Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Recenze (818)

verbal 

všechny recenze uživatele

Fakt nevím, co ty ženské mají proti troše multiotvorového sexu s partičkou retardovaných vidláků! Pořád si jen stěžujou, že ten nic nevydrží, tamten je rozměrově nekompatibilní, onen se s tím moc párá, jiný je zas málo něžný či moc drsný, ale když se dostanou k hezkému statistickému vzorku, ze kterého by si mohly krásně vybrat, co jim vyhovuje a co je baví, najednou jsou samé "nouplís" a dělají upejpavku! Navíc chlapci byli nepochybně gentlemani a kdyby kráva tolik nekopala a nedrápala, ctili by zajisté pravidlo "lady first". No za dobrotu na žebrotu! Chudáci dámě poskytnou pár nezapomenutelných, něžných chvilek uprostřed čarokrásné, středoamerické přírody a čeho se dočkají? Koupele v kyselině, mazlení s vranami, zkrácení penisu a análního sexu s brokovnicí. Ženské holt někdy dovedou být pěkné svině. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opět se mi potvrzuje přesvědčení, že remakům má cenu fandit tehdy, když originální film za moc nestojí (bráno podle nežánrových hodnotících kritérií, žánrově původní ISoYG něco do sebe má). I Spit on Your Grave je atmosféricky poměrně věrnou předělávkou. Celkový feeling zůstal zachován, "rape" část je znepokojivá, "revenge" část pak až extrémně brutální po vzoru novodobých exploitation hororů. Při srovnání s nedávným remakem Posledního domu nalevo tedy nutno říct, že se tvůrci ISoYG vydali jinou cestou (bližší originálním snímkům). Což nemyslím ani pozitivně ani negativně, nýbrž to pouze konstatuji, oba filmy ode mne mají totožné čtyřhvězdičkové hodnocení. Steven R. Monroe zkrátka příjemně překvapil, při pohledu na jeho dosavadní filmografii natočil atmosférický film až nečekaně vysokých kvalit. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařené čekání na "útok" , kdy do mě tvůrci hezky vštěpily otázky, kdy, kde a jak ? V okamžiku kdy přijde násilnická složka už film nemá krom surovosti a sadismu a ještě pár her na na napětí víc co nabídnout a mění se na sleď scén s výkonem pomsty z nich nejvíce zaujme ta pro optiky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $93,051Tržby Celosvetovo $1,273,000▐ teda riadna úchyláreň, ktorá si najprv spraví nechutnú pôdu pod nohami aby potom mohla začať krvavá čistka, troška zbytočný masaker, bez skutočnej podstaty, bez kúska chytľavého deja, len niekto chcel svoje zvrhlé chúťky preniesť na plátno /15%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Stuart Morse .. V první půlce strašně blbej a logicky prázdnej film. A o to větší potěšení nastává v půlce druhé. Musím na to pořád myslet, že by tu obhajitelnost revenge činů chtělo zpracovat jinak (nejen slepě a blbě, jako v sedmdesátých letech, prej). 50%. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Klíčová otázka samozřejmě zní, v čem je vlastně největší rozdíl mezi předlouhou a tímhle remakem. Největší rozdíl je v tom, že záporáci tady mají videokameru, takže některé záběry jsou zřetelně amatérské a zbylé ryze profesionální, kdežto v 1978 to bylo amatérský celý sakumprdum. Oproti starším exploitationům ze 70tých let, který se pyšnily 16kovým dokumentárním lookem a spartánskými natáčecími podmínkami, jsou ty dnešní zcela profesionální. Ty důvody k tomu jsou dva. Jednak se na netu povaluje tuna všemožných grafických násilných obsahů zachycených amatéry, druhak dnes, kdy si může každý opatřit