Reklama

Reklama

Hanna (Saoirse Ronanová) je dospívající dívka. Je výjimečná tím, že má zásluhou svého otce (Eric Bana), bývalého pracovníka CIA, který ji vychovává ve finské divočině, sílu, vytrvalost a znalosti zkušeného vojáka. V jejím životě, který se nepodobá životu žádného jiného teenagera, spolu splývají výchova i výcvik s cílem udělat z ní dokonalého zabijáka. Její cesta k dospělosti dospěje k přelomovému momentu ve chvíli, kdy je svým otcem vyslána na samostatnou misi. Hanna tajně cestuje po Evropě a přitom je na útěku před agenty, které za ní vyslala nemilosrdná špiónka (Cate Blanchettová), ukrývající před světem vlastní tajemství. Jak se Hanna blíží ke svému hlavnímu cíli, je nucena čelit znepokojivým odhalením o vlastní existenci a nečekaným otázkám o svém lidství. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (974)

POMO 

všechny recenze uživatele

Progresívna super-réžia, koulervoucí chemi-soundtrack a pohľadná herecká extraliga versus priemerný béčkový scenár. Hanna mohla byť najzaujímavejšou akčnou peckou roka, keby sa niekto unúval ju spevniť adekvátne zaujímavým príbehom. Tento nie je o nič lepší, než mala napr. Salt. I tak ale cool dynamický zážitok. Ak chcel Cruise nakopnúť M:I sériu, mal Ghost Protocol zveriť Wrightovi! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $40,259,119Tržby Celosvetovo $65,305,673Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,755,680 //počet predaných kusov 169,762Tržby za predaj DVD v USA $4,703,505 //počet predaných kusov 278,593║ rozbeh filmu až príliš veľkohubo chcel navnadiť na nejakú Rambovskú čistku, len škoda toho dojazdu, Saoirse Ronan a Eric Bana sú výborný a zachraňujú režisérske neduhy Joe Wrighta, ktorý až moc chcel zapájať predstavivosť diváka v až zbytočnom rozoberaní vzťahov medzi postavami, taktiež niektoré veci načrtnuté(ako genetické pokusy) a nie celkom dopovedané, škoda len priemer /60%/ ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Jako fanouškovi Joea Wrighta mi spadl pořádný kámen ze srdce. Po překvapivě průměrném Sólistovi totiž konečně dokazuje, že nepotřebuje k ruce jen britskou historii a že i scénář "na zakázku" dokáže na plátno převést s elegancí a pořádným nábojem. Hanna umí být chladná a odtažitá jako finská divočina, ale během pár vteřin přepnout a najednou být zcela osobní a rozpálená napětím. V kombinaci s dospívající perfekcionistkou Saoirse Ronan a rytmem soundtracku od Chemical Brothers vzniká jen těžko opakovatelný zážitek. 85% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální puntičkář Joe „nahoru dolů“ Wright přihodil přírůstek do rodiny hrdinek-zabijáků a pořádně pod ním zatopil. I když je zápletka poměrně chatrná, Wright na plátno dostal takové zvláštní kouzlo. Hannu totiž nejprve sledujeme během jejího nelehkého dospívání, kdy na ní otec několikrát nečekaně vyskočí s bouchačkou v ruce, nikoliv proto, aby jí ustřelil hlavu, ale aby ji zocelil k tomu, co ji čeká. To už je ale nevinná dívka rázem v divoké civilizaci, kterou předtím nepoznala, kope dotěrné zabijáky, poznává úskalí dospívání a u toho všeho proudí elektronická hudba. Wright prostě exhibuje, ne každému to sedne, zvlášť, když střídá situace s obrovskou rychlostí. Technicky je opět výtečný, režijně taky. Herecky pak vyčnívá zejména čím dál tím víc zajímavější Saoirse Ronan, Cate naopak role agentek moc nejdou. Mainstreamová tajenka bez většího překvapení... ale luštění jsem si i tak na slabší čtyři hvězdy užil!! ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[IFF 2011, Bratislava] Substrát Grimmovcov rajcovne rozvedený skrz kinetické hrátky chlapáckych šarvátok do priamočiareho, ale aj fiškálsky koordinovaného dievčenského šprintu za vlastním vykúpením. Na správnom mieste a so "zakázanými" ingredienciami počatý experiment ktorý cez pubertálneho anjela lietajúceho mimo zákony univerza približuje bežnú žánrovú sekačku k nepredstieranému umeniu a nebrzdí ho ani ono opomínané elementárne jadro, pretože vedúci projektu dobre vie ako s ním nakladať. O koho ide? O Prometea Wrighta, ktorý "Hannu" okrídľuje tým, že jej neurčuje takmer žiadne hranice a svätí ju limitne vymakanými vlohami. Racionalita je pre teraz hluchá/slepá, počujem/vidím len kreativitu a tá mi konkrétne tu úplne postačuje-je nepoškvrnená. Edgard má u mňa velikánske plus lebo ľúbí presne to, čo ja-brak, art a chemické reakcie... "So, here we go." ()

Galerie (148)

Zajímavosti (12)

  • Povídalo se o tom, že projekt rozjede Alfonso Cuarón, ale týden po těchto zvěstech podepsal smlouvu Joe Wright. (c.tucker)
  • Hlavní hrdinka filmu pronese stejnou větu na začátku i na konci filmu. (Indy21)
  • Při pronásledování hlavní hrdinky Hanny (Saoirse Ronan) jsou ve filmu vidět i americké vojenské teréní vozy Hummer H1, vyráběné od roku 1984. (JARDAHONDA)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

27.12.2010

Díky traileru na Hannu víme, že sympatický Australan se v dubnu objeví ve Wrightově akčním špionážním thrilleru, ale co dál? Chtělo by to konečně hlavní roli v nějakém zábavném hitu. Naděje se skýtá… (více)

Reklama

Reklama