Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Diskuze

ic

ic (hodnocení, recenze)

Petzl má ten marketing v malíku, kdykoliv vidíte nějaký film kde se vyskytuje horolezecká, slaňovací nebo jeskyňářská technika, vždy mají vybavení od Petzlu. Včetně těch případů jako tento, kdy se kašle na bezpečnostní pojistky. Při tom slaňování jsem zíral jak si klidně s blokantem Rack dovolí v manuálním režimu ten pád rozjet do obrovské rychlosti. Jako proč ne, ale čím více to necháte rozjet tím hůře se pak v případě potřeby brzdí a některých rychlostí už to prostě zabrzdit nejde. Kamínek co padá a praští vás do ruky snadno zaviní puštění lana a takhle v manuálním režimu je puštění většinou pád. A jeskynní potápěči s celoobličejovou maskou jako turisti u moře, to už bylo opravdu absurdní. Jak bylo zmíněno potápí se po dvojicích ale to proto aby jeden potápěč byl schopný tomu druhému pomoct v případě pokažené dýchací automatiky a podat mu svou záložní. Jo a i vzduch utíkající z přeříznuté hadice se dá dýchat i zcela bez automatiky. Ale v souhrnu kdo jiný by měl hromadně umírat než výprava co zcela kašle na bezpečnostní prvky.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

u mě 3* za 3D,občas tam byly dobré záběry,ale musím uznat že film se blížil trošku k amateřině,ale jinak spíš dá se říci béčkový film,průměrný...

petrskuta

petrskuta (hodnocení, recenze)

Vinikajíci film dobrodružné drama moc hezké, nevím proč tolik lidí to kritizuje. Ten film si zaslouží lepší hodnocení.

Norzog

Norzog (hodnocení, recenze)

Solidní žánrovka, na the Descent to sice nemělo, ale i tak film nabídl solidní porci emocí a zábavy. Nevím co tu všichni řeší.

klondike

klondike (hodnocení, recenze)

Taky nevím proč ta kritika a tak nízké hodnocení ,3D neuznávám (alespon to co tady zatím vládne,to není žádné 3D),ale už jenom že to je podle skutečné události to posouvá procenta navrch.Za mě minimálně 80 procent.

maitrea

maitrea (hodnocení, recenze)

Nechápu co se na filmu nelíbilo,pro mě to bylo strhující,nádherná příroda,co člověk vydrží a musí překonat aby přežil.
Je pravda,že jsem film viděl v kině a ve 3d,tudíž kdo to měl stáhnuté na compu,asi zaplakal, jinak film hodnotím vysoko.

 (hodnocení, recenze)

Fikce nebo realita? Věřte nebo nevěřte, jeskyně Esa’ala (Ďáblova tlama) není pouze přehnanou fiktivní kulisou, ale opravdovým místem na naší úžasné planetě. Lépe řečeno, jeskyně jsou to rovnou dvě. Jeskyně Esa’ala se skutečně nachází v Nové Guinei a podle Wikipedie je opravdu částečně neprozkoumaná. Její vstup ale nevypadá nijak podobně jako ten ve filmu. Enormní propast, do které se expedice vydá, je ve skutečnosti jeskyně the Cave of Swallows (ve volném překladu Jeskyně polykání).
 
Skvělý článek o tom kde leží si přečtěte na MojeVrba.cz

DuanBerry

DuanBerry (hodnocení, recenze)

Ta propast v traileru vypadá jako ta na Sarisariňamě, což je pískovcová stolová hora ve Venezuele. Jde o to, že v pískovci sice mohou vznikat pseudokrasové útvary, ale rozhodně ne takové, které jsou v traileru dále vidět. Nebo existuje někde podobně hluboká propast (ta na Sarisariňamě má asi 315 m)?

DonBraso

DonBraso (hodnocení, recenze)

Nevim proč,ale mě se to i líbilo,děj odcejpal rychle,žádný mazlení a šup do vody,tenhle film vážně tahnul Cameron na obalu filmu :D,herecký um kdy jsem neznal ani jednoho herce mě tak nevadil,horší to bylo celkově,kdy jsem tedy věřil snad Richardovi Roxburgh že mě přišel že se potápí každej den:)to bylo jediný,ostatní to byl děs a přehrávali ,ale tak vzal jsem zavděk tuny vody,akční to bylo dost,ty interiéry kdy jsem pořád koukal že to bylo moc z Barrandova taky dobrý a čekání kdy to už k půlce filmu bylo jasný na takový klasický klišé Táta vs Syn..no co všechno to bylo takový jednoduchý viděný a to těch jeskyň bylo tohle se mě líbilo nejvíc

Web-Head

Web-Head (hodnocení, recenze)

Cameron krom svých filmů nikdy neprodukoval kdoví jak výjimečné snímky...

draggo

draggo (hodnocení, recenze)

Trailer navnadil, pokud se to nepokazí, mohlo by z toho vylézt něco moc pěkného... Jen doufám že jméno J. Camerona není jen reklamním tahákem jinak zoufalého snímku. Prozatím ale zůstávám optimistou. (Hodnocení traileru: 7/10)

Flipper

Flipper (hodnocení, recenze)

Cameron to len vymyslel, pozliepal čo ostalo z Avataru no ku koncu to hodil na krk dakomu inemu lebo si isty nebol. A ja si isty niesom tiež. Ak v tej diere nebudu zakerne dvojmetrove netopiere a cely čas sa budu stracať, pripadne utekať pred vodou omrzi to.. Tip: 66- 70% mno uvidime

st.jim

st.jim (hodnocení, recenze)

Flipper....asi máš slušnou rýmu. tohle rozhodně není béčko, když jde film do kin. ke všemu pochybuji, že by james cameron šlápl někam mimo ;))

Hal_Moore

Hal_Moore (hodnocení, recenze)

Sanctum tento týden obdržel přístupnost R - do 17 let v doprovodu dospělé osoby (language, violence, disturbing images).

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Chipešek

Chipešek (hodnocení, recenze)

konecne nejaky film, u ktereho bych se mohl fakt bat :) akorat ten rejza me nechava chladnym

samuelsson

samuelsson (hodnocení, recenze)

Neviete niekto co je na filme inspirovane skutocnymi udalostami (ako sa pise v traileri)?

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama