Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(více)

Recenze (76)

misterz 

všechny recenze uživatele

Len veľmi stručne. Nepáčilo sa mi to. Začiatok ešte vypadal sľubne, ale potom sa to preklopilo do ťažkej nudy s totálnou absenciou akéhokoľvek napätia a atmosféry. Celý stred snímku teda ponúkol iba peknú výpravu, nič viac. Záver sa v tomto smere síce odlepil od nuly, ale dosiahol iba úroveň materskej škôlky. Popravde, na základe tejto skúsenosti a tunajších nie príliš povzbudivých komentárov ma chuť na druhú časť radikálne prešla. A to aj napriek tomu, že je tam celkom sympatický bubák, ktorý nápadne pripomína chobotnicového kapitána tajomnej lode z Pirátov Karibiku. 40/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Jmenuji se Aleister Crowley a jsem vaším obdivovatelem." … je sice stěží uvěřitelné, že by uznávaný okultista něco takového pronesl..(Crowley ze záhrobí varovně zvedá prst - měj se na pozoru Alemáne). A pohrávání si s historickými fakty, také zasluhuje určitou dávku respektu - ještě že byl Bram Stoker otevřený nevšedním zážitkům. Ale navzdory těmto skutečnostem se mi jeví La Herencia Valdemar jako solidně našlápnuté mysteriózno.. s pozvánkou do mnohem rafinovanějšího levelu. H.P. Lovecraft se mi nedávno zmiňoval, jak mu přímo vnutili jeden VIP lupen a byli natolik neodbytní, že nakonec účast přislíbil a prohlásil >Budu tam a nepřijdu sám< …tak se mám na co těšit. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ale jo, líbilo se. Slušná polovina dvoudílného španělského projektu, ve kterém se naposledy můžeme setkat s Paulem Naschym. Je pravda, že nadpřirozená nebo jiná hororová linie dala přednost spíše tragické lásce dvou hlavních postav, ale pořád si to zachovalo slušnou atmosféru a trochu tuctový příběh, i přes svou přímočarost, mě dokázal udržet v pozoru. Herci totiž nejsou žádný polena, hudba taky odvedla kus prácičky a to se týká i maskérů, kteří nám představili seschlejšího bráchu samotnýho Voldemorta. Fajn je také setkání s několika legendárními postavami, mezi nimiž vyčuhuje především Bram Stoker, otec Draculy. Každopádně na druhou část se těšim hodně, jelikož slibuje o dost lepší zábavu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tento mysteriózní horor jsem viděl už před delší dobou, ale pamatuji že mě extra nechytnul a nenaladil na své pokračování, které tu stejně nikdo moc nechválí a ani mi nevadí, že nevím jak to dopadlo. Jeho atmosféra byla ze začátku slušná a temná, ale postupně napětí upadá. Nebýt výrazné a efektní vizuální stránky, tak to nemělo smysl vůbec. Dávám jen silnější 2hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý španělský horor, kterému se daří docela dobře budovat atmosféru a dovede vás strhnout, nikoli zbytečnými lekačkami, ale právě tím, jak je celkový příběh pojat. Ke konci už je to takové trochu přeplácané a nejisté, ale na pokračování jsem docela zvědavý a může být minimálně tak povedené jako tento první film. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Vůbec první španělský film v historii, který byl natočen bez dotací španělské vlády. (Conspi)
  • O účasti na filmu byl požádán i Christopher Lee. Ten však odmítl z důvodu pracovní vytíženosti. Paul Naschy je považován za tzv. "španělského Christophera Leeho". (Conspi)
  • Poslední film Paula Naschyho. Zemřel 30. 11. 2009 na rakovinu slinivky břišní. (Conspi)

Reklama

Reklama