorských rolí a provedou diváky České televize tímto úžasným ostrovem osobně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Solidní dokument, kde nad průměr vyčnívá téma: ostrov nádherné přírody všech barev, pohodových obyvatel nejen všech barev, ale i všech vyznání, a k tomu spolehlivý přísun eur francouzským penězovodem. Až podezřele to připomíná ráj. 70%. ()

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně Donutil ani Bartoška nevadí, právě naopak, ale jejich přihlouplé hlášky v tomhle cestopisném pořadu mi pořádně brnkají na nervy, takže víc jak tři jim nemohu udělit. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejbohatších ostrovů Indického oceánu, krásné tanečnice salsy, kolony na silnicích, ostrovní fauna s pavouky tkající pavučiny o metrovém průměru, šedesát metrů vysoký vodopád, sklizeň vanilky, pálení rumu, želvy, hned několik vyznání, jedna z nejaktivnějších sopek naší planety a dokonce i masopust. Nevtíravý a velmi příjemný náhled do zajímavých kultur, okořeněný velmi civilním a uklidňujícím komentářem pánů Donutil/Bartoška. Sympaticky krátké, funkční, trefné, doplněné podmanivou hudbou. A pánové tentokrát i osobně!! ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama