Reklama

Reklama

Rodinný film, k jehož vychutnání žádnou rodinu nepotřebujete. Neskutečně vtipný knižní bestseller ožívá ve skvělé rodinné komedii! Greg Heffley má velké plány do budoucna, ale nejprve bude muset překonat tu nejhorší a nejvíc ponižující zkušenost každého dospívajícího – střední školu! A to vůbec nebude snadné, vezmeme-li v potaz, že tam na něj čekají zarostlí pihovatí blbečci, zákeřní surovci, plesnivý sýr a jaderné vši! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Takhle, neberte ty 2* tak, že je ten film špatný, on se docela dá, vlastně se na něj dá celkem v pohodě podívat, problém je ale v tom, že to vůbec není zábavné. Tak asi dvě, tři scény jsou dobré, ale ten zbytek je buď trapný, fekální (a toho tu není málo), nevtipný nebo mnohokrát opakovaný (divadelní představení, kde hlavní hrdina hraje strom, to už bylo snad úplně všude...). A právě u tohodle filmu by se měl člověk bavit, ale jestli fakt člověk není děcko, tak se prostě moc nezasměje, max tak pousměje. Jinak je to ale i poutavé, takže nemůžu říct, že bych se u toho bůhvíjak nudil, ale zábavné to fakt nebylo, dějově to je vlastně jenom sled scén ze života Grega, který je takový průměrný kluk, co se neustále blbě rozhoduje, ale vše dopadne dobře, jak jinak. Podívat se na to dá, ale podívaná to je hlavně pro děcka a na můj vkus je taková až moc dětinská. 2* ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Miluju tenhle druh filmů, jež jsou točeny z dětské perspektivy, protože mám pocit, že ve mně kus dítěte zůstal, a tak jsem schopen si to naplno užít. Tenhle film rozhodně není nějak objevný nebo snad nadprůměrně kvalitní, ale rozhodně je milý, příjemný, koukatelný a snadno stravitelný. Zkrátka je to taková dobrá blbost na odreagování a pobavení, a o to zde jde a podle mého názoru ani o nic jiné tvůrcům nešlo. Hlavní hrdina je docela sympatický chlapec, který má na cestě za oblíbeností prostě jen smůlu a moc mu nepomáhá ani jeho starší bratr, který ho jen provokuje a má ho jako terč svých vtípků. Hlavní hrdina se ale nevzdává, bohužel jak děj filmu plyne tak musí být divákovi jasné, že v tomto školním ročníku se už hlavní hrdina v žebříčku oblíbenosti posunout nestihne. Jako diváka mě docela nepříjemně překvapilo a hlavně zamrzelo, že když už hlavní hrdina zjistil, že je v něčem dobrý (mám na mysli zpěv), tak dostal ve školním muzikálu jen malou roli, to mi přišlo už ze strany scénáře (nebo tedy zřejmě knižní předlohy) jako moc velká rána pod pás vůči divákovi i vůči hlavnímu hrdinovi. Celkově ale film vnímám v rámci žánru jako film povedený, ale přece jen nikoliv nadprůměrný, a tak mu tedy uděluji tři hvězdy. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Neznám knižní bestseller amerického designera online her Jeffa Kinneyho (s dobrovolným čtením jsem bohužel seknul již na druhém stupni základní školy), ale hádám že tady se podařilo to, na čem ztroskotal Goscinnyho Mikuláš. Ono zrovna nebude nejjednodušší převést na plátna biografů jednotlivé elementární epizody ze života školou povinného hrdiny a zachovat si kouzlo a poetiku knižních stránek, ale z této adolescentní mozaiky cítím, že je na čase vzít čtení opět na milost. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Dobrá, pohodová rodinná komedie s dobře hrajícima děckama, se sympatickým looserem, který je občas až moc looser na to, jak vypadá. Nepochybně i tací jsou, takže ano, dá se to v pohodě sledovat, dětem pustit a i dospělým doporučit (jasně, za podmínek, že mají rádi americký rodinný film, nebo hledají takový film, na který by se podívali společně s dětmi a neutrpěli újmu). ()

Rejže 

všechny recenze uživatele

Deník malého poseroutky je taková trošku zlem začarovaná kniha. Děti ji milují, pracuji s knížkami, tak moc dobře vím, co frčí. Jednou jsem si ji půjčila, abych si mohla číst na obědové pause v práci a za pár minut jsem se stala obětí dne blbce a mrzelo mi to. U filmu mi překvapila ta dramaturgie jedné peripetie na druhou. Nostalgicky jsem si zasteskla, že ani já jsem nebývala tou oblíbenkyní ve třídě, ale na druhou stranu mi uklidnilo, že Poseroutka už je skutečně titul největšího průšviháře. Skvělé jsou prostřihy do deníku. Humor je tu ryze dětský, ale kdo má rád vtipy o prdu, se pobaví. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Keď sa tvorcovia rozhodovali, kde natočiť film, hľadali "perfektné americké mesto." Našli ho nakoniec v Kanade. (megajalec)
  • Knižná séria "Denník odvážneho bojka" bola vo februári 2019 dvanástou najpredávanejšou knižnou sériou na svete. (megajalec)

Reklama

Reklama