Reklama

Reklama

Hanna (Saoirse Ronanová) je dospívající dívka. Je výjimečná tím, že má zásluhou svého otce (Eric Bana), bývalého pracovníka CIA, který ji vychovává ve finské divočině, sílu, vytrvalost a znalosti zkušeného vojáka. V jejím životě, který se nepodobá životu žádného jiného teenagera, spolu splývají výchova i výcvik s cílem udělat z ní dokonalého zabijáka. Její cesta k dospělosti dospěje k přelomovému momentu ve chvíli, kdy je svým otcem vyslána na samostatnou misi. Hanna tajně cestuje po Evropě a přitom je na útěku před agenty, které za ní vyslala nemilosrdná špiónka (Cate Blanchettová), ukrývající před světem vlastní tajemství. Jak se Hanna blíží ke svému hlavnímu cíli, je nucena čelit znepokojivým odhalením o vlastní existenci a nečekaným otázkám o svém lidství. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (974)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Dětská verze Agenta bez minulosti. ______ Film se určitě nabízí číst jako podobenství o stavu společnosti, v níž došlo k rozpadu tradičních hodnot a děti má smysl "dělat" jen vylepšené, upgradované, aby k něčemu byly, protože jinak je to hrozná otrava, stojí to peníze a čas a kdo by se taky o to staral, když úplná rodina prakticky neexistuje. Jenže jak už to tak v sociálním a genetickém inženýrství chodí, pokus lidstva o fušování Bohu do práce se obrací proti němu samotnému, a Hanna je tak v tomhle ohledu roztomile brutální revenge movie. Konflikt přetechnizované, dekadentní společnosti s něčím čistým a nepoznamenaným je v několika momentech hezky a neotřele ztvárněný - například ta scéna v hotelovém pokoji skvěle zprostředkovává pocit zmatku a zahlcení, který vyvolá náhlý kontakt s přístroji poháněnou civilizací, a v rozpravě Hanny a Sophie nad povahou přátelství nelze nezachytit vliv sociálních sítí, díky kterým je nám divné a podezřelé, že by náš "přítel" před námi nějaká osobní data zatajoval. Z tohoto pohledu je trochu škoda, že film se v závěru definitivně odhalí jako "pouhá" svérázná aktualizace pohádky bratří Grimmů a tenhle širší podtext nijak dál nerozvádí. ______ Formálně je Hanna originální a do detailů promyšlená, ale paradoxně mám pocit, že ona snaha jít proti konvencím a obohacovat žánrový film o nezávislé/umělecké prvky, jí nakonec trochu škodí. Jednotlivé pasáže jsou samy o sobě skvostné, o propojení a dokonalé synchronizaci hudby/zvuku s obrazem by se dalo psát hodiny, ale jako celek to bohužel nepůsobí úplně soudržně. Hanna je bezpochyby talentované a všestranné mladé děvče - chytré, vtipné, dětsky hravé...od každého trochu. Mám ale pocit, že se tu maličko mrhá potenciálem a celkem mě to mrzí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Aneb jak by nejspíš Bournea natočila dvojka Terry Gilliam a Tim Burton. Artový přesah mi nevadil, režisér Joe Wright si s ním evidentně poradil po svém a dobře, výborně do filmu byla zakomponována i hudba (na samostatný poslech téměř neposlouchatelná) a i Saoirse Ronan mi do role Haničky v říši divů sedla náramně. Ale... chování postav, smysl jejich počínání a mnoho nezodpovězených otázek sráží mé hodnocení hodně dolů. Navíc, Cate Blanchett by se měla na záporačky vybodnout. PS: Eric Bana by si zasloužil vlastní akčně špionskou sérii. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cha, jak se Eric slíkne do podvlíkaček, dá zada na batoh, přeplave severní moře a hned jak vyjde z moře na břeh zmlátí dva fízly jak kdyby místo plavání pozoroval babočku obecnou mě dostalo. To já, když v pátek ráno skočím v Lisabonu do Atlantiku a vyplavu v pátek večer v přístavu na Miami, abych strávil víkend pod floridským sluníčkem pozorováním prdelatejch američanek, mám sotva sílu, abych si nasadil kolečkový brusle a dosprintoval na 120km vzdálenou beach. A taky by mě zajímalo kolik stomatologů z deseti doporučuje čistění zubů na Cate ? Samotná pointa filmu mě přišla celkem nedotažená. Nejvíc bodů u mě získaly akční scény, ty jsou nadpozemský, třeba naháněčka mezi kontajnery v kombinaci s hudbou, vyžene z úst "olé" nejednomu fanouškovi akčních filmů. Sice to místy vypadalo, jako kdyby ve filmu pořádali party strejda nesmysl a tetička blbost, ale za tu akční originalitu, obrazovou nápaditost a netřeslavou kameru při fightech si film zaslouží tři hvězdnatý. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Akční film sází na účast Cate Blanchet a Erica Bany, ale skutečnost je taková, že ani to nepomohlo. Nakonec zjistíte, že to vlastně ani akční film nebyl. Nebyla to ani nějaká sonda do duše ztracené dívky, prostě nic, co by stálo za slovo. Z akce zbylo jen pár rvaček mezi holkou a plešounama ve starých zelených bomberech. Sice disponovala velkou silou, díky pokusům, ale inteligence ji dopřáno nebylo. Ta holka vlastně měla víc štěstí než rozumu. Tak nějak prosvištěla Španělskem, z kterého nám ukázali leda část noční Malagy a hopla, holka byla v Berlíně, kde už pátrala po své matce a vlastně i otci. Zdá se to zmatené? To ještě nic není. Ono je to navíc tak děsně nudné a nelogické a nezáživné. Nechal bych to být, ale s takovými ambicemi, které tento snímek má, nemůžu jinak, než být přísný. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Pohodový večerný akčák 70%..............Soundtrack Tom Rowlands a Ed Simons: 1. Hanna’s theme ,2. escape 700 ,3. chalice 1 ,4. the devil is in the details ,5. map sounds / chalice 2 ,6. the forest ,7. quayside synthesis ,8. the sandman ,9. Marissa flashback ,10. bahnhof rumble ,11. the devil is in the beats ,12. car chase (arp worship) ,13. interrogation / lonesome subway / Grimm’s house ,14. Hanna vs Marissa ,15. sun collapse ,16. special ops ,17. escape wavefold ,18. isolated howl ,19. container park ,20. Hanna’s theme (vocal version), ()

Galerie (148)

Zajímavosti (12)

  • Opuštěný zábavní park ze závěru filmu skutečně existuje. Jedná se oe Spreepark, dříve Kulturpark Plänterwald, a nachází se v Berlíně. (Blacker94)
  • Joe Wright byl na pozici režiséra obsazen na výslovnou žádost představitelky hlavní role Saoirse Ronan. (oje)
  • Snežné scény boli natáčané v severovýchodnom Fínsku, v Kuusame, kde teploty dosahovali niekedy aj -33 stupňov Celzia. (Greenpeacak)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

27.12.2010

Díky traileru na Hannu víme, že sympatický Australan se v dubnu objeví ve Wrightově akčním špionážním thrilleru, ale co dál? Chtělo by to konečně hlavní roli v nějakém zábavném hitu. Naděje se skýtá… (více)

Reklama

Reklama