Reklama

Reklama

Statuesque

(TV film)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Velká Británie, 2009, 8 min

Obsahy(1)

Skupina pěti živých soch se každý den ukazuje na veřejnosti. Starší muž (Bill Nighy se na ně chodí každý den dívat a do jedné z nich se zamiluje. Nejvíce ignorovaný člen skupiny těchto živých soch (Amanda Palmer) začne muže pronásledovat. Když se nakonec objeví v jeho kuchyni, muž si uvědomí, že je zamilovaný do jiné sochy. Poté odchází ze svého bytu, aby zaujal volné místo po soše z kuchyně a mohl tak být po boku své milované. (met87)

(více)

Recenze (7)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

(Především) komiksový scenárista Neil Gaiman opět usedl na režisérskou stoličku a naservíroval nám osmiminutový kraťas, ve kterém Bill Nighy okukuje "živé sochy". Bill Nighy je výbornej herec, ale do této role mi bůhvíproč moc nesedl. Nevím sice, kdo by se role zhostil lépe, možná Alan Rickman? Ale ani ten nejspíš ne. Každopádně Billa mám prostě už z předchozích rolí zafixovaného spíš jako buřiče, než jako usedlého důchodce. Vzhled je takovej okatě televizní, ale když si člověk uvědomí, že to má osm minut, tak to vlastně nevadí. Gaimanova režie je docela povedená, je vidět, že se dobře učil:) O dost horší je to se scénářem, a není to jen proto, že prostě čekám od Gaimana jiný věci (právě mam rozečteného Sandmana 7). Závěrečný twist jsem sice nečekal, což ale nic nemění na tom, že mě ani nijak nevytrhl. Výsledný dojem je tedy rozpačitý, celek působí nemastně neslaně. Celý film je jen hříčka, na kterou divák velmi rychle zapomene, protože nenabízí vůbec nic hlubšího k zamyšlení. ()

petite fille 

všechny recenze uživatele

krátke a sladké. poteší ako kúsok čokoládovej torty na olovrant keď vonku prší a vaša nálada tiež pláva dole kanálom. preto prosím, nehľadajme za tým viac než zákusok ;-) ()

Picatrix 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi napravilo deň! Optimistická a osviežujúca epizódka zo života živých sôch z pera pána rozprávača Neila Gaimana, ktorou opäť dokazuje, akým všestranným a multiformátovým umelcom je. :-) TRIVIA: Amanda Palmerová, ktorá stvárňuje živú sochu zaľúbenú do Nighyho, je známou speváčkou, hudobníčkou, kabaretnou umelkyňou a okrem toho aj režisérovou snúbenicou. Svoju umeleckú kariéru začala zhodou okolností práve ako živá socha. ()

Reklama

Reklama