kameru a zvukové nahrávací studio, existuje kvanta nadšených filmařů, který točí podobně, jako se točilo v 70kách. Kdokoliv chce dneska dát dohromady exploitation, musí se logicky od obou těchto skupin odlišit řemeslnou precizitou. S tím dost úzce souvisí, (-spoiler-) že hrdinka se mstí stejným způsobem, jakým jí bylo ublíženo, takže ass-man dostane nabrokováno zezadu atp., nicméně co je zajímavé, pořízek s kamerou (de facto personifikovaný Meir Zarchi - v 70kách za kamerou, tady před ní) přijde o své oči. Kamera byla odjakživa chápána metaforicky coby oko. Hrdinka jinými slovy ničí 16mm oko a nechává jen to profesionální, skoro až digitální, v postprodukci vyžehlený. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nebyla ještě třetí část, odplata zombie rednecků - bylo by to podobně "věrohodný" (a hlavně lepší asi). Jasněže si nemaluju, že nějaký exploitation má bejt něco jinýho než sadistická sranda, ale hvězdičky si malovat můžu (2,5). A pizdě nefandínkuju. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚCO VÁM ŘEKNU. TAKOVÁHLE DĚVKA JSEM PŘIJEDE Z JEDINÝHO DŮVODU.…“ /// Americký vidláci po sedmi tisící dvě stě čtyřicátý osmý. Citlivý příběh o ublížení bezbranné dívce, která se posléze odmění podobným stylem. Zvrhlá část je zvrhlá dostatečně. Vyvolá v člověku přesně ty pocity, který vedou ke slastnýmu sledování utpení druhejch – když jde o následnou pomstu, samozřejmě. Taková sadistická zvrhlost, která potěší duši preferující vítězství dobra nad zlem. Za každou cenu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rok 1978? nepamatuju. 2.) Jsem spíš na to hromadný sexování. 3.) Thx za titule ,,Kroenen“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ.....Konečně pořádný horror. Skvělé herecké výkony, sympatické postavy, napětí, skvělá kvalita obrazu a zvuku .... prostě vše, co má mít pořádný horror. A samozřejmě nechybí ani brutalita. Více takových filmů a budu nadmíru spokojen :-) 100% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Anchor Bay Films // Počet premietajúcich kín v USA: 12 // Otvárací Víkend v USA: $32,440 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Největší překvápko za rok 2010..Horor typu Rape&Revenge přímo žeru a tenhle Je snad Nejlepší ze všech!.Ženy opět ukázali, že jsou divoké nejen v posteli..Celý její revenge probíhal krásně bez chybičky se super Efekty a celou dobu jsem ji držel pěsti! Doporučuji Všem milovníkům brutálních exploitationů ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vieš, čo robia žrebcom, keď neposlúchajú, Johnny?“ Originál som nevidel, ale podobný film z nedávnej doby áno (POSLEDNÝ DOM NAĽAVO - tiež remake kontroverzného mixu slasheru, hixploitationu, exploitationu, revenge movie a pokusu o snuff zo 70. rokov 20. storočia) a nepáčil sa mi. Preto som od tejto snímky nič nečakal. Dvojnásobne pri pohľade na takmer dvojhodinovú minutáž. Nakoniec mi ale tých takmer 120 minút utieklo rýchlo. Môže za to šikovná herečka, dobrá práca s atmosférou, zručne obsadení „zlí chlapi“ (prajete im čo najbolestivejšiu smrť, ale zároveň neskĺzli k afektovaným karikatúram) a režisér, ktorý nezostal nič dlžný zlovestnej atmosfére „ticha pred búrkou“, ani hrubému násiliu. Film by sa bez neho zaobišiel, ale bol by to podvod. Režisér však ide na doraz a jednotlivé mučenia si vychutnáte... áno, je to troška zvrhlé, ale tento svet taký niekedy je aj „naozaj“. Jediné, čo mi prekážalo (okrem priemerných postáv, neoriginálneho scenáru a klišé typu „najväčší hajzel je v skutočnosti milujúci otec“), bol spôsob videnia sveta: muži sú zlí, ženy obete. Deliť to na základe pohlavia mi nepripadá ako najšťastnejšia žánrová cesta. Inak fajn. