Reklama

Reklama

Epizody(13)

Recenze (20)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neodmysliteľnou súčasťou medzinárodnej leteckej dopravy sú bohužiaľ aj nehody. Väčšinou majú fatálne následky pre pasažierov aj posádku lietadla. Desivé katastrofy pri ktorých vyhaslo mnoho životov. Každej takejto tragédii predchádza sled udalostí, ktoré ju zapríčinili. Od technických problémov, nepredvídateľného počasia až po zlyhanie ľudského faktora. Dobre spracovaný kanadský televízny dokumentárny cyklus analizuje a odhaľuje príčiny leteckých nehôd. Zrozumyteľne ozrejmuje "Letecké katastrofy III.". *** ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Dostal mne hnedle první díl této série a to vyšetřování katastrofy v Lockerbie. Dokument výborně přiblížil práci vyšetřovatelů, kteří na velkém prostoru několika desítek čtverečních kilometrů hledali důkaz o přičině této havárie a našli... část spínače o velikosti nehtu. Těším se na další díly. Výborný a věcný dokument, bez zbytečného patosu!! ()

kratina 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé dokumenty, opravdu hrozné katastrofy, opravdu strašné zpracování - děsně otravné. Po každých pěti minutách zaplácnou tři minuty zopakováním komplet celého předchozího děje. To se dá vydržet u jednoho, dvou dílů, ale u všech už je to na vzteknutí. A tím pádem i děsný žrout času. Pokud máte času dost, doporučuji. Zábava, poučení i strhující drama, to všechno v tom je. Dva zajímavé tematicky související tipy: Noční vizualizace leteckého provozu na Evropou na trubce a FlightRadar24.com, kde můžete online sledovat a identifikovat letadla, která vám právě prolétají vysoko na nebi nad barákem. Popřípadě i přistávání nebo start letadel z mezinárodních letišť, s online uváděním nárůstu rychlosti a výšky nad terénem – docela zajímavá hračka :-) ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitně připravený dokument, zajímavé animace, detailní rozbory, rozhovory s odborníky... a co teprve sledování tohoto dokumentu před nějakou vlastní cestou, nejlépe při využití vnitrostátní linky nějaké rozvojové země. To si teprve získané informace dokáži náležitě užívat. Kdo někdy letěl s vnitrostátní Cubana de Aviación ze Santiaga de Cuba do Havany, tak ví, co tím myslím:-)) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (13)

  • I když se pořad Letecké katastrofy primárně věnuje dokumentárním rekonstrukcím leteckých neštěstí, ve 3. sérii se objevují tři díly, které nepojednávají o leteckých neštěstí, ale dva díly se týkají vlakových neštěstí (Head-on Collision2005 a Runaway Train – 2005) a jeden lodního neštěstí (Collision Course, 2005). (InaSe)
  • Vzhľad lietadla, ktoré štartuje a vzlieta (vľavo), je iný ako vzhľad lietadla počas letu a pristátia (vpravo). Podľa dobových záberov je správny neskorší vzhľad (vpravo). (koba)

Reklama

Reklama