Reklama

Reklama

Rodinný film, k jehož vychutnání žádnou rodinu nepotřebujete. Neskutečně vtipný knižní bestseller ožívá ve skvělé rodinné komedii! Greg Heffley má velké plány do budoucna, ale nejprve bude muset překonat tu nejhorší a nejvíc ponižující zkušenost každého dospívajícího – střední školu! A to vůbec nebude snadné, vezmeme-li v potaz, že tam na něj čekají zarostlí pihovatí blbečci, zákeřní surovci, plesnivý sýr a jaderné vši! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší pecku! Místo toho jedna trapárna za druhou, včetně chování postav, ale ok jsou na základce! Greg je asi nejvíc trotl na světě a co víc, má kolem sebe i nehorázné nuly za kámoše! To se ovšem změní ve chvíli, kdy jeho kamarádovi způsobí úraz ruky, kterou si zlomí a najednou si ho každí všímá. Čím víc zpřádá své plány ve zvíšení reputace oblíbenosti, tím se stává méně ceným a oblíbeným! Jednoho dne mu dojde, jak kamaráda zradil a vše se mu snaží vrátit, kdy se za něj postaví před dav dětí a vezmu vinu snědeného sýra na sebe! Opět jsou z nich nejlepší kámoši a vzhledem k tomuto závěru, bude dobře navazovat dvojka! 45% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Miluju tenhle druh filmů, jež jsou točeny z dětské perspektivy, protože mám pocit, že ve mně kus dítěte zůstal, a tak jsem schopen si to naplno užít. Tenhle film rozhodně není nějak objevný nebo snad nadprůměrně kvalitní, ale rozhodně je milý, příjemný, koukatelný a snadno stravitelný. Zkrátka je to taková dobrá blbost na odreagování a pobavení, a o to zde jde a podle mého názoru ani o nic jiné tvůrcům nešlo. Hlavní hrdina je docela sympatický chlapec, který má na cestě za oblíbeností prostě jen smůlu a moc mu nepomáhá ani jeho starší bratr, který ho jen provokuje a má ho jako terč svých vtípků. Hlavní hrdina se ale nevzdává, bohužel jak děj filmu plyne tak musí být divákovi jasné, že v tomto školním ročníku se už hlavní hrdina v žebříčku oblíbenosti posunout nestihne. Jako diváka mě docela nepříjemně překvapilo a hlavně zamrzelo, že když už hlavní hrdina zjistil, že je v něčem dobrý (mám na mysli zpěv), tak dostal ve školním muzikálu jen malou roli, to mi přišlo už ze strany scénáře (nebo tedy zřejmě knižní předlohy) jako moc velká rána pod pás vůči divákovi i vůči hlavnímu hrdinovi. Celkově ale film vnímám v rámci žánru jako film povedený, ale přece jen nikoliv nadprůměrný, a tak mu tedy uděluji tři hvězdy. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Neznám knižní bestseller amerického designera online her Jeffa Kinneyho (s dobrovolným čtením jsem bohužel seknul již na druhém stupni základní školy), ale hádám že tady se podařilo to, na čem ztroskotal Goscinnyho Mikuláš. Ono zrovna nebude nejjednodušší převést na plátna biografů jednotlivé elementární epizody ze života školou povinného hrdiny a zachovat si kouzlo a poetiku knižních stránek, ale z této adolescentní mozaiky cítím, že je na čase vzít čtení opět na milost. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nejsem obeznámen s předlohou a ani fakt, že podobné dětské komedie příliš nemusím filmu také moc nepomůže. Kdyby byly epizody ze života hlavního hrdiny alespoň vtipné, neřeknu ani slovo. V pokračování tak snad tvůrci tento fakt napraví. Ještě že se na obrazovce párkrát objevila Chloe Moretz, díky které nemusím v hodnocení sahat pro nejnižší mety. Když Diary of a Wimpy Kid přeskočíte, žádnou větší chybu neuděláte. Film nestojí ani za delší komentář. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Pro mě příliš dětský, a proto asi jako dospělá tyto problémy a události už jdou mimo mě, ale chápu, že jako dospívající divák, nebo dítě si určitě přijde na své, já jsem se tady s tímto projektem hodně minula, tuto dobu mám už dávno za sebou a opravdu jsem ráda, že už ničím takovým nemusím procházet, dětská léta asi jsou fakt těžká, a zapadnout mezi sebe, taky nelehký úkol. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Všechny děti na konkurzu na školní hru zpívali svým vlastním hlasem. (HellFire)
  • Mezi původní literární předlohou a snímkem je možné zaznamenat několik rozdílů. Například postava Angie Steadman (Chloë Grace Moretz) se v knize vůbec neobjevuje. (stepnicka)
  • Trvalo hodinu a pol sfilmovať scénu, kde Colin prinesie Rowleymu zmrzlinu. V telocvični bolo také teplo, že sa zmrzlina rýchlo topila. (megajalec)

Reklama

Reklama