Reklama

Reklama

Pomáhat a chránit

  • Irsko The Guard (více)
Trailer

Komediální thriller POMÁHAT A CHRÁNIT se odehrává na západním pobřeží Irska. Policista z malého městečka Gerry Boyle (Brendan Gleeson) má konfliktní povahu, zvrácený smysl pro humor, umírající matku, zálibu v prostitutkách a hlavně ho vůbec nezajímá mezinárodní obchod s kokainem, kvůli kterému mu jednoho dne na dveře klepe agent FBI Wendell Everett (Don Cheadle). Víc než aktivnímu řešení případu se Boyle věnuje posmívání a podrývání Everettovy autority, okolnosti mu ale nepřejí. Nejprve jeho nový horlivý parťák zmizí, pak ho začne vydírat jeho nejoblíbenější šlapka a nakonec se ho ¨C podobně jako všechny ostatní členy místní policie ¨C pokusí podplatit samotní pašeráci drog. To už je příliš i pro Boylea, který pochopí, že musí vzít věci konečně do vlastních rukou a jediným člověkem, kterému může věřit, je právě Everett. Vše se schyluje k výbušnému finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (432)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $5,356,468Tržby Celosvetovo $17,650,055Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Brendan Gleeson vládne svojou postavou vo filme ako vždy, hádže jeden frk za druhým ale je to zrežírované až príliš anglicky chladné na to aby to skutočne nasýtilo. /55%/ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvela komedia s klasickym britskym suchym humorom. Celemu filmu kraluje neskutocne zabavny Brendan Gleeson a najlepsie su sceny v ktorych sa spickuje s Donom Cheadleom. Skoda, ze ich nie je az tak vela. Bezchybnych 8/10 by som dal, keby bola kadencia vtipom väcsia, ale kedze aj to mnozstvo vtipov, ktore film obsahuje ma dokazalo neskutocne rozosmiat, tak s kludnym svedomim moje hodnotenie 7/10 preklopim na 4 hviezdicky. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

4+ ! Nekorektný, politicky závadný, rasisticky podfarbený... jednoducho, nič pre normálnych ľudí. Preto je Guard neuveriteľne zábavný film. Príbeh svojrázneho irskeho seržanta z malého mestečka je plný totálnych absurdit, hraničiacich s brutálnym "clouseavským" ( Peter Sellers ako inšpektor Clouseau ) humorom. Ak by divák bral do úvahy kriminálny príbeh, snímok by dostal jednoznačnú facku, ale v kombinácii s nevšedným humorom a nadsádzkou je dobrovoľne ochotný upustiť od vážnosti a spustí sa. Brendan Gleeson je seržantsky geniálny. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní detektivní komedie z Irska. Brendan Gleeson je naprosto boží a Don Cheadle se do své role taky naprosto božsky obul. To Vám vlastně sami potvrdí ve scéně, kde se kompletně ožerou, což je na Irsko typický, a všecko ostatní v tu chvíli pro ně je v tu chvíli daleko osobnější. Já jsem ani nemusel bejt ožralej, abych věděl, že tenhle film pro mě od té chvíle bude také obrovskou osobní srdcovkou, kterou z hlavy nedokážu vymítit ani bandou vymítačů. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Kandidatúra na najzábavnejší úlet roka. Má to úplne jednoduchý a priamočiary príbeh bez akýchkoľvek zvratov či prekvapení... ale na to serie pes za bicyklom, pretože Brendan Gleeson má životnú formu, záporáci filozofujú, matka sa zúčastnila orgií a scenár je hláška na hláške ("Jasné, že sme do IRA pribrali teplošov, bol to jediný spôsob, ako infiltrovať MI5."). No a westernové finále to samozrejme spečaťuje. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Když v úvodu filmu Gerry Boyle (Brendan Gleeson) přijíždí autem na místo činu, po vypnutí motoru zůstanou stěrače uprostřed čelního skla, při dalším (bočním) záběru jsou však dole. (phoorecek)
  • Film se kompletně natáčel v Irsku, rodišti Brendana Gleesona. (toy79)

Reklama

Reklama