Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Mladý inženýr Velínský stojí o práci v leteckém podniku. Konstruktér inženýr Solana o něj nemá zájem. Až když se zřítí vrtulové letadlo a Velínský objeví příčinu havárie, místo dostane. Vzápětí nastává problém, které se táhne celým seriálem - Velinský usiluje, aby továrna vyráběla proudová letadla... (oficiální text distributora)

Recenze (30)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na celém seriálu je obsazení představitelů doktorů Sovových, přičemž Ladislav Chudík zde hraje Karla. Méně zajímavým prvkem je ta podivná ženština, která se i přes jeho totální nezájem provdá za hlavního hrdinu. O jejích psychických poruchách jsme informováni jen sporadicky. Když ji muž opustí o svatební noci, usměje se a jde dumat o tom, kterak se i s nemluvnětem přestěhovat co nejblíže milovanému muži. Že dítko hlavního hrdiny a jeho podivné paní záhy po narození chodí, již nemůže nikoho vyvést z míry. Obávám se, že tuším, co chtěla ČT po Kavčiakovi vystříhat: všech sedm dílů. Pro milovníky letadel se určitě najde pár sympatických záběrů. Ale doporučuji jim, aby se raději podívali na nějaký dokument, ten je nebude zatěžovat obskurním dějem. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Vcelku nepochopiteľne trezorový ponovembrový film, asi novej garde prekážali súdružské oslovenia a reči o Sovietoch... Inak si neviem vysvetlič, čo chceli vystrihovať. Mne skôr prekážalo asi tisíc záberov na MIG 15 - vzlietajúci, pristávajú, rolujúci na dráhu atď. Akú takú dramatičnosť deja režisér dosahoval aj v strižni, obrazy sa pomerne rýchlo prelínajú... Výhodou je kombinácia starého a mladého hereckého ansámblu, prekvapil ma príjemne Edward Tomas, ktorého som nikdy v živote nikde doteraz nevidel hrať a si už ani neuvidím. Zaujímavý seriál, ktorý však veľmi nenadchne ale ani ani neurazí... ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Budovatelský etos v reálně-socialistickém podání. 1)  Tak si to spočítáme. Máme tu amatérský outlook seriálu, bezkrevné herecké výkony (29letý Edward Tomas vskutku září) a suché, nezajímavé dialogy (41letý scenárista a režisér Vladimír Kavčiak)._____ 2)  Nedivím se, že jsem seriál v době svého vzniku ani nezaznamenal._____ 3)  Možná, kdybych byl vášnivý fanda historie letectví... ale já nejsem._____  4)  Jinak vše poněkud podrobněji již vystihl Big Bear**.                          .                        .                        .                     . ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jako zaměstnanec sesterské společnosti TV Barrandov, která navíc má za úkol dělat Letícímu delfínovi PR, bych to měl ohodnotit výš. Ale nemůžu, přestože (nebo možná právě proto) jsem viděl všechny díly ještě předtím, než šly do vysílání. Ze všeho nejvíc mi to připomínalo Plechovou kavalérii, následně pak samozřejmě Inženýrskou odyseu. Plno klišé, nudných dialogů, mizerných hereckých výkonů (Edward Tomas byl největší omyl tohoto seriálu). Není to tak očividná socialistická agitka, ale agitka pro československé socialistické letectví. Možná, kdybych byl fanda do letadel, dal bych o hvězdu či dvě výš; kdybych byl fanda minulého režimu, tak taky, nejsem ale ani jedno. Prostě jde o mizerný a nudný československý seriál. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Přestože se jedná o produkt Československé televize, premiéra proběhla na stanici Barrandov, kam byl seriál prodán, protože produkce považovala seriál za neodvysilatelný. (sator)
  • Hálková (Ivana Vávrová) říká profesorovi: „Honza se o tom ale nesmí dozvědět.“ Má na mysli přímluvu o místo k Ing. Solanovi. Jenže v samém počátku dílu profesora oba hledají v pavlačovém domě právě s tímto záměrem. (sator)
  • Hálková (Ivana Vávrová) čte knihu „Florentský čaroděj“, věnovanou Leonardovi da Vinci. (sator)

Reklama

Reklama