Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Záhada Západní hvězdy (S02E09)

(epizoda)
  • Velká Británie The Adventure of the Western Star (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1990, 50 min

Obsahy(1)

Poirot se těší jako malý chlapec. Obdržel totiž pozvání od belgické filmové hvězdy Marie Marvelleové, jejímž je oddaným ctitelem. Ukáže se, že herečce kdosi posílá výhružné dopisy, ve kterých jí sděluje, že plánuje loupež jejího vzácného diamantu, zvaného Západní hvězda. Na světě existuje jen jeden podobný diamant, Východní hvězda, který vlastní lady Yardlyová. I té je vyhrožováno krádeží. Poirot s Hastingsem ji také navštíví a přímo před jejich očima je lady Yardlyová okradena neznámým útočníkem. Po návratu do Londýna se detektiv dozví, že byla okradena i Marie Marvelleová. V obou případech vše nasvědčuje tajemnému čínskému spiknutí, Poirotovi se to ovšem pochopitelně moc nezdá. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záhada západní hvězdy patří spíše k průměrnějším případům kníratého Belgičana. Osobně mi přijde, že většina dílů, ve kterých se pouze krade a prchá, je kvalitativně slabší než ty, ve kterých se i vraždí (můj subjektivní názor). Plusovým bodem budiž linie s Poirotovými kotletami a jeho fanouškovská posedlost belgickou hvězdou, kterou zná samozřejmě pouze on. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moja prvá "suchetoirotovka", takže je pre mňa ťažké porovnávať, navyše som nečítal žiadnu knihu o tomto belgickom Holmesovi. V podstate som dostal to, čo očakávam od televíznej zábavy, na objektívne hodnotenie však treba minimálne 5 dielov. Ťažko však pochybujem, že by sa to aj po postupnom návyku mohlo vyrovnať takému Columbovi. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to malinko přeplácaný díl a na konci je možná až trochu zklamání, protože je to vlastně takový příběh o ničem, který ani není dokonale uzavřen, což je škoda. Ještě jsem čekal, že tam něco málo bude. Pravdou ale zůstává, že i tak je to poměrně dobré a zaujme to tím, jak dokáží lidé manipulovat někdy i sami sebou. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel je tenhle Poirot hrozně, ale hrozně slabej, dopouští se hrozných klišé (vážně, Agáto? Je nutné tam procpávat linku s čínanem?!), které jsou ale v podstatě i lehce zábavné díky své retrózní dobovosti, jenom kdyby tvůrci nevykecali vyřešená "záhady" v první desetině (!) filmu, což je pro filmaře dost nehezká vizitka, dokonce ani ten Poirot není tak zábavný, jak by mohl a okolo Belgické hvězdičky neposkakuje tak zábavně a lehce stalkersky, jak by mohl. Pozitivem tak zůstává hlavně povedená hudba, která se úspěšně vyhýbá hlavnímu motivu a je originální a zábavná. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabý jak sviň! Poirot si cáká do kalhot z nějaké belgické fifleny, jež pořád dokola omílá fakt, že byla v Kalifornii a že je rádoby herečka (načež Japp konstatuje, že neměl ani tucha, že v Belgii existuje filmový průmysl). Dalo by se říci, že tento video film je majoritně určen pro slaboduché, protože resumé zápletky bylo jasné již od šesté minuty. Bohudíky nechyběli zábavné aspekty: Franta v norkovém kožichu či "chytrolín Hastings". Nejpřekvapivější tedy bylo, že Hercule sám uvařil dinner. 62% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama