Reklama

Reklama

Dennis

(festivalový název)
  • Dánsko Dennis
Krátkometrážní / Drama
Dánsko, 2007, 18 min

Obsahy(1)

Ani Dennisovy svaly nedokážou zakrýt jeho bázlivost a především závislost na matce, se kterou stále žije. Navzdory své ostýchavosti se Dennis rozhodne pozvat na rande dívku, která se mu líbí. Krátkometrážní dánský snímek velmi citlivě ukazuje, jaký rozdíl může být mezi tělesnou schránkou a lidskou duší. (ČSFD)

Recenze (52)

vlastimil.ferko 

všechny recenze uživatele

Smutný a šťastný zároveň. Tak na mě právě Dennis působil. Mít přes 50cm v obvodu paže neznamená nutně nezměrný nadhled nad životem a krásně prožité chvíle. Tenhle příběh má něco do sebe a pro člověka, který se třeba trošku ztotožní s hlavním hrdinou se bude jednat o více než srdeční záležitost. Čert vem "levnou" kameru a to, že to trvá jen čtvrt hodinu, naše představivost za nás udělá vše potřebné a to je úctyhodné. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Denis na mě působil o něco lépe než samotný film Mazel, který jsem viděl den předtím ;) Přisuzuji to krátké stopáži, ale i tomu, že se Denis snažil být o trochu více společenský než ve filmu. Tento krátkometrážní snímek odkryl pár neznámých o Denisově životě, což bylo fajn. Bylo docela zajímavé pozorovat, jak děvčata brali Denise, jako hrǎcku a né jako člověka s duší. Bylo to zde velmi dobře vykresleno. Já jsem spokojený, za **** ()

Reklama

Milky. 

všechny recenze uživatele

Asi jako i několik dalších zde komentujících jsem viděl nejdříve Mazla a až poté jsem na jeho profilu našel tohohle krátkometrážního předchůdce. Naštěstí jsou v něm obě hlavní role obsazeny stejně, takže Matka i Dennis působí i zde stejně přesvědčivě. Dokonce bych se nebál říct, že tady jdou ve vykreslení charakteré ještě hlouběji a agresivněji. Nutno ale přiznat, že k tomu tvůrce nutí i skromná stopáž na které se snaží reálie vysvětlit a jestli jste tady došli od Mazla tak nečekejte nic tak zcestovalého a roztaženého. Dennis se odehrává jen v krátké epizodě hrdinova života a to kolem večeře s jednou kočkou z posilovny. A myslím, že na konci večera má přesně ten pocit na který si stěžuje spousta holek, žen, paní,... které se zoufale snaží vypadat do nejlépe a pak si stěžují, že s nimi chlapi zacházejí jako s "kusem hadru" jenom proto že vypadají nadprůměrně dobře. Mno...to jsem trochu odbočil k osobním pocitům, vraťme se k snímku. V porovnání s Mazlem je velmi komorní ale na mě působil o dost silněji a závěrečná scéna kdy šel spát s matkou už měla snad až perverzní atmosféru. Škoda těch pouhých 18ti minut. Zrovna jsem se do toho tak vžil a najednou titulky... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Najsmutnejších a najfrustrujúcejších 18 minút aké som kedy videl. No vážne, len sa nad tým zamyslite. Vyobrazenie tak úzkostlivé, cítil som neuveriteľný pocit stereotypu a začarovaného kruhu života hlavnej postavy. Chlap ako hora, ale čo z toho, keď je skrčený vo svojej tichej a takmer nepriepustnej ulitke? Je mi ho naozaj ľúto. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Autoritativní matka, přerostlý kulturista a osmnáct minut, které mají na to, aby nám společně představili funkční drama, které (přiznejme si zbytečně) tvůrci roztáhli na celovečerní film (Mazel). Patřím totiž mezi diváky, kteří nejprve viděli celovečerák a pak se podívali na Dennise, který odvyprávěl snad i víc a drsněji/uvěřitelněji a ani k tomu nepotřeboval letenku do Thajska. Právě na celovečerním snímku se projevuje až moc slušný scénář, který je nastavený tak, aby se hodný brumlavý outsider nijak neznepřátelil divákům. Kim Kold i tady oba palce nahoru!! ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Pre Kima Kolda bola snímka Dennis jeho filmovou premiérou. K účasti vo filme ho presvedčil jeho priateľ a režisér v jednej osobe – Mads Matthiesen. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama