Reklama

Reklama

Hanna (Saoirse Ronanová) je dospívající dívka. Je výjimečná tím, že má zásluhou svého otce (Eric Bana), bývalého pracovníka CIA, který ji vychovává ve finské divočině, sílu, vytrvalost a znalosti zkušeného vojáka. V jejím životě, který se nepodobá životu žádného jiného teenagera, spolu splývají výchova i výcvik s cílem udělat z ní dokonalého zabijáka. Její cesta k dospělosti dospěje k přelomovému momentu ve chvíli, kdy je svým otcem vyslána na samostatnou misi. Hanna tajně cestuje po Evropě a přitom je na útěku před agenty, které za ní vyslala nemilosrdná špiónka (Cate Blanchettová), ukrývající před světem vlastní tajemství. Jak se Hanna blíží ke svému hlavnímu cíli, je nucena čelit znepokojivým odhalením o vlastní existenci a nečekaným otázkám o svém lidství. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (974)

Madison 

všechny recenze uživatele

Tešila som sa na osviežujúcu akčnú delikatesu a dostala som mdlý, nevýrazný a nudný thriler. Jednou z najväčších hollywoodskych hlúpostí je dávať dobrodružný akčný námet do rúk komorným tvorcom a platí to aj obrátene. Od akčného filmu divák prirodzene očakáva pohotovosť a chytrosť, no melancholicky pohodená blonďavá hriva hlavnej hrdinky za asistencie wrigtovských "slnkových" predispozícií, ma nútila spomenúť si na romantickú Keiru Knightley, ktorú podobné slnečné svetlo ožiarilo v Pýche a predsudku. Týmto režisérovi posielam výslovnú žiadosť, aby natočil ďalšiu roztomilú kostýmovku, pretože to je jeho parketa a presadiť strhujúcu dynamiku a akčné tempo v hollywoodskom filme nedokáže. Tak nudný a zbytočný film, že ho z vôd ničotnosti vyťahuje akurát skvelá chemi-hudba a dobré herecké výkony. Dokonale to vystihol užívateľ verbal, s ktorým súhlasím snáď v každom jednom slove. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Wright příjemně překvapuje po stránce akce, která si v kombinaci výtečné kamery, choreografie a energického OST (Chemical Brothers jedou!) bez problémů vytírá řitní otvor i s bayovskými plechovkami. Avšak jakmile dojde na příběh, začne Hanna odkrývat jednu slabinu za druhou, přičemž všudypřítomné příběhové vakuum bolí hlavně v prostřední třetině, kdy ústřední hrdinka poznává "normální život" a která příběh absolutně nikam neposouvá, ani ho neobohacuje. Symbolický závěr, jenž se snaží udělat z tupé béčkové rubanice "něco navíc", už je pak vyloženě k smíchu, a to nemluvím o některých vizuálních exhibicích, s nimiž by měl pan Wright už skutečně táhnout někam do videoklipu. Estetika je jedna věc, kompoziční onanie druhá. A v Hanně toho prvního naneštěstí mnoho není. A to mě holt vytáčí ještě víc, než Wrightova snaha tvářit se za každou cenu umělecky. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Náběh skoro až k fetišismu, jak Wright rád používá pomalé, detailní záběry (zejm. obličejů) a "otáčivou kameru"... Saoirse mile překvapila, nejvíce si ale odnáším po hudební stránce - Chemical Brothers a jejich breakbeatové/elektro OST je zatím bezesporu jednou z nejlepších filmových CD placek tohoto roku! Díky ČSFD za (další atmosférickou) předpremiéru... P.S. Jeden z filmů, které utečou mrknutím oka. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Trošku mi tenhle film připoníná Allenův Hollywood Ending. Proč zrovna ten? No, na začátek natáčení Joe Wright zřejmě viděl. Ovšem ve fázi, kdy Hanna opustila "teplo" domova, ho musela postihnout chronická slepota, protože jak jinak si vysvětlit ten souběh nelogičností a hlavně absurdní výběr záporáků (mělo v tom být trochu z Mechanického pomeranče??). Bohužel ani soundtrack od Chemical Brothers nenapravil filmu reputaci. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

No pořád nechápu, proč ze začátku mačkala to tlačítko, který na ně upozornilo.. Jinak ale bezva film se skvělou hudbou a perverzníma Němcema. Dost se tam klade důraz na takovou obyčejnost prostředí, takže bydlej v normálnim kempu, Berlín je plnej houmlesáků a za kopcem od tajný základny plný Hummerů je silnice, kde jezdí výletníci v karavanech. Akce syrová a bavila mě i ta linie s rodinkou. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (12)

  • Role Saoirse Ronan byla velice náročná na fyzičku, jelikož musela strávit 2 měsíce tvrdého tréninku (4 hodiny každý den) v Losangeleské tělocvičně pod vedením Dana Inosantoa (žáka Bruce Leeho). (c.tucker)
  • Při pronásledování hlavní hrdinky Hanny (Saoirse Ronan) jsou ve filmu vidět i americké vojenské teréní vozy Hummer H1, vyráběné od roku 1984. (JARDAHONDA)
  • Snežné scény boli natáčané v severovýchodnom Fínsku, v Kuusame, kde teploty dosahovali niekedy aj -33 stupňov Celzia. (Greenpeacak)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

27.12.2010

Díky traileru na Hannu víme, že sympatický Australan se v dubnu objeví ve Wrightově akčním špionážním thrilleru, ale co dál? Chtělo by to konečně hlavní roli v nějakém zábavném hitu. Naděje se skýtá… (více)

Reklama

Reklama