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Myslím si že po tomto brutálním flicku, titulní hrdinku možná budete nenávidět ještě víc než tu pětici zasraných šmejdů (z niž jeden byl slabomyslný). Slabší dvojnásobný rape (v originálu bych řekl že je daleko lepší) bez pořádné nahoty, za to s více dramatickými vložkami (předtím v chatě; zuby, pistole, láhev, perfektní hraní na nervy), ale o to více překvapivě explicitní a grafické revenge, při kterém vám doslova tuhne krev v žilách a stahují se křečí třísla, bohužel jsem toho názoru že to všechno působilo značně samoúčelně a režisér a scénárista si tu jednoduše zvedal ego. Tak hlavě že to uspokojilo titulní hrdinku (která hrát roli původně nechtěla, měla k ní odpor, stejně tak jako k jiným hrůzným filmům). Mno, nakonec si ji evidentně užívá, ale předtím ona nám skoro nic neukáže a její divné chování během těch dvou znásilnění vůbec nedokáži pochopit. Kultovní verze z roku '78 byla stále v některých ohledech lepší (snad i sympatičtější?) od začátku až do konce jasnější a zbytečně nekomplikovaná, scénář byl přeci jen trochu jiný, tento film mohl mít v pohodě 80. minut, to natahování bylo podle mě nesmyslné. Navíc ta poslední scéna s poldou, jak ona ho dostala do takové pozice a jak ho vůbec odzbrojila:-)? Film měl spoustu hluchých a nesmyslných a nelogických pasáží (s typickými otázkami typu proč?, Proč ona skočila do vody po druhém znásilnění? Ze zoufalství, chtěla tak ukončit svůj život, nebo to měla dopředu nějak připravené? Kde ona vyplavala? Kde ona sehnala oblečení a jídlo a potřebné nástroje k pomstě? atd, atd) ale jako novodobý totálně zvrácený, špinavý, odporný a šokující exploitation celkem ušel, i když bych mu s chutí dal i odpad! Abych to nějak shrnul, místy opravdu velmi rušivý film, atmosféra alespoň ze začátku v opuštěné chatě na venkově je dobrá a předznamenává něco velkého, kdo z vás by se tam do těch končin, bez doprovodu jen tak sám vydal, setrvával zde, dokonce přes všechny ty rušivé elementy a kór pak samotná slabá žena), ale zároveň je film hodně nudný a nesmyslný jak jsem už psal, brutální sadistické násilí působí samoúčelně ale je vynalézavé to se musí uznat. Film, které některé bude bavit a užijí si ho, některé bude šokovat a zavrhnou jej (feministkám nedoporučuji!), tak už to ale chodí, každopádně to stále beru jak dobře vydělat na historii a jménu. Teď už čekám jen na cover poslední z velkých "rape and revenge" kultů "Thriller - en grym film", kde jsem titulní hrdince skutečně fandil! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v originále, i zde přijíždí atraktivní mladá spisovatelka na venkov, kde si ji najde parta hulvátů, kteří ji jako bezbrannou "stuck-up city bitch" poníží a hezky hromadně znásilní. Ale pak se karta obrátí a ona vykosí jednoho po druhém. Nový je to uhlazenější, hororovější, ohledně nahoty korektnější (bůů) a o něco brutálnější (ještě aby ne). Děj je opravdu téměř na chlup stejný, nepřichází s ničím zásadním. Hlavní herečka trochu nudí, jinak je to obsazeno dobře. Zásadní problém je asi ten, že tu nedojde na nic extra. Nevidíte nic nového, nebo opravdu působivého, nemá to potřebný spád. Hodinu jsem se průměrně bavil, no a jelikož ta zúčtovací půlhodina nezaválcovala tak, jak jsem si přál, tak dávám bez většího rozmýšlení za tři. