Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Dáma se závojem (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Veiled Lady (více)
TV spot

Obsahy(1)

Poirot si zoufá z nedostatku práce a obává se, že již samotná jeho existence donutila všechny zločince zanechat zločinu a stát se řádnými občany. Vrchní inspektor Japp se jej snaží vytrhnout z chmurných myšlenek a vypráví mu o loupeži v klenotnictví, která by jej mohla zajímat. Lupič byl sice na útěku zadržen uvědomělými občany, ale až na policii se zjistilo, že drahokamy, které u něj byly nalezeny, jsou falešné. Ty pravé již mezitím stihl předat svému komplici. Skutečné rozptýlení však znamená až nový případ. Poirota požádá o schůzku záhadná dáma se závojem. Představí se jako lady Millicent Castle-Vaughnová, dáma, jejíž život plní řádky společenských rubrik všech novin. Prosí detektiva, aby jí pomohl, stala se totiž obětí bezohledného vyděrače. Poirot se pouští do pátrání, které jej zavede až na opačnou stranu zákona. Ani to však geniálnímu detektivovi nezabrání v odhalení překvapivých souvislostí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (50)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od začátku bylo trochu jasné, kdo vlastně bude za záporáka, ale to, jak se celý příběh vyvíjel, to je přece jen dostatečně zajímavé na to, aby to člověka zaujalo a on vydržel až do konce. Honička v muzeu je celkem zábavná a musím říct, že se mi velmi líbí, jak se v seriálu neustále mění prostředí. Poirotovi to sluší. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02E03 - Velice sympatický díl. Něco zdánlivě nesouvisejícího do sebe nakonec zapadne jako dílky puzzle. Zápletka mohla sice být trošku vykreslenější, ale vyvažují to ostatní aspekty. Zrovna v tomto dílu jsem si všimla krásné hudby. K tomu měla paní Lemonová krásný tmavomodrý kostýmek s kloboučkem a dáma v závoji taky měla super garderobu. Dost jsem se i nasmála. Poirot v převleku (zdálo se mi, že ztratil i jeho typickou cupitavou chůzi, možná jak se položil do své role), knírek v neupraveném stavu, noční vloupání a všudypřítomné lehké vtípky. K tomu všemu jsme nahlédli i do Britského muzea, krása. ()

Reklama

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nasmál jsem se, to jo. Hercule Poirot převlečen do montérek, kdy vypadá spíše jako paragán než jako řemeslník je přistižen hospodyní Godberovou při loupeži : To je on jejich šéf, o toho druhého se nestarejte ! Snažil se mě odpoledne namluvit, že prý je Číňan ! … říká přivolanému strážníkovi. Strážník : Jdeme hochu, (k Poirotovi) čeká na Vás cela. Šéf inspektor Japp informuje policistu, jak se uvězněný Poirot opravdu jmenuje : Nikdo nezná jeho pravé jméno, ale každý mu říká Šílený Pes. No k popukání, ale nijak typický případ pro našeho detektiva ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S02E02. O neco slabsi zapletka tentokrat bez vysetrovani vrazdy. Poirot ma najit kompromitujici dopis v dome jisteho Lavingtona, z cehoz se vyklube nakonec zcela jina zalezitost. Tento dil je dalo by se rict o neco "akcnejsi" :) Uz na zacatku Poirot uvazuje nad tim, jake by to bylo dat se na drahu zlocinu, ze by ho nikdy nedopadli. No, ukaze se, ze v tomhle oboru ma jeste co dohanet :) Epizoda tedy docela vtipna, na ktere mi vadila jen zaverecna schovavacka v muzeu, ktera na dnesni dobu pusobi trochu hloupe, kdy napr. inspektor Japp ani nevytahne pistoli pri hledani nebezpecnych zlocincu, ale holt "Poirot" neni akci nabity "S. Holmes" R. Downeyho Jr. :) ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch výjimečných dílů, kdy Poirot uvažuje, jakým zločincem by mohl být, kdyby nebyl detektivem. Zřejmě geniálním. A v tomto díle mu je zločinná kariéra umožněna. Nejdříve si obhlédne terén jako zámečník (v montérkách a přijel na kole!!!) a poté se vloupe do domu aby se zmocnil inkriminovaného dopisu, o což ho prosila jedna dáma. Vše se nakonec vyvíjí samozřejmě jinak, než by neznalec Poirota mohl čekat. Poirot ale ví moc dobře, co dělá. Díl je to plný humoru a netradičních scén, jako např. že Poirot běhá, jezdí na kole a nemá navoskovaný knír. Výtečné. Hudba: theme Christopher Gunning, incidental music Fiachra Trench ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama