Letecké katastrofy III. (TV seriál)
Mayday Air Disaster
Dokumentární / Katastrofický
Kanada, 2008, 24x50 min
Co nehodě předcházelo a co objevilo vyšetřování, to jsou hlavní linie, které autoři cyklu sledují. Průběhy rekonstruují prostřednictvím obrazových a zvukových archivních materiálů, výpovědí svědků, pozůstalých, leteckých odborníků a vyšetřovatelů. Svou důležitou roli má také počítačová animace, která přibližuje určité klíčové momenty. Podstatnou součástí každé epizody jsou i hrané pasáže, které ilustrují situace, ke kterým během letu došlo, zobrazují, jak se s nimi vypořádala posádka, lidé ve střediscích letového provozu a v neposlední řadě i pasažéři, kteří svůj osud vložili do jejich rukou. Závěry šetření a následky, dopady personální i finanční, které pátrání vyvolalo, jako i snaha v leteckých kruzích poučit se z nehody, představují druhou část epizody.
Jednotlivé díly:
23.-Letadlo mrtvých duší
24.-Skryté nebezpečí
(oficiální text distributora)
Dharter
Hodnotím pouze epizodu Fatal Distraction (http://terryle.bloguje.cz/850587-letadlo-ze-ztracenych-melo-sestricku-havarovala-ve-23-42.php). :)(13.9.2011)
Sifaka
Zajímavé rekonstrukce a analýzy. Dobře a hlavně poutavě natočeno.(20.1.2010)
wosho
Zpracování je kvalitní, profesionální, V čem je u mě problém, je celkové vyznění pořadu. Katastrofy při nichž zemřelo tisíce lidí jako zábava pro masy. Trošku neetické, ale to se dnes moc nepočítá. Více piety by zde a u mnohých podobných pořadů by se hodilo.(24.6.2010)
RomanHyde
Dostal mne hnedle první díl této série a to vyšetřování katastrofy v Lockerbie. Dokument výborně přiblížil práci vyšetřovatelů, kteří na velkém prostoru několika desítek čtverečních kilometrů hledali důkaz o přičině této havárie a našli... část spínače o velikosti nehtu. Těším se na další díly. Výborný a věcný dokument, bez zbytečného patosu!!(26.1.2010)
štísko
I když mne tento hraný dokument podobně jako většina hraných dokumentů přijde občas poněkud k pousmání, tak výpovědní hodnota je taková, že nemůžu dát jinak, než za čtyři.(23.2.2010)
kubyno
Nebýt toho DEBILNÍHO střihu a opakování, tak je to výborný dokument.(18.5.2010)
Javad
Perfektné spracovanie - rozhovory s odborníkmi a zainteresovanými osobami, podrobná analýza a veľa detailov z vyšetrovania.(2.3.2010)
Medwídek
Nejsem zrovna detektivní či dokumentární typ, ale tohle mne rozneslo. Někdy až neuvěřitelně mě díl vtáhne jakoby do sebe a já jen doufám ať má zrovna tato katastrofa happyend...(10.4.2010)
yaqwsx
Potenciálem rozhodně na 4 hvězdičky, ale 1 srážím za hrozné natahování. Vše je v pořadu minimálně 10× zopakováno a 2× zdůrazněno. Autoři se snaí každou věc hrotit o 106, což mi hodně vadí. S tímto námětem se by dal udělat čtyř až petihvězdičkový 30 minutový pořad. Škoda, že se tak nestalo.(28.3.2011)
gerojmanus
Taky se přiklánim k názoru tady jednoho z nás, že občas ty rekonstrukce s "herci" jsou lehce přitažené, ale na druhou stranu, po letecké katastrofě moc přeživších neni, že...Jinak ale výborně zpracovaný dokument.(27.4.2010)
JUX
Videna vetsina z treti rady. Az na poreklamni neustale opakovani parada. Prvni dil o pristani pilota na rece Houston za 5*!(24.10.2010)