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné se stalo skutečností!!!! Původní verze z roku 1978 dostala opravdu obstojný remake, který původní verzi velmi vhodně oslavuje. Ano, toto beru jako oslavu původní verze, nikoliv přiživování se na kontroverznosti a relativním úspěchu původní verze. Takhle nějak (aspoň!) by to mělo vypadat ... Na filmu je jasně vidět Zarchiho produkce, tím pádem se skutčně dostáváme o desítky let zpět a prožíváme příběh znova. Některé kultovní scény byly znova natočeny a vhodně vsazeny do filmu ... To, čeho jsem se nejvíce obával, se samozřejmě stalo skutečností - absence nahoty, znásilňovací scény. Kozy jsou vidět ve filmu když přeženu tak 1 minutu. Bobr asi tak 3 vteřiny ... Takže v tomto film jasně definuje dnešní exploitaiční směr typu: "Zlosinům se může dít všechno a na kameru, ale oběť - herečku, ušetříme choulostivých scén) ... Znásilnění - nejsou tři, ale dvě ... Navíc není vše vidět na kameru. Každopádně ... znásilnění a nejen to, celkové ponižování oběti apod., jsou skutečně nepříjemné a hnusně brutální, sadistické a mrazivé. Opravdu to není žádná "prdel" .. nebo právě naopak je ... Jen pro silné povahy, tohle může dětem opravdu vsadit silné noční můry do duše ... A pak je tu pomsta a to je fakt naprostý "LUXUS" v "rape and revenge" poslední doby!!! Neskutečně brutální, násilné, zvrácené, sick a špičkově maskérsky zvládnuté!!!! I já jsem se u některých scén kroutil jak žížala, protože to bylo fakt hóódně, hodně moc bolestivý ... Co ale film dělá filmem v tak i pro mne překvapivé kvalitě, je atmosféra!!!!! Nebýt toho, mohl jít film naprosto do kopru, ale právě tohle dělá, stejně jako původní verzi, velice syrovou a surovou záležitost. Nebudu nějak zdlouhavě popisovat, ale je to celkově něco mezi EDEN LAKE (2008) a NO MORIRE SOLA (2008). Úžasná nehostinná příroda, "snuffová" kamera ... opravdu úžesné ..., jako Kult dostal oslavu v podobě skvělého bratříčka. Jako remake 4/5, jako moderní "rape and revenge" jednoznačně 5/5 a těžko bych hledal konkurenci ... (Doporučuji i zarytým odpůrcům remaků, tohle opravdu není druhý Last House on the Left (2009) apod., tohle je mazec!!). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Typický moderní remake, který časem zapadne. Co chcete ještě vědět? Nastrčí se do něj hezká baba, která se nebojí ukázat kozičky ani holou prdel, přidá se technologie jako mobil a kamera, a navýší se počet násilníků/obětí. S tim násilím se to ale nijak nepřehání, spíše jde o vynalézavost každé popravy. Ani ta kastrace nechybí, ale v originálu mi přišla drsnější. Největší problém jsem měl s hlavní hrdinkou. Nesympatická, nevýrazná postava, který jsem nevěřil ani to opakované znásilnění. Natož pak její proměnu z citlivé spisovatelky na chladně uvažující a vraždící stroj. Ale abych nebyl labuť, tu jednu hvězdu přidám za hladové vrány, ty byly príma. