Reklama

Reklama

VOD (1)

Hanna (Saoirse Ronanová) je dospívající dívka. Je výjimečná tím, že má zásluhou svého otce (Eric Bana), bývalého pracovníka CIA, který ji vychovává ve finské divočině, sílu, vytrvalost a znalosti zkušeného vojáka. V jejím životě, který se nepodobá životu žádného jiného teenagera, spolu splývají výchova i výcvik s cílem udělat z ní dokonalého zabijáka. Její cesta k dospělosti dospěje k přelomovému momentu ve chvíli, kdy je svým otcem vyslána na samostatnou misi. Hanna tajně cestuje po Evropě a přitom je na útěku před agenty, které za ní vyslala nemilosrdná špiónka (Cate Blanchettová), ukrývající před světem vlastní tajemství. Jak se Hanna blíží ke svému hlavnímu cíli, je nucena čelit znepokojivým odhalením o vlastní existenci a nečekaným otázkám o svém lidství. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (975)

H34D 

všechny recenze uživatele

Chybějící logické souvislosti, popř. nejasnosti v jednání postav mohu odpustit, pokud přijmu fakt, že Joe Wright chce zkrátka diváku předložit schválně umělý, hi-tech svět, kde proti sobě stojí vševědoucí společnost a nadlidská hrdinka Hanička - let the fight begin! Problém ale nastane, když film z roviny hloupějšího Bourna zpomalí a snaží se hrdinku nějak zakotvit do lidských situací. Nemám nic proti přesahům u akčního filmu, popř. vybídnutí k zamyšlení, ale tohle smysl nedává, není tam nic, s čím by se dalo pracovat, film najednou není "ani v oko, ani v řiť". Hanna je bezduchý spletenec, který ale vyčnívá jednou věcí a tou je velmi kvalitní řežie. Na Joa Wrighta zanevřít nelze, on skutečně umí natočit věci správně, zajímavě a nebojí se ani trochu experimentovat. PS: Zakomponování hudby do dynamiky děje je chvályhodné, ale samotná hudba u mě spíš palec dolů. 6/10 ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Nadzemský Wright! Je to ryzí, čisté a neučesané. Začíná to duševním klidem, končí vřískajícím sprintem - pakliže je divák přizván na elektronickou vlnu a podvolí se jí. Nad tím vším spínají ruce k anarchistické modlitbě Ch. B., s nimiž má vnímavý divák nejedny trvanlivé zkušenosti. Velmi naléhavé tóny! Nedefinovatelný pocit se dostavil v domě bratří Grimmů, v němž se kamera a prostor vpletli do sebe, vytvořili otočku o 360 a divák, vyděšený okamžikem, došel do neblahého extrému. Stačí trailer. Až na pubertální vsuvky/nelogičnosti... skvostně fungující film. ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Dětská verze Agenta bez minulosti. ______ Film se určitě nabízí číst jako podobenství o stavu společnosti, v níž došlo k rozpadu tradičních hodnot a děti má smysl "dělat" jen vylepšené, upgradované, aby k něčemu byly, protože jinak je to hrozná otrava, stojí to peníze a čas a kdo by se taky o to staral, když úplná rodina prakticky neexistuje. Jenže jak už to tak v sociálním a genetickém inženýrství chodí, pokus lidstva o fušování Bohu do práce se obrací proti němu samotnému, a Hanna je tak v tomhle ohledu roztomile brutální revenge movie. Konflikt přetechnizované, dekadentní společnosti s něčím čistým a nepoznamenaným je v několika momentech hezky a neotřele ztvárněný - například ta scéna v hotelovém pokoji skvěle zprostředkovává pocit zmatku a zahlcení, který vyvolá náhlý kontakt s přístroji poháněnou civilizací, a v rozpravě Hanny a Sophie nad povahou přátelství nelze nezachytit vliv sociálních sítí, díky kterým je nám divné a podezřelé, že by náš "přítel" před námi nějaká osobní data zatajoval. Z tohoto pohledu je trochu škoda, že film se v závěru definitivně odhalí jako "pouhá" svérázná aktualizace pohádky bratří Grimmů a tenhle širší podtext nijak dál nerozvádí. ______ Formálně je Hanna originální a do detailů promyšlená, ale paradoxně mám pocit, že ona snaha jít proti konvencím a obohacovat žánrový film o nezávislé/umělecké prvky, jí nakonec trochu škodí. Jednotlivé pasáže jsou samy o sobě skvostné, o propojení a dokonalé synchronizaci hudby/zvuku s obrazem by se dalo psát hodiny, ale jako celek to bohužel nepůsobí úplně soudržně. Hanna je bezpochyby talentované a všestranné mladé děvče - chytré, vtipné, dětsky hravé...od každého trochu. Mám ale pocit, že se tu maličko mrhá potenciálem a celkem mě to mrzí. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Akční film po Wrightovsku, to znamená s pomalým tempem, vynikajícím vizuálem a důrazem na postavy. A ono to vlastně i docela funguje. Příběh je sice dost slabej a prostředek s poznáváním světa je místy otravnej. Joe Wright to totiž natočil přesně tak jak chtěl, postavy jsou výborně napsané, po emotivní stránce to skvěle funguje a akce, i když jí je málo, je dost slušná. Herci to navíc zvedají i v těch horších chvílích a zvláště Saoirse Ronan opět dokazuje, že mezi dětskými herečkami nemá konkurenci (až na Chloe Moretz samozřejmě). A Chemical Brothers to v některých pasážích rozpalují slušně, ale na hudební orgie Daft Punk z Trona nemají ani náhodou. 70% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Saoirse Ronan - (Hanna) +++ Eric Bana - (Erik Heller) +++ Vicky Krieps - (Johanna Zadek) +++ Cate Blanchett - (Marissa Wiegler) +++ John Macmillan - (Lewis) +++ Tim Beckmann - (Walt) +++ Paul Birchard - (Bob) +++ Tom Hollander - (Isaacs) +++ Produkcia: Marty Adelstein, Leslie Holleran +++ ()

Galerie (148)

Zajímavosti (12)

  • Okrem Nemecka a Fínska pracovali filmári aj na púšti v severoafrickom Maroku. (MikaelSVK)
  • V roce 2006 i 2009 se scénář k filmu objevil na seznamu nejlepších scénářů, které nebyly zfilmovány. (oje)
  • Původní příběh a scénář vytvořil Seth Lochhead už v roce 2006. O tři roky později pracoval na jeho zfilmování s režisérem Dannym Boylem, který ale od projektu nakonec odstoupil. Na produkci filmu se Lochhead pak podílel i v roce 2010. (oje)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

27.12.2010

Díky traileru na Hannu víme, že sympatický Australan se v dubnu objeví ve Wrightově akčním špionážním thrilleru, ale co dál? Chtělo by to konečně hlavní roli v nějakém zábavném hitu. Naděje se skýtá… (více)

Reklama

Reklama