Reklama

Reklama

Drž rytmus!

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokument o nastudování hudebně-tanečního představení Špalíček Bohuslava Martinů s 90 žáky pražských základních škol, absolventů a studentů Duncan Centre v choreografii Evy Blažíčkové. (oficiální text distributora)

Recenze (2)

PaRi 

všechny recenze uživatele

Dokument získal na Mezinárodním filmovém festivalu evropského umění Arts&film 2010 v Telči 2. cenu v kategorii Hudba, dramatické umění, film a literatura. Šestého ročníku se zúčastnilo 32 zemí z Evropy s 283 filmy. Soutěžilo se v pěti kategoriích: 1. Výtvarné umění ve všech oblastech a oborech 2. Architektura a design, lidové umění 3. Hudba, dramatické umění, film a literatura 4. Film Future 3000 5. Multimedia. ()

Colin27 

všechny recenze uživatele

Inspirováni podobnými projekty v Německu oslovili tvůrci pražské základní školy a vybrali žáky často z disfunkčních či sociálně slabších rodin a během více než jednoho roku s nimi nacvičili taneční představení na hudbu Špalíčku Bohuslava Martinů s cílem je "morálně povznést" a ukázat jim jiné možnosti života, než běžně vidí v prostředí kde vyrůstají. A ono to nejspíš zafungovalo a paní Blažíčková i ostatní si zaslouží obdiv!!!!! A mimochodem, Špalíček je výborná hudba. Dokument k vidění na stránkách České televize. https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10188384848-spalicek-b-martinu/ ()

Reklama

Reklama