Hercule Poirot: Dáma se závojem (TV film)

• Velká Británie

Poirot: The Veiled Lady

Hercule Poirot: Dáma so závojom

Krimi / Drama

Velká Británie, 1990, 50 min

Edward Bennett

Roztomile hravý a zábavný díl. Ta hospodyně byla doslova k sežrání, zatímco Japp doslova sršel skvělým suchým anglickým humorem. Poirott tak, jak ho mám nejradši. 80%(16.12.2010)

Jeden z těch výjimečných dílů, kdy Poirot uvažuje, jakým zločincem by mohl být, kdyby nebyl detektivem. Zřejmě geniálním. A v tomto díle mu je zločinná kariéra umožněna. Nejdříve si obhlédne terén jako zámečník (v montérkách a přijel na kole!!!) a poté se vloupe do domu aby se zmocnil inkriminovaného dopisu, o což ho prosila jedna dáma. Vše se nakonec vyvíjí samozřejmě jinak, než by neznalec Poirota mohl čekat. Poirot ale ví moc dobře, co dělá. Díl je to plný humoru a netradičních scén, jako např. že Poirot běhá, jezdí na kole a nemá navoskovaný knír. Výtečné. Hudba: theme Christopher Gunning, incidental music Fiachra Trench(21.2.2012)

Asi nejvtipnější díl, který jsem viděla - Poirot jako zámečník na kole, neuvěřitelné! ale zápletka byla jedna z těch horších a bez pořádného mordu jakoby Hercule ztrácel něco ze své šťavnatosti.(22.2.2011)

Velice vtipný díl, Poirot jako zločinec, suchý Jebb, Hastings taky zářil.(13.3.2011)

Díl plný vtipu.Vtipný Poirot na kole,snad poprvé a naposled s neupraveným knírkem...I akce bylo nakonec docela dost na to,že jde o Poirota(10.11.2011)

Nasmál jsem se, to jo. Hercule Poirot převlečen do montérek, kdy vypadá spíše jako paragán než jako řemeslník je přistižen hospodyní Godberovou při loupeži : To je on jejich šéf, o toho druhého se nestarejte ! Snažil se mě odpoledne namluvit, že prý je Číňan ! … říká přivolanému strážníkovi. Strážník : Jdeme hochu, (k Poirotovi) čeká na Vás cela. Šéf inspektor Japp informuje policistu, jak se uvězněný Poirot opravdu jmenuje : Nikdo nezná jeho pravé jméno, ale každý mu říká Šílený Pes. No k popukání, ale nijak typický případ pro našeho detektiva(25.1.2012)

Taktéž velice dobrý díl. Zprvu se zdá, že to bude nudné, ale nakonec se to vyvrbilo úplně jinak. Povedené = 75%.(16.1.2012)

Taková legrácka bez pořádné zápletky, ale jo, proč ne, nakonec je to možná dobře. The best of Japp.(23.1.2012)

O Poirotovi mají i zločinci vysoké mínění a najímají si ho na vyřešení případů. Velmi dobrý díl. A nejvíc mě pobavil Poirot v montérkách na jízdním kole ... 82 %(27.2.2011)

Tak tenhle díl byl naprosto báječnej a rozhodně je jeden z nejlepších vůbec. Nasmál jsem se u něj neskutečně... Ta předně: Poirot jede na kole, s knírem neupraveným a nijak zvlášť si nestěžuje. Zábavný pohled, takhle si Poirota nejspíš nikdo nepředstavuje. Poirot ve vězení, kde ho Japp nazývá bezejmýn lupičem s přezdívkou. Nejlepší scéna. Japp má v tomto díle také dost dobré hlášky. Finále bylo moc dobré, taktéž vtipné a akce bylo v tomto díle také vcelku dost. Best of: ,, Sem v loji". Ono by se toho nakonec dalo najít víc... Z tohoto dílu mám moc dobrý pocit. 100%.(22.1.2012)

Díky komice a svěžímu přístupu jeden z nejlepších Poirotů, proto ta hvězdička navíc.(10.1.2010)

Pauline Moranová je vždy sexy, o tom ale potom, avšak Poirot je vždy viac zaujímavý, než slečna Lemonová sexoška :), Poirot je proste mozog, riaditeľ všetkých riaditeľov :). Táto epizóda nebola nejaká mega extra zapletená, môžem povedať že prehliadnuteľná od začiatku, príliš málo komplikovaná, od počiatku som vedel, že tí dvaja pracuju pre jeden team,a od prvej sekundy, čo sa objavila dáma so závojom, mi bolo jasné, že v tom ide, už podľa reči mimiky tváre, že jej ide o peniaze. Myslel som si ale, že v tej druhe strane škatuľky bude závet, a že tí dvaja budú budúci manželia, čiže milenci, a že Levington bol jej byvaly snubenec alebo manžel, ktorého zabila, takže som sa sekol len kúsok. Sranda ako Poirot po prvýkrát zatúžil /viac menej zo srandy/ byť na opačnej strane než doteraz na strane zákona, a tiež sa aj zúčastnil vykradnutia :) Preto tento diel mal niečo do seba, ale inak ho považujem za priemerný, alebo lepšie povedané, za jeden zo slabších Poirotových príbehov. Ale Poirot, napriek tomu, je vždy príjemným rozptýlením.(27.1.2012)