Reklama

Reklama

The Silent Scream

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 1984

Obsahy(1)

Dnes již klasický dokument NĚMÝ VÝKŘIK o tom, co znamená umělý potrat, vytvořil bývalý šéf potratové kliniky v USA Bernard Nathanson, jenž se po několika letech této profese, během nichž sám vykonal okolo 15 000 interrupcí, stal jejich velkým odpůrcem a kritikem. (Mariin)

Recenze (11)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jasná fakta o zabíjení nenarozených od bývalého potratáře, ateisty, amerického Žida , Bernarda Nathansona, který později konvertoval ke katolicismu... ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Pokud dokumentu chybí objektivita, stává se propagandou... a to je případ právě tohoto paskvilu, který nám ve snaze dojmout servíruje slepě jednostranné informace. Pokud jste křesťan nebo odmítáte znát názor i druhé strany, tedy těch, kteří uznávají ženské právo volby, nejspíš by se vám to mohlo líbit. Já osobně doufám, že v dnešní době už podobné dokumenty nebudou mít šanci být promítány jako výukové materiály. Jedna hvězdička je za ultrazvukovou dokumentaci potratu, kterou jsem předtím ještě neviděla a která je zajímavá. ()

Emzet odpad!

všechny recenze uživatele

Snůška nesmyslů a polopravd, které se vám, hezky po křesťansku, samozřejmě, snaží vysvětlit, že "potrat je hrozně špatný, áno?" (a pozor, nejsem ateista). Budeme postupovat podle základní logiky - vypadá to jako člověk? Pak to zkrátka musí být člověk, i když to nemá mozek a vlastně ani vyvinuté primární reflexy. Navíc - kdokoliv, kdo se kdy byť jen trochu zajímal o gynekologii vám tuhle propagandistickou kravinu omlátí o hlavu. Fakt, že se tady s kamerou hraje tak, aby pěticentimetrový pulec na obrazovce působil jako skoro plně vyvinuté dítě, fakt, že se mluví o nějakém "křiku", i když lidský plod má standardně otevřenou pusu skoro po většinu doby, co je v matce, fakt, že se zrychluje páska, aby to vypadalo, jako když se zmítá a "prchá"... Nenechte se zmagořit rádoby emocionálně dojímavou demagogií, prosím - kromě křesťanských skupin, kde se tento projekt dodnes pouští, už jeho pravdivosti stejně nikdo nevěří... ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Ako pri vsetkych subjektoch duchovneho boja, je aj v tomto pripade absolutna polarizacia skuskou spravnosti. Nad slnko jasnejsi fakt pekelnej hrozy zabijania nevinnych cloviecikov - a hla, kolko kolaborantov zla povie 'agitka'. Zial, chudak tazko zisti, aky je chudak; nepomoze mu ani film. ()

rialilly odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud je jeho použití jako studijní materiál ve školách zakázáno, proč nám ho naše zaujatá učitelka nedávno pouštěla? Už to nikdy nechci vidět. ()

Cinik 

všechny recenze uživatele

Dokument prof. Nathansona, bývalého potratářského vůdce a interrupčního specialisty, dnes bojovníka proti potratům. Jeho shlédmutí by mělo být povinné pro všechny stoupence potratů. Hodnotit film z hlediska uměleckých měřítek je nesmysl, jako dokumentární film je skvělý. Jinak hodilo by se přidat běžně používaný český název: Němý výkřik. ()

Ilus odpad!

všechny recenze uživatele

Co je tohle proboha za hodnocení? Už dávno bylo dokázáno, že film je pouze pseudovědeckou demagogií, snůškou polopravd a lží. Kdysi byl promítán ve školách jako studijní materiál, dnes už je jeho použití pro tyto účely zakázáno. Téměř všichni přední lékaři ho odsoudili. Nechápu, jak může někdo ještě v dnešní době něco podobného uznávat. Nikomu tu nechci brát jeho názor na potraty, k tomu tyto stránky neslouží, ale propagovat jako vhodný dokument tuhle pakárnu může jen stejný fanatik, jako byli její tvůrci. Němý výkřik je z hlediska kvality odpad, z hlediska dopadu na společnost odpad toxický a nebezpečný. ()

SONITA 

všechny recenze uživatele

Normálne musím žasnúť nad tým koľko ľudí ešte stále dokáže tvrdohlavo obhajovať zabíjanie nevinného bezbranného človeka iba preto že sa odvolávajú na práva ženy pričom samotné dieťa ani len nedostane šancu sa vyjadriť. Vy ktorí tu dookola opakujete že ten film je plný nezmyslov a poloprávd mi láskavo teda vo svojej neomylnej múdrosti vysvetlite čo teda podľa vás POTRAT JE  ??? Je to akože neškodná procedúra ktorou sa iba očistia ženské pohlavné orgány alebo je to azda bublinkový kúpeľ hmm ??? POTRAT VŽDY BOL, JE A AJ BUDE VŽDY LEN A LEN ZABITIE/ VRAŽDA ČLOVEKA a to že to budete zľahčovať, obhajovať alebo prekrúcať všelijakými liberálnymi drístami na tom NIČ NEZMENÍ !!! A načo do toho miešate náboženstvo alebo nejakú propagandu ??? To že sa niekto rozhodne zabiť alebo zavraždiť nenarodené dieťa je predsa vec morálky ktorá by snáď mala byť súčasťou človeka aj veriaceho aj neveriaceho. Už len samotný fakt že mnohí z vás ktorí tento film kritizujete ste dostali možnosť sa narodiť a byť súčasťou tohto hoci nedokonalého sveta. Koľkí z vás tu vôbec nemuseli byť iba preto lebo by si vaše biologické matky proste povedali že oni majú svoju voľbu a nechali by lekára nech vás proste vysaje z ich tela ako nejakú špinu z koberca. ALE OK JE TO VÁŠ NÁZOR. ()

dzivetka odpad!

všechny recenze uživatele

Zvrácenost. Ale najdou se tací, kteří tomu věří. Nám to pouštěla jedna fanatička na gymplu. Pokud máte v plánu se na to podívat, připravte se, že vaše znalosti v oblasti biologie vezmou za své. Vzpomínám si, že jsem to tenkrát probírala s gynekologem - a tomu jen stoupaly vlasy hrůzou na hlavě. :D Snůška lživých informací, vymývání mozků, nic víc. Spoustě lidí se to ale "hodí do krámu". ()

sim_ca 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o podstatě umělých potratů. Pokud někdo tvrdí, že jde o starší plod nebo že je záznam jinak zmanipulovaný, vzkazuji mu toto: Při počtu potratů, které se na světě provedou, by neměl být problém jeden z nich natočit a ukázat, jak vypadá potrat 12týdenního plodu ve skutečnosti. Jenže to nikdo neudělal. Proč asi? A že je promítání tohoto filmu ve školách zakázáno je taky nesmysl, naše učitelka biologie nám ho pouštěla a pořád na škole učí. ()

Reklama

Reklama