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový účel, který je totálně směšný. Drobné spoilery. Chcete vidět pořádný film s touto tématikou? Pusťte si "Poslední dům nalevo", ten je sice totálně pochcávaný diváky, ale působí přirozeně a odplata je reálná, tohle je komedie, ač nechtěná. Absolutně zde nefunguje ten pocit zhnusenosti, když je Jennifer (ne)Kozatá znásilněná, vše je tak trapně natahované a nesmyslné (čerstvě napuštěná Jennifer vyrazí do lesa nahatá a místo aby utíkala, prostě se jen prochází, pak je znovu znásilněna když jí ->dojdou<- násilníci). Jennifer je panna, ještě k tomu spisovatelka a evidentně občas zavítá do kostela, zkrátka pionýrka první kategorie, přesto je její "návrat z řeky" ve stylu, že se během těch pár dní v lese naučila chemii, lovit, vázat nepřekonatelné uzle, unést 150kg chlápka, vykouzlit z větviček různé pomůcky + své spálené věci a ještě k tomu dokázala být neviditelná. Celkem solidní výkon na polomrtvou vyzáblinu, která si pořádně ani neuměla zavázat tkaničky. Sarah Butler se absolutně nehodí do této role. Jednak musí být herečka skutečně sexy (to aby divák uvěřil těm nadrženým kecům na způsob: "pojď ke mě krásko... jseš tak krásná kundička... při pohledu na tebe mi stojí péro... chci ti ho tam vrazit"), ale hlavně dokázala přesvědčivě zahrát pouze volnočasový běh na začátku filmu. Stačilo mi sledovat její výraz, když se "vrátila" a věděl jsem, že celý dojem z filmu je v hajzlu. Na filmu jsou dobré jen způsoby smrti, ale to je vše. Thriller je to slabý a zhovadilý, jako tento komentář. 40% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Originál je surový, atmosferově slabší a bez temnějšího tónu, nebo ruchu. Remake všechny tyhle prvky obsahuje a i kdyby je neměl i tak by diváka psychicky zdrtil. Monroeův I SPIT ON YOUR GRAVE je plnokrevný nikým nešetřící exploitation, který kdybych viděl na nejmenší možné obrazovce v černobílém formátu i tak mě ohromí. Drastický, brutální na pohled bolestivý zážitek s výborně vybudovanou atmosférou, propracovaným vývojem psychického podvědomí - všechny kruté scény jsou pro nás bolestivé (vcítíme se do hlavní postavy) a v závěru nám spadne kámen ze srdce. Ale špatný psychický stav nás dlouho neopustí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale osamocená, poměrně přitažlivá spisovatelka, si na samotě u lesa tak trochu říká o trochu toho sexuálního povyražení s místními vidláky. Ti však místo dokonalé znalosti 101 nejvzrušivějších poloh kámasútry v prostředí vyvoněném svíčkami dávají přednost kombinaci pistole, násilí, orál, anál a to civilizované slečince zrovna nevoní. Samozřejmě ji trochu chápu, rozumím i její touze po pomstě, ale příliš mne to nebavilo. Takže oko za oko, zub za zub, louh za chlast, penis za vagínu, ale to je tak všechno. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Z hlediska gender studies by bylo velmi zajímavé film zanalyzovat, především z mužského pohledu dominance a jeho vnímání ze strany žen. Divák zde má možnost sledovat dvě odlišné poloviny, kdy v každé je moc a dominance v rukou někoho jiného. V té první se hlavní hrdinka Jennifer mění ze subjektu "zájmu" v pouhopouhý objekt. Je s ní zacházeno doslova jako s kusem hadru a musí se podřizovat úchylným a zvráceným choutkám agresorů. Jednotlivé akty mají svůj řád a jsou stupňované - od méně násilných (připodobnění orálního sexu) až po ty extrémní (opakovaná znásilnění). Mučení vyvěrá z podvědomého uspokojování libida, kterého je dosahováno výhradně voyeuristickým přístupem (jednoho uspokojuje nahrávání na kameru, další ukojí svou touhu "pouhým" sledováním znásilnění). V druhé části nastává symbolická "Jennifer's revenge". Aktivita Jennifer je směřována ke každému z násilníků zvlášť, přičemž proces mučení je daleko systematičtější a rychlejší; nejde o uspokojení, ale o samotnou pomstu. ()

Reklama

Reklama