Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ČT24 rozjíždí první komplexně interaktivní pořad Hyde park. Každý den budete mít možnost říct živě do vysílání, co si myslíte o dění v Česku i v zahraničí. Hlavní aktér dne usedne ve studiu nejen proti moderátorovi, ale bude vystaven názorové palbě vás diváků – stanou se tak z vás spolutvůrci pořadu. K tomu chceme využít nejen živé telefonáty a zasílání SMS zpráv, ale moderní komunikaci přes sociální sítě, jako jsou Facebook a Twitter. A posílat můžete i videodotazy – přes portál YouTube. Další oponenty vyhledá náš tým – a zapojí se do vysílání z terénu – v přímých přenosech z měst i vesnic. Moderují Daniel Takáč a Pavlína Kvapilová, dva pátky v měsíci obstará Jaromír Bosák se sportovním speciálem. První opravdu interaktivní pořad v Česku: od 4. ledna každý všední den po osmé večer na ČT24. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tento interaktivní pořad mě bere čím dál tím víc, opravdu zajímavá forma diskuze, komunikací přes známé sociální sítě (Skype, Facebook, Twitter, Youtube, SMS, tlf..atd). V Česku něco podobného do téhle doby nebylo, takže se dá říci, že jde ve svém pojetí o něco zcela novátorského a zatím fungujícího a snad i oblíbeného. Samozřejmě vždy záleží na atraktivitě hosta ve studiu, samozřejmě že se nikdy nic nezmění ani po stovkách jakýchkoli líbivých řečí (pořad však není jen o politice a poiticích), divák na druhé straně bude patrně stále nasrán a znechucen, ale neříkám že se na to občas nedá kouknout a když je chuť a zajímavý host, tak třeba i příjemně zabít hodinu svého drahocenného času. Uvádějí to pokud mě paměť neklame, tři lidé, dva muži a žena, výtka je jen k pravicovému tlachalovi Takáčovi, toho moc nemusím, i kdyyž co už není na komerci tak se trochu srovnal a dá se říct že se z něj stal profík. Některé žbleptající paka bych do éteru snad ani nepustil, kolikrát než ze sebe něco vysoukají tak uběhne pět minut:-). P.S.; Jak napsal blues, opravdu se jedná o důstojného nástupce "Vedlejších efektů" v hlavním vysílacím čase. Záslužný pořad, který tu chyběl. PS: To co sem tu napsal v roce 2010 to bejvávalo, dnes bych ohohodnotil tento pořad odpadem! ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Když pomineme to, že si sem mnoho přispěvatelů chodí jenom vylévat svoje frustrace ze současné politické situace a doufají u toho, že jim jejich světoborný názor (který nejspíš převzali z novinek.cz) potvrdí i odborník na slovo vzatý, který je ale bohužel odborníkem na úplně jiný obor (viz např. dotazy ohledně Bárty mířené na chudáka matematika z UK), jde o hodně dobrý pořad s profesionálním a přitom moderním přístupem. A protože tyhle pitomé otázky neprocházejí skrze nutné síto, díky čemuž je můžeme vidět jen proplouvat na horní liště, divák si může udělat obraz o situaci v daném oboru. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, ale má to své ALE. Většinou jsou vybírány jen otázky co se hodí do krámu a v mnoha případech (zejména z politiky) mi přijde, že Hyde park je to poslední, co bych mohl brát za seriózně. Viditelně jednostranné nadržování při různých debatách mi přijde trapné. Moderátoři by měli být nezaujatí a ne nabádat diváka k tomu, aby fandil jejich vyvolenci. Za mě dvě hvězdy, protože se na to dá koukat a při méně kontroverzních tématech se i moderátoři drží na uzdě. Aneb když budu mít dvě krabičky sirek, na chlup stejné, ale o jedné povím že je Americká... který bude lepší? Haha, samozřejmě, že ta Americká. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zatím nejpůsobivější rozhovor v Hyde parku, co jsem měl možnost vidět, byl s Honzou Šibikem (pro mě jménem dříve neznámý fotograf např. Reflexu, ale po tomto rozhovoru jsem konečně procitl:)a to jeho fotografie mi nejsou neznámé, jen mi nějak utekl:)). Celá konstrukce pořadu na bázi interaktivity live otázky např. z výstavy, poté z twitter, emailu, sms, případně facebooku. V podstatě kdokoliv se může na cokoliv zeptat a to dodává hyde parku na neopakovatelnosti a zajímavosti. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Vcelku unikátní publicistický pořad ČT, hlavně díky své interaktivitě a tedy tomu, že jsou hostovi prostřednictvím moderátora kladeny otázky, které zajímají diváky. Vcelku rád si ho večer zapnu, to ale samozřejmě záleží také na hostovi, resp. tématu. Co bych vytkl je občas až příliš krátká stopáž (hlavně když je nějaký extra vzácný, nebo kontroverzní host) a není tak možné zvládnout většinu zajímavých diváckých dotazů. Nechápu, proč se ČT 24 "nevzdá" alespoň těch 10 minutových zpráv po osmé hodině, když půl hodiny předtím skončily Události a rázem by mohl mít Hydepark 60-ti minutovou stopáž. Sem tam mi také vadí styl moderování pana Takáče, který velmi často a rád skáče hostům zbytečně do řeči, občas je ale samozřejmě hosta potřeba usměrnit. Co se týče hodnocení hosta diváky prostřednictvím webu, přijde mi trochu zbytečné. Jinak jde ale o solidní publicistiku a já dávám čtyři silnější hvězdy. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Pořad se vysílá od 4. ledna 2010 každý všední den. Prvním hostem byl tehdejší ministr financí Eduard Janota. (Kmotr76)
  • Jedná se o první komplexně interaktivní pořad ČT 24. (Kmotr76)
  • Název pořadu je odvozen od londýnského parku Hyde park, kde se nachází tzv. Speakers' corner, kde je již od druhé poloviny 19. století možné pořádat veřejné projevy, debaty a diskuse na otevřeném prostranství. (Kmotr76)

Reklama

Reklama