Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý bankéř J. B. Ball (Edward Arnold) se rozčílí nad rozhazovačností své ženy a ze střechy vyhodí její nový sobolí kožich. Ten přistane na Mary Smithové (Jean Arthur), která se ho pokusí vrátit, ale pan Ball jí ho vnutí a navíc jí ještě koupí náhradu za její poničený klobouček. Kvůli tomu ji majitel obchodu začne mít za jeho milenku. Tato zpráva se rozkřikne a Mary nestačí odmítat nabídky od lidí, kteří se snaží přiživit na jejích domnělých konexích. (IQ Tiqe)

(více)

Recenze (13)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Hlavně ať vám tu kraslici nesežerou moli!“ Hodně střelená crazy komedie, která toho sice zpočátku moc k zasmání nenabízí, ale postupně se rozjede do solidních otáček. Jde v ní hlavně o kulometně rychlé dialogové výměny a úsměvné scény, které se díky kupícím se lžím stávají stále vtipnějšími. Škoda jen, že dochází i na různé pády připomínající grotesku a vtipné nejsou skoro vůbec. Konec však vše pěkně uzavírá…a nebo ne? Za mě to budou slušné 4*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Do života každé dívky by měl aspoň jednou spadnout luxusní sobolí kožich. Na druhou stranu, ochránci zvířat by byli proti a ani já, i když nejsem jejich členkou, nefandím takové decimaci sobolího druhu. Jean Arthur coby chudičké sekretářce se ale takového kožichu dostalo a rozpoutalo to kolotoč bláznivých událostí, na jejichž konci se rýsuje naděje na celoživotní štěstí. ___ Rozjařený snímek s lehoučkým dějem a docela dobře vypointovanými scénami. Klasika, která potěší. /5. 2. 15. / ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přesně takovou screwball komedii jsem chtěl vidět. Romantika není tím nosným prvkem, není to úplně střelený, ale přesto s dobrým spádem, poutavostí a tradiční zápletkou se záměnou osob. Ne že bych se neustále za břicho popadal, ale bavilo mě to. Je fajn, když pro změnu nehraje prim hlavní duo "zamilovaných", ale značnou část práce odvede bohatý cholerický tatík Edward Arnauld (připomínající Sašu Rašilova z Trampot oficiála Tříšťky). Je to víceméně tuctový snímek, ale popravdě, kolik podobných je? # [viděno: monitor, 2.0 -> 5.1, EN sub] # příběh 7 | hudba 6 | humor 5 | akce 2 | napětí 0 | pustil bych si znovu 8 ()

classic 

všechny recenze uživatele

Strašne strelený film, ako jeho scenárista Preston Sturges o páde luxusného KOŽUCHA zo strechy od milionára J.B. Balla, ktorý ho chcel pôvodne darovať svojej žene, ale nakoniec skončil v náručí atraktívnej Mary Smith, ktorá práve cestovala v hromadnej doprave. Od tejto zázračnej situácie sa jej rapídne zmení život. Nebola na tom dobre po finančnej stránke, platiť nájom týždenne sa javí ako problematické, z časopisu, kde pracuje, končí a ešte k tomu sa zoznámi so synom J.B. Balla, pritom sa pritrafí klasická zámena identít. A začne propagovať HOTEL LOUIS pána Louisa Louisa ! Očarujúca Jean Arthur ! FILM ide tak excelentne, že som si neuvedomoval plynutie času a 90 minút ubehne ako voda, t.j nenudíte sa ani na okamih ! Najsilnejšia stránka filmu je to, že je extrémne hlučný, ukričaný, ukecaný, huláka sa tu stále + si kombinujte trafný scenár Prestona Sturgesa a máte tu udalosť !!! PS: Pády, nástrahy, šmyky, tak to je prevedené, ako v najlepších groteskách Chaplina, Keatona, ... ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Američtí kritici hýří přívlastky jako "skvělý", "neodolatelný" atp. Jakby ne: hlavním hrdinou jsou tu prašule, které navzdory nástrahám ze strany slušnosti a skromnosti nakonec vyhrávají na celé čáře. Výprava i konverzace (na rozdíl od situační komiky, s výjimkou sekvence v samoobslužném bufetu slabé) ovšem přesahují průměr. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Kožich, který v roce 1937 stál 58 000 amerických dolarů, by dnes stál 969 270 amerických dolarů. (Mol)

Reklama

Reklama