Dennis

Dánsko, 2007, 18 min

Mads Matthiesen

Hrají:

Kim Kold

Slušný rozbeh zaujímavého indie celovečeráku, ktorý neviem prečo skončí pri 18. minúte a ostane iba nedopovedaným krátkometrážákom.(17.1.2010)

Dennis, na povrch hora masa, ve skrytu duše neuvěřitelně lehce zranitelný člověk. A tady v tomto případě 18ti minutový příběh o tom, jak první pohled může přebít skutečnost, kterou v sobě skrývá každý z nás.(20.2.2011)

Koľko asi tak dvíha Dennis na benč, drep a mrtvý ťah?! čooo jeee... fakt ma to zaújimá. 7/10(29.5.2011)

Video ke zhlédnutí ZDE.(16.2.2011)

Podobně jako Pomo bych ten nápad rozvedl do celovečerního snímku. Na vykreslení postav sice těch 18 minut stačí, ale přece jenom mně to příliš nepřesvědčilo. Borec s hromadou svalů, který spí s maminkou??? Pochopil bych, že je citlivý, náladový a melancholický, ale tohle už bylo docela na hraně. Nicméně režisérův záměr vyšel, chtěl poukázat na to, že mezi lidským vnějškem a vnitřkem může být diametrální rozdíl. Já si však stojím za názorem, že čím lepší fyzická stránka, tím roste i duševní sebevědomí. Avšak pravdou zůstává, že na duševní rozpoložení člověka působí mnoho a mnoho faktorů. 75%(16.5.2011)

musim sem zkopírovat můj komentář od filmu Cast Away s Hanksem který jsem napsal doslova před pár sekundami, "bylo to sice dost na hraně, ale ještě tak nějak to ten film stačil důstojně všechno předat, což ho vesměs zachránilo." nerozumím komentářům kteří hatí konec, a tu délku bych pro tentokrát asi také neměnil...(5.2.2012)

Todle je kulturista?? Takový věchýtko :D Já, když zavřu oči a zapnu představivost, mám svaly mnohem větší :D Ale ne vážně, bylo to moc krátký na to jakou to má myšlenku a potenciál. Slušilo by tomu to pořádně rozrochnit... takhle je to vyšuměná šance.(15.2.2011)

Trochu tomu chybí konec.(16.2.2011)

Docela zajímavý kraťas, který jednoduše řečeno názorně popisuje citát "Nesuď knihu podle obalu". Škoda, že tento krátký film nepřišel s trochu zajímavějším a lepším koncem...(21.5.2011)

Tady je zrovna škoda, že to skončilo u krátkometráže - působí to hodně utnutě, rozhodně by se dalo pokračovat, námět za to stojí. I Kim Kold kupodivu umí zahrát. Třeba příště. . .(15.2.2011)

Mně se ten konec naopak líbil. Vystihuje Dennisovu smířenost se situací; společně s matkou zavřený ve své ulitě se do ní (nejspíš ne poprvé) vděčně rád vrací. Zpracování je prosté, ani bych neřekla, že to může tak dobře fungovat. Skvěle vykreslené hlavní postavy (beznadějně introvertní a křehký Dennis a matka, která mu brání dospět), což je s ohledem na stopáž obdivuhodné. Sympatické dílko.(20.10.2011)

Citlivý kulturista, jehož matka stále nepřestřihla pupeční šňůru a dusí ho svou láskou. Síla.(20.5.2011)

Názorný příklad, že na pohled i totální looser může být stokrát větší tvrďák než nabušená korba co tráví svůj život v posilovně.(4.3.2011)

Obdivovaný a přesto pro smích. Braný jen jako atrakce. Tichý dospělý s duší dítěte. Svázaný matkou, cvičebním plánem i svou ohromnou postavou. Délka plně vyhovovala.(23.5.2011)

Drama, které mě vůbec neoslovilo, ale určitě je to problémem mnoha lidí. V tomto snímku zrovna kulturista do kterého by to určitě nikdo neřekl. Bohužel to s mými city vůbec nehnulo, ale ten konec jsem opravdu nečekal. Aspoň za to zvýším hodnocení, protože ten se povedl. 55%(27.10.2011)

• Rehooo

Nebylo to ani špatné ani dobré. Bylo to takové nemastné neslané, stejně jako hlavní hrdina. Celou dobu se to tak něják pomalu táhlo a když už snad se mělo něco stát, tak byl konec.(17.2.2011)

Když máte kopu svalů neznamená to, že máte všechno. Dennisův příběh by mohl trvat s klidem o hodinu déle, přesto krátkometrážní utnutí z něj nedělá o nic horší počin.(15.2.2011)

Smutný filmík. Tato dvě slova a mé hodnocení stačí :-((20.5.2011)

Ruku na srdce. Kdo z Vás se alespoň jenou v životě necítil jako Dennis? Hmmm? Nikdo takový není. Proto je tenhle filmeček tak pravdivý.(26.6.2011)