Copacabana (festivalový název)

Komedie

Francie, 2010, 107 min

Marc Fitoussi

• molotov

Označení komedie je velmi matoucí, vtipy tam jsou asi tři a smíchy u nich nepuknete. Spíše jde hořký příběh ze života jedné prdlé ženské, s kterou ztratila její dcera trpělivost. Celý film je velmi depresivní a lehce optimistický konec už dojem moc nenapraví. A takový loser jako ona ještě zaplaťpánbůh nejsem. (Soul international family film festival 2010)(2.11.2010)

Smutně veselý příběh ze života loserů jako jsme my všichni, i když si to příliš nepřipouštíme...(10.7.2010)

Malý hořký příběh ze života nenapravitelné volnomyšlenkářky Babou. Nechápu označení komedie, film moc vtipný není, a ani nemá být. Spíš jde o nenásilné drama bez výraznějších momentů a zvratů. Děj plyne tak nějak bezcílně, není ani optimistický, ani burcující. V hlavní roli si zahrála nestárnoucí Isabelle Huppert a ukázala se po těch letech v dobrém světle. Slušná jednohubka pro nudné večery a ospalá dopoledne.(30.5.2012)

Film byl uveden v rámci Festivalu francouzského filmu. Hlavní roli skvěle ztvárnila Isabelle Huppert, kterou jsme mohli vidět loni na MFF v Karlových Varech. Nestálá, výstřední, nespolehlivá padesátnice permanentně bez peněz – taková je na první pohled. Dcera se za ni stydí. Když přijde do restaurace, kde dcera pracuje, vidíme to víc než jasně. Jak se příběh odvíjí, měníme názor. Film je o vztahu dcery a matky. O lásce. O tom, jak je těžké najít k sobě cestu. O empatii, životním nadhledu, schopnosti pomáhat a těšit se ze života. Vřele doporučuji. Nejen matkám a dcerám.(2.12.2010)