Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý bankéř J. B. Ball (Edward Arnold) se rozčílí nad rozhazovačností své ženy a ze střechy vyhodí její nový sobolí kožich. Ten přistane na Mary Smithové (Jean Arthur), která se ho pokusí vrátit, ale pan Ball jí ho vnutí a navíc jí ještě koupí náhradu za její poničený klobouček. Kvůli tomu ji majitel obchodu začne mít za jeho milenku. Tato zpráva se rozkřikne a Mary nestačí odmítat nabídky od lidí, kteří se snaží přiživit na jejích domnělých konexích. (IQ Tiqe)

(více)

Recenze (13)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Hlavně ať vám tu kraslici nesežerou moli!“ Hodně střelená crazy komedie, která toho sice zpočátku moc k zasmání nenabízí, ale postupně se rozjede do solidních otáček. Jde v ní hlavně o kulometně rychlé dialogové výměny a úsměvné scény, které se díky kupícím se lžím stávají stále vtipnějšími. Škoda jen, že dochází i na různé pády připomínající grotesku a vtipné nejsou skoro vůbec. Konec však vše pěkně uzavírá…a nebo ne? Za mě to budou slušné 4*. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Slušná screwball komedie, která ještě hodně vykazuje rysy slapsticku (pády, kopance) namísto slovního humoru (kterej je navíc zpravidla těžko převoditelnej do češtiny - komolení angličtiny francouzským hoteliérem). Ray Milland je (stejně jako v Langově Ministerstvu strachu) nevýraznej jak vojenský fusekle ve smrkovým houští, zato Jean Arthur si mě svým spontánním projevem získala. ()

Reklama

Chegi 

všechny recenze uživatele

Jako by snad Easy Living odkazoval typem humoru na rané němé grotesky, protože spousta vtipných situací nestojí na konverzaci, nýbrž na obrazu. Jak píše Iq Tiqe film se nijak nevymyká komediím 30. let, ale potěší a na celých 88 minut dokáže vykouzlit úsměv na tváři. Skoro se až nemůžu zbavit dojmu, že si V. Slavínský vypůjčil kostru příběhu pro "svou" Přítelkyni pana ministra, která je o tři roky mladší. (Adina Mandlová se typově od Jean Arthurové taky moc neliší). ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Tenhle screwballový snímek se liší v jedné zásadní věci. A to v příběhu. Kromě standartní dávky humoru byl příběh neskutečně dobře promyšlený a nebál bych se použít slovo až spletitý. Ale zároveň to bylo tak akorát, a i přes poměrnou složitost příběhu se v tom divák udrží, pobaví a dokonce i v jistých momentech překvapí. Takže 5* především za skvělý příběh doprovázen vyváženou dávkou humoru a samozřejmě skvělými hereckými výkony. 90%. Viděno v kině na 40. LFŠ. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

DON'T YOU LIKE THIS ONE EITHER? I DO NOT. IT LOOKS LIKE A SALT SHAKER. WELL, WE THINK IT'S VERY RECHERCHÉ. THAT'S THE TROBLE WITH IT!! Ztřeštěná komedie s naprosto roztomilou Jean a jejím fantastickým hlasem. Ke konci, kdy na sebe všichni v jednom kuse řvali jsem fakt nestíhal. Pecka. Hlavně Loise, když předváděl jízdu na koni. PS: Buchta v cameo roli na konci s kloboučkem a perem byla nádherná. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Kožich, který v roce 1937 stál 58 000 amerických dolarů, by dnes stál 969 270 amerických dolarů. (Mol)

Reklama

Reklama