Stabilizer, The

Akční

Indonésie, 1986

Hrají:

Peter O'Brian

U tohoto filmu je nejprve důležité si uvědomit, že se pod něj podepsala ve výsledku TROMA a tak k němu i přistupovat. Jakmile tohle akceptujete a připravíte se na film tak ujetý, že vás v něm nebude mít co překvapit, zažijete NEUVĚŘITELNOU ZÁBAVU!!!! Takhle už jsem se fakt strašně dlouho nebavil a nesmál u filmu!!! Jako já nevím, jestli ten film brali tvůrcové vážně, ono to nejde ani poznat ... Na začátku jsem jej vnímal se vší vážností a vůbec mi to hlava nebrala, ale jakmile sem se "uvolnil" a nechal to plynout, hubu od smíchu už jsem nezavřel ... přímo jsem řval smíchy... Ve filmu vystupují dva bouchači s obrovským nakadeřeným kudrnatým hárem, mají sebou tři holky a tahle ta skupinka, která se postupně dá dohromady, bojuje proti mafiánům co vyráběj nějaký příšerný drogy a dělaj prostě neplechu. Fantastické je, že film rozhodně netrpí malým rozpočtem, akce je špičkově provedená, jsou zde mraky a mraky výbuchů, střílení, soubojů bez zbraní i s nimi, mučení, erotiky, znásilňování, vraždění živých zvířat (v jednom záběru bez střihu týpek - stráž na ostrově - z nudy sežere za živa malou ještěrku!!) ... a když film zrovna nevalí svojí totálně ujetou akcí, tak jsou zde dialogy a "HERECKÉ" výkony, které diváka doslova skládají na kolena a pojmu "přehrávání" dávají úplně jiný rozměr ...!!!!!!! Na tom filmu se mi nejvíc asi líbilo to, že zde je spousta scén, o kterých si divák říká: "Proč ta scéna tam je?!" Prostě jakoby úplně zbytečné scény, ale prostě v tom filmu jsou a hotovo ... paráda!!! VTIP!! Tolik vtipných momentů neznám ani z filmů třeba Budda Spencera a Terrence Hilla ... Třeba bitky mají špičkovou choreografii a například Peter O'Brian rozhodně bojové techniky ovládá na první pohled dokonale ... ale,... ALE!! Film vás chvíli veze na vlně suprové akce, kde se mlátí, boří, tříští nábytek, používají ruce, nohy, wrestlingové hmaty, aby vám pravidelně vpálil nějaké naprosto neuvěřitelné překvapení ... Tak třeba chytne týpka za vlasy, že mu jednu vyšije a v ruce mu zůstane paruka a týpek uteče ze záběru. Nebo na hlavního hrdinu naběhne týpek s takovou tou dlouhou sekačkou na trávu, ta mu při bitce vypadne z rukou na zem a pak dostane tečku, sedne na ni a obrazovka je doslova zastříkána krví ... A takových scén je zde fakt spousta! A když nic, tak je to akce, akce, akce a stovky mrtvol ... Zahoďte mozek, intelekt a užijte si jednu z nejlepších TROMA akčních jízd, jaké jsem kdy viděl ... Neuvěřitelně vychytaný, zábavný trash!!!(12.1.2010)