Reklama

Reklama

Monstrum z galaxie Arkana

  • Československo Dům mezi hvězdami (pracovní název) (více)

Obsahy(1)

Málokterý film je bezmocnější, nežli tato neumělá sci-fi splácanina, která nabízí od všeho trochu. Nepomohlo ani, že na scénáři spolupracoval Miloš Macourek, že režie se ujal uznávaný tvůrce animovaných filmů Dušan Vukotić. Film vypráví o hotelovém recepčním, jenž si spřádá velkolepé představy o životě ve vzdálené galaxii, aniž tuší, že skutečnost může být někdy děsivější nežli sebeodvážnější fantazie. Ocitne se tváří v tvář bizarní příšerce, dokládající, jak ani trikoví odborníci na Barrandově nedokázali vyvolat strach. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Jsou to sice slabší 4 hvězdy, ale jsou.  Možná je i kvůli tomu, že tato Jugoslávsko-československá, tak trochu fantasmagorie má zajímavé nápady i provedení.  A tady má velmi nízké hodnocení, tak jsem jednu hvězdu přidal. Nesmíme zapomenout na Švankmajerova Mumu (slavná scéna masakr na svatbě), hračku mimozemských dětí Uly a Targa, jejich vychovatelkou - androidem Androu. Ti všichni pochází z planety Tugador v galaxii Arkana. Robert Novak má bujnou a trochu nebezpečnou fantazii. To má sice kde kdo, ale ne každý má tellurgii. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Tento film mě stál málem duševní zdraví. Ve škole (chodil jsem asi do druhé třídy) nám řekli, že můžeme jít do našeho malého vesnického biografu na hezký sci-fi film. Tak jsme vyrazili a co jsme neviděli - odporné, hnusné, vraždící monstrum co masakrovalo svatební hostinu. Půl dne po návratu z biografu jsem jen seděl na posteli a tupě zíral, moje psychika byla ve stejném stavu jako malé Newt když ji posádka s Ripleyovou našla ve Vetřelcích. Tento duševní šok jsem musel asi 14 dní léčit starými dobrými neagresivními večerníčky než se moje psychika vrátila zpátky do normálu. ()

Reklama

Martrix odpad!

všechny recenze uživatele

Musím podotknout, že pokud je obsah uvedený u tohoto filmu oficiálním textem distributora, tak před distributorem smekám. Nebývá pravidlem, že někdo napíše o "svém" filmu: Málokterý film je bezmocnější, nežli tato neumělá sci-fi splácanina... . Úplně tím vzal vítr z plachet všem kritikům, kteří si po zhlédnutí této debiloviny udělali čas na písmenkovou pomstu. Lidi, jestli jste se na to ještě nedívali, tak to ani nedělejte. Místo toho třeba vyluxujte, nebo házejte z okna tvrdý rohlíky po kolemjdoucích...prostě cokoliv jiného, co by se aspoň trochu víc blížilo zábavě, než tento film. Jediná věc, která mě pobavila, bylo zahoukání sovy v jednom z "napínavých" okamžiků. To jsem se mohl potrhat smíchy. Nevím kdo, nebo co je Dušan Vukotič, ale doufám že už žádné další "sci-fi" nenatočí. PS: přesně pro takové filmy si šetřím odpad! Tento film má pouze cenu celuloidu, na který byl vyzvrácen a několika metráků gumy, které použil Švankmajer na "monstrum" ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,A Žlababa řekla ahoj! '' ----- Časem si lze prakticky téměř na vše vypěstovat jistý druh odolnosti. To co po prvotním setkání šokuje při druhém a třetím už není tak šílené, pokud ovšem člověk ve zdraví ten prvotní šok překoná. Své o tom by mohli vyprávět třeba záchranáři jezdící k dálničním nehodám, pro něž jsou mrtví a těžce zranění už jen rutina zatímco náhodný svědek nehody je leckdy hrůzou ochromen. Co se týče socialistických filmů a zvláště takovýchto, považuji se také trochu tak za dálničího záchranáře a opravdu mne už hned tak něco nerozhodí. Přesto jsou nehody, kdy i ti otrlí záchranáři zírají v šoku na neštěstí a jsou otřeseni. Něco podobného se stalo i mně u tohoto filmu. Za prvé žánrově člověk netuší o co jde. Je to taková kravina, že musí jít o komedii, protože horor to není ani na sekundu. Jenže na komedii to není vtipné. První polovina filmu se nese v nudném duchu s dost chabými efekty, ovšem to co se rozpoutá na svatbě, to byl fakt mazec. Jako by někdo řekl uprostřed scénáře, je to moc rozvláčné, nudné pořádně to připepřete. Fakt jsem jen zíral a možná jsem měl i pusu dokořán. Měl jsem dojem, že co se týče koprodukčních sci-fi, je koprodukční V prachu hvězd (DDR/Rumunsko/ČSSR) zatím nejvíc co jsem viděl, ovšem tohle je tak o patnáct levelů úplně jinde... Dávám za jednu kostku, z tohohle s ebudu dlouho léčit. * ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po půl roce jsem se rozhodl, že je na čase se zase vrátit k psaní recenzí (už mi to celkem chybělo) po všech těch shortech a dokumentech, k mému zděšení jsem nešťastně šáhl právě po tomto filmu (nějakým omylem se k tomuto jugo-československému maglajzu na imdb objevilo v žánru horor), takže psaní se musí ještě odložit. Co k tomu říct? Na rok vzniku jsem čekal něco lepšího než podprůměrné scifi, otřesné monstrum (v tom že měl prsty Jan Švankmajer?), trochu nahoty a stupidní scénář. Nebýt tam Helenka Růžičková a ona svatební hostina s gumovými hlavami, dám tomu nejspíš odpad. Zase jsem se nechal napálit… ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Pôvabná mimozemská robotka aj slizké galaktické monštrum je z dielne Jána Švankmajera. (Raccoon.city)
  • Filmovanie prebiehalo v Dubrovníku a na ostrove Locrum. (dyfur)

Reklama

Reklama