Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Road movie o čtyřech dívkách, které se vydají napříč Dánskem, aby našly svou budoucnost. Chtějí jen koupit pár cigaret, ale to, co následuje, vede k tomu, že se najednou ocitají na cestě na západ v ukradeném Volvu. Některé z dívek mají stále ještě pár nevyřízených účtů. Pro ty ostatní je cesta o novém pocitu svobody. Všechny spojuje jediné - snaží se zbavit drogové závislosti. Jenomže zneužitého narkomana není možné vyléčit pomocí terapie a metadonu, ale prostřednictvím konfrontace a odpuštění. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Drsné, pravdivé, bolestivé. Drama, které s neuvěřitelnou lehkostí přecvakává mezi žánry. A scénář, který dává smysl - Charlotin problém jsem vycítil po půlhodině. Dramatické scény, střídá uvolněnost road-movie a v nečekaném okamžitu sledujeme neskutečně napínavý thriller (minimálně dvě scény). K tomu dechberoucí odtažitá kamera. Neznámé herečky koncertují a ani jedna nesklouzává k přehrávání, a že nehrály jednoduché postavy. Žádná z holek neměla černobílý charakter a jejich činy byly odůvodnitelné (byť někdy s obtížemi). Konec uzemňující. Emoční dopad na mojí osobu větší, než v případě českých Pusinek, tudíž s hodnocením neváhám. Šokující a zcela nečekané překvapení na úvod Tour od obávaných Dánů. [Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií] ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Zkraje se mi to zdálo celé tak nějaknic moc, ale pak to začalo být zajímavé. A tak osudy čtyř žen, z toho dvou narkomanek, jedné se sklony k sebepoškozování a čtvrté s nevydařeným pokusem o sebevraždu, ty osudy vás postupně vtáhnou a vy si říkáte -je slaboch?není? Odpusrí nebo to vůbec nejde? Co bych dělala na tom místě? Za perfektní herecké výkony, skvělou hudbu a kameru určitě čtyři hvězdy. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá severská road movie, která by, nebýt toho zvláštního závěru, ode mě získala plný počet. Nejde jen o dobrý scénář, ale hlavně titulní čtyři hrdinky hrají přesvědčivě. Nejvíc mi sedla asi Charlotte svou bezprosředností a upřímností. Scéna u dveří s dítětem byla tak přirozená, aý jsem měla pocitm, že sleduju dokument :-) A to samé následně na dětském hřišti. Myslím, že lepší je od tohohle filmu příliš nečekat, protože jedině tak bude divák mile překvapen. Myslim, že asi upravim svůj pohled na road movie a stane se z nich jeden z těch zajímavějších filmových zážitků. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Najsilnejšou stránkou tohto snímku, okrem celkom slušného technického zvládnutia, je pekná pointa, že k problémom sa vždy treba postaviť čelom a že takmer vždy sa nejaké to riešenie nájde. Len treba chcieť a hlavne treba začať s riešením. Bohužiaľ, k postavám som si nedokázal po celý čas trvania filmu nájsť cestu, všetky dievčatá mi prišli protivné, iritujúce a totálne nesympatické. Niečo v štýle pusť si kravu do záhrady, poserie ti záhony. Možno jedinou výnimkou v tomto smere bola najrozumnejšia a i na pohľad najsympatickejšia postava Charlotty. Jej problém ako i riešenie sa však dali vytušiť už veľmi skoro, takže žiadne prekvapenie sa nekonalo. 65/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

"Nebudeme močit na hrob dítěte, vymočíme se raději na zedníkův hrob. Co bys chtěla mít na náhrobku? Nejlépe něco jako odpočívej v pokoji. A ty? Nic..." Toť jeden z parafrázovaných rozhovorů mezi čtyřmi hlavními protagonistkami. Film, který opět hrábl hluboko do duše... P.S. Stephanie Leon v roli Charlotte mě svým naprosto "vostrým hereckým způsobem" zaujala již ve filmu Råzone (Ostrý holky). Svou skvělou formu potvrdila i v této road movie. ()

Galerie (16)

Související novinky

Severská filmová zima

Severská filmová zima

29.01.2011

Na měsíc únor připravil Severský filmový klub další festivalovou přehlídku zaměřenou na filmy skandinávských tvůrců: SEVERSKOU FILMOVOU ZIMU. Cílem akce je nabídnout českým divákům filmy z produkce… (více)

Reklama

Reklama