Reklama

Reklama

Jiří Schelinger - Holubí dům

všechny plakáty

Široký průřez tvorbou našeho velkého rockera Jiřího Schelingera obsahuje snad vše, co bylo na filmovém plátně zaznamenáno. Celkem 20 klipů je doplněno dalšími čtyřmi jako bonusy a posledním bonusem je krátký komentář Františka Ringo Čecha, který DVD uzavírá. Pro fanoušky Jirky Schelingera se jedná o překvapivě výjimečný počin. Kvalita DVD je na dobré úrovni, klipy byly pečlivě připraveny a remasterovány. Mezi skladbami nalezneme popové hity jako René, já a Rudolf či Dělám hú! a samozřejmě také rockové pecky Lupič Willy či Nám se líbí, nechybí ani krásné balady Ptají se lidé nebo Znám tisíc důvodů. Zajímavostí je Sloní bugy, které Jirka hraje jen na španělku. (gizi)

(více)

Recenze (6)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

K tomuto není moc co dodávat - hudba, texty, Jirka... to je klasika. DVD mě potěšilo tím, že nejde o žádnou narychlo splácnutou fórovku, ale o kvalitní vydání obrazově vyčištěných (ano, je to fakt poznat) videoklipů. Najdete na něm typické krávoviny jako Dělám hú!, bez nichž by to ovšem nebylo ono, stejně jako tvrdší (Nám se líbí) a přemýšlivější kousky. Pořád si ale myslím, že toho mohlo být více. No, uvidíme, možná časem, že se zase něco objeví;-) ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Česká verze Purplů a Sabatthů, unikátní legenda!! ...Ne však na tomto DVD..... Bolševik tomu tak chtěl, že se potíral říz kytar a usměrňovala vizáž. A tak se ze sbírky klipů nakonec na hladinu dostanou jen téměř utopivší se, nepřirozené záběry v kvádrech s ulízlými vlasy (kde navíc bubeník totálně nechytá z odposlechu co má hrát, a to je do očí bijící :-( ), záznamy z dobových TV-Show a nemnoho vlastních klipů. A další bohužel je za dekádu, která je zmapovaná. Více "Hrr na ně" by mě potěšilo. I přes to však musím hodnotit alespoň 4mi ****, poněvadž neočekávám, že by tomuto velikánovi bylo kdy věnované nějaké další DVD :/ ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že Schelingerovi vyšlo DVD, za dramaturgii celého nosiče jednoznačne 5 hvězdiček. Některé jednotlivé písničky nejsou nic extra, ale věřím, že více toho v televizním archivu není. Přeci jen Schelinger se svými vynikajícími rockovými čísly vystupoval spíše na koncertech a do TV show a Silvestrů byly určeny úplně jiné písně typu Švihák lázeňský. Co naděláme. Ale Schelinger byl pan Zpěvák. ()

Reklama

Reklama