Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (1 215)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jsem s novými DC filmy divácky nekompatibilní, vlastně mám na jejich tón vysloveně alergii. Momoa je sympaťák, ale jakmile Wan šlápne na pedál a kamera si ho přitáhne za zvuku kytar, ztrácím o tu postavu i poslední mililitry zájmu. A to už ani nehovořím o té rase úpravných unterwassermanů. This universe is not for me. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekané překvapení před koncem roku a James Wan potvrdil, že zvládne natočit úplně vše. Aquaman dle trailerů působil jako mořský digitální bordel, ve výsledku jsem dostal vizuální orgie a nebojím se napsat Avatara pod vodou. Jason Momoa sice není dobrý herec, ale dobře se na něj kouká a vlastně si ani nedovedu představit nikoho jiného v téhle roli, červená mokrá kolegyně Amber Heard se svým svůdným výstřihem nejednomu způsobí v kině erekci a určitě musím pochválit i vedlejší známé postavy ( Nicole Kidman, záporák Patrick Wilson, Willem Defoe či Lundgren s přelivem) Film neuvěřitelně šlape od začátku do konce, akce je naložená, velkolepá, dojde i na kontaktní souboje a samotné finále je tak monstrózní,že strčí do kapsy Godzillu s Pacific Rimem. V jedné scéně Wan servíruje i hutnou hororovou atmošku s mořskými kreaturami připomínající Vetřelce a to opravdu pohladí na srdci. Jediné, co na mne příliš nefungovalo byl Humor, ale to se dá odpustit. Vizuálně púsobivé podmořské dobrodrůžo, jaké zde snad ještě nebylo a je potřeba jej vidět v kině!90% ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Šťouchnutí do žeber a následná otázka mého náctiletého doprovodu, aniž bych mu já sama kazila zážitek: "mami, odkdy na dně oceánu teče vroucí láva a hoří oheň?" netřeba obšírně komentovat, jelikož některé základní fyzikální zákony by se i v pohádce měly dodržovat ... Přestože ta tekoucí a bublající, žhavá láva vypadala pod mořskou hladinou účinně, nic by se nemělo přehánět. Jinak musím uznat, že je to opravdu parádní, vizuální jízda i díky hudebnímu doprovodu a zvukovým efektům! Pokud si odmyslíte některé nesmysly a necháte se unést příběhem, měli byste být vcelku spokojeni. Dlouhá stopáž ovšem vyžaduje před projekcí důsledné zbavení se přebytečných tekutin z močového měchýře, jinak jste vystaveni riziku, že díky aktivaci reflexu močení, přijdete o část filmu a hlavně naserete ostatní, když jim pošlapete nohy a budete se jim, krucipísek, procházet ve výhledu! A souhlasím se svalovčem Arthurem, že zrzky jsou prostě boží! To je jasná věc! Mimochodem ... moc nedoporučuji příliš malým dětem kvůliva mordování a temnému ději jako takovému. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Je to tam! Není to čistých pět hvězd, ale mám za DC upřímnou radost, že se vyhrabalo ze všeho toho srabu, které sužovalo jejich poslední filmy. Snaha dohnat Marvel je u konce a my se můžeme radovat, protože nás naštěstí čeká éra nenásilně propojených filmů, která, zdá se, vyprodukuje řadu kvalitních komiksových adaptací, u kterých nám za tvůrce nebude stydno. Tohle je totiž blockbuster, jak má být, a za který se u DC nemusejí stydět, ba naopak na něj mohou být právoplatně hrdí. Velkolepá, vizuálně podmanivá, zábavná a ve své podstatě sympaticky naivní divočina. 9/10 (DCEU: MoS 8/10 BvS 4/10 SS 4/10 WW 7/10 JL 4/10) ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Blockbustery byly vlastně vždycky stupidní, tak nemám důvod se tolik divit, že ty současné jsou taky. Nejvíc mi asi vadila ta hudba, působila rušivě a nepodporovala akci, spíš jako by šla manicky proti srsti, plus se až příliš snažila být cool a vybudovat si svůj signature riff jako u Wonder Woman, z mého pohledu a poslechu neúspěšně, protože si zpětně nevybavím jedinou notu, jenom jak mě to štvalo. P. S.: Amber Heard ať se smaží v pekle. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (75)

  • Písnička, která hraje ve 4. minutě, je „Sæglópur“ od Sigur Rós. V 69. minutě hraje „Ocean To Ocean“ od Pitbull feat. Rhea. V 74. minutě hraje „It's No Good“ od Depeche Mode. V 82. minutě hraje „She's A Mystery To Me“ od Roye Orbisona. Na konci filmu hraje „Everything I Need“ od Skylar Grey. (Duoscop)
  • Ve flashbacích má náctiletý Arthur jediné tetování na předloktí. Jde přitom o skutečné tetování herce Jasona Momoy (Aquaman). Podle jeho výkladu má symbolizovat žraločí zuby. (TaNya_)
  • Dolph Lundgren (král Nereus) si už zahrál v komiksovém seriálu Arrow (2012), konkrétně postavu Konstantina Kovara. Objevil se i ve filmu Mstitel (1989), který měl také komiksové kořeny. (Dharter)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama