Reklama

Reklama

Noemova archa a záhada potopy světa

(TV film)
  • Česko Archa Noemova (více)

Obsahy(1)

Potopa světa je první zaznamenanou přírodní katastrofou v dějinách. Život na Zemi před úplnou zkázou zachránila jediná loď: Noemova archa. Příběh se stal podnětem rozsáhlých rozpracování v judaismu a křesťanství , která řešila praktické otázky a problémy stejně jako teologické interpretace. Pátrání a objevy geologů, archeologů i biblistů vedly většinu vědců k opuštění doslovného výkladu příběhu o arše, avšak bez ohledu na to nepřestává tento příběh vzrušovat a inspirovat. Inspirací byl i pro autory německého dokumentárního filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To je dokument na uváženie. Predstavte si, že celý život zasvätíte tomu, aby ste našli jedno staré drevo. A to staré drevo je Noemova archa. Toto mi hlava akosi neberie. Okrem zaujímavých informácií ohľadom potopy, ktorá sa spomína nielen v Biblii , ale aj v Epose o Gilgamešovi, sa tu dáva dosť priestoru kandidátom na psychiatriu. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

V Pachovi vyriekol Karol Čálik nádherné vety: "Toľko vody? Neverím!". Nechápem, ako sa niekto môže veriť niečomu, čo sa ani netvári ako originál. Tomu asi zodpovedá kvalita snímku. Sledovať dokument o niečom mýtickom, ktorý sa strašne vedecky ma vie až fyzicky vytočiť. A presne s týmto typom filmu som mal práve tú česť. Samozrejme že existujú ľudia, ktorí sa bezhlavo ženú za nezmyslami ako je archa, jednorožci svätý grál či živá voda. Ale natáčať o tom dokument? A navyše tak nezáživnou formou? Nepomohol tomu ani vydarený dabing ktorý by uspal aj technopárty na speede. Jediné pozitívum spočíva vtom, že 40 minút nieje až tak dlhá doba. Žiadna novinka, žiadny prevratný objav len čistá šeď a bláboly. Nebrať! ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Docela hezké a milé povídání a zamýšlení se nad potopou světa líčenou v Bibli a jiných starobylých písemnostech. Autoři docela často citují Bibli a sledují několik cest k objevení Noemovy archy na hoře Araratu. Také se tu vysvětluje vůbec pojem "potopy", co pro lidi tehdy zasažených lidí znamenal a kdo jsou potomky zachráněných v arše. Určitě zajímavý dokument. Hudba: Klangraum ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zvláštna zmes vedeckého skúmania dna Čierneho mora, vykopávok s klinovým písmom z Mezopotámie, kresťanských a arabských náboženských textov a historických expedícií na horu Ararat v Turecku v Arménskej vysočine. Každý zdroj nám poskytne kúsok skladačky, ale poskladať ich dokopy si musí každý sám aj keď film poskytne aj svoje vysvetlenie. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama