Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako dokument v štýle Pádu do ticha to mohol byť výborný dokument, takto je to iba béčko, nie nepodobné Vertical limit. Oproti nemu sa ale predsa len drží viac pri zemi a Sanctum proste nie je smiešny film. Má iba nevyužitý potenciál. Prvá polovica sa mi páčila viac, objavovanie podzemných prírodných krás má svoje čaro. Potom začnú prevládať nezhody a postavy považujem za pomerne ťažko uchopiteľné. Proste scenár s nimi pracuje raz ako s ľudskými, chybujúcimi ľuďmi, potom ako s typologicky rozdelenými na tých dobrých a toho zlého, čo nejde dokopy s tým, čo sme napríklad videli skôr. Ale dobre, viac tu išlo o tú prírodu a preto zaokrúhľujem smerom hore. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Přesně pro takovéto filmy mám slabost. Výborný film, krásné scenérie, vynikající příběh. Stísněné prostory - jeskynní, dobrodružství a nádherná příroda. Roxburgh ztvárnil úžasnou roli zarputilého podzemního dobrodruha. Příběh má hlavu a patu, kdy po stopách řeky hledají únik ze zatopené jeskyně. Velmi napínavé. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to, možná jsem v tu pozdní noční (nebo spíš velmi časnou ranní) hodinu, kdy jsem se na Sanctum díval, už byl příliš otupělý, nicméně film mi rozhodně nepřišel tak děsný, jak by se mohlo zdát. Jasně, klišé je tam fůra (baterka v kančím zubu...) a hlavní mladý herec by potřeboval ránu ploutví, ale já se opravdu bavil. Čím to bylo? Charizmatickým hercem v hlavní dospělé roli, který byl vážně drsňák k pohledání (a dost mi připomínal Radka Brzobohatého), nádhernými jeskynními exteriéry (nebo interiéry?) a čarovnou kamerou, Hirschfelderovou hudbou, všudypřítomným napětím (ten první průlez úžlabinou, brrr) a v neposlední řadě postupným vymíráním postav, které bylo leckdy nečekané a přinejmenším ve dvou případech pro mě opravdu šokantní. Tři a půli hvězdy si dovolím zaokrouhlit nahoru. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to možná může působit trochu jako béčko, ale potom se to neuvěřitelně rozjede a divák sleduje napínavej boj o přežití, kterej se obešel bez zombíků, zmutovanejch psů a pětimetrovejch žížal. Takovejch filmů jako tenhle už moc není a to je hodně nedoceněný. Film dokáže držet tempo a napětí až do konce. Výborná podívaná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $23,209,310Tržby Celosvetovo $108,609,310Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,806,542 Tržby za predaj DVD v USA $3,319,218║ čakal som hrôzu ale v rámci filmov odohrávajúcich sa v jaskyni to nebolo najhoršie(určite svižnejšie a hlavne stráviteľnejšie než Pád do tmy či Jaskyňa), samozrejme prišlo aj na premrštené klišé na čele s otravným Ioanom Gruffuddom ale ostatný únik nevyspitateľnou jaskyňou zaujal, herci ušli, priemer ktorý neublíži ale ani nič na vrch nedá /60%/ ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Při natáčení filmu byla použita technologie vyvinutá pro Avatar. Jedná se o 3D kamerový systém Jamese Camerona, uzpůsobený pro použití v extrémních podmínkách. (dex2man)
  • Premiéra v Japonsku byla z původně plánovaného 22. dubna posunuta kvůli katastrofě způsobené zemětřesením a vlnou tsunami. (dex2man)
  • Film stál 30 miliónov dolárov. [Zdroj: FilmMax] (ash99)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama