Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počas halloweenskej noci nájde opatrovateľka dvoch deti v taške so sladkosťami určenými pre deti záhadnú videokazetu. Kazeta obsahuje tri príbehy vrážd, pričom v každom z nich vystupuje tá istá osoba klauna. Krátko nato, v nočných hodiných, sa v dome začnú diať zvláštne veci. Krátko na to opatrovateľka pochopí desivú skutočnosť: šialený klaun z pásky sa dostal do reálneho sveta a plánuje tu pokračovať vo svojom besnení... (kubqo)

(více)

Recenze (50)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Docela drzost natočit jedinou povídku a tu nastrčit mezi dvě staré, jen aby to udělalo celovečerák. Bohužel stalo se a podle toho vypadá výsledek. Samotné příběhy se Halloweenu vlastně skoro vůbec nedotýkají a ta jediná sváteční vata, která je obepíná, je poměrně zbytečná a navíc odporně zahraná. První povídka je pak podivnou fantasmagorií, ta druhá je (díky vizáži ufounka) nechtěně legrační. Decentním světlem v téhle těžce podprůměrné antologie je tak již známý Terrifier; ten se jako jediný může pochlubit solidní atmoškou, šťavnatým gore a hlavně tím svinským klaunem. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tento film môže byť hodnotený dvoma spôsobmi. Buď obyčajnými ľuďmi, ktorí si chceli pozrieť horor a dostať hodnotenie maximálne dvoch hviezdičiek alebo fanúšikmi dobrého filmu, ktoré za spracovaním Damiena Leoneho vidia niečo viac. Režisér sa pohráva s mysľou diváka dvoma smermi. V prvom rade odkazy na ktoré filmy v ňom nájdete (To, Vojna svetov, Divadlo hrôzy, Halloween, ...) a v druhom rade akým smerom sa bude dej vyvíjať, teda či prepne Timmimu a zahrá sa na Micheala Myersa, či to bude kopírovať Sinister alebo Kruh. Výkony hercov, podľa mňa amatérske zámerne doplnené výbornou kamerou, pri sledovaní záberov z kaziet sa režisér snaží zlepšiť autentickosť filmu a skvele zvládnutou hudbou by filmu vyniesli vyššie hodnotenie keby...Keby v ňom bolo niečo orginálne, vlastné. Zmiešanie poviedkového Tales from the crypt s Kruhom a Hostelom proste nestačí a ako som už spomenul ani skvelá hudba pendlujúca od gotického hororu k cirkusovej hudbe či prelomenie tabu a zobrazenie odrezaných detských hláv je na vyššie hodnotenie málo.Film neodporúčam pozerať ľuďom, ktorí si chcú pozrieť klasický obyčajný horor. Toto je odlišný film, skôr surrealisticko-Lynchovský a ešte k tomu nie veľmi vydarený. 60% ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to takový nevyvážený slepenec recyklátů, protože v jednotlivých momentech je to docela funkční a zábavné. Ten finiš má až mindfuckový potenciál a postava Art The Clown je parádně vydesignovaný a pošahaný charakter. I ten vtipně vlnící ufoun se mi vlastně líbil, byť se do celku se svou-možná nechtěnou-komikou absolutně nehodil. Zajímavý počin. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je zřejmé, že Leone se ve své první celovečerní klauniádě teprve hledá, myslím filmařsky, film totiž místy působí trochu poloamatérsky (hlavně ve druhé mozkorvoucí "povídce" s komickými maskami emzáků). Ale už má zcela jasno ve své hlavní obsesi, kterou je nadpřirozený vražedný klaun Art, i když tahle povedená postava ještě zdaleka nepředvádí takové úchylné brutality, jako je tomu v jeho pozdějších filmech. Což může být buď tím, že rejža ještě neměl dost merglí nebo zkušeností na masky a triky, nebo že u něho ještě naplno nepropukl bezuzdný scénáristický sadismus. Ale poslední třetí povídka s amputačním rozuzlením, doplněná slušným dekapitačním epilogem, už dává tušit budoucí Leoneho směřování. Poselství filmu je pak myslím docela jasné - nikdy si nepouštějte neznámé videokazety, které vám někdo záhadně podstrčí. Pokud tedy ještě vůbec máte videorekordér, který třeba já v roce 2013 už měl maximálně odložený v krabici na skříni, kdo ví jestli. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Malý chlapec nachádza vo vreci s cukríkmi, ktoré vyzbieral na Halloween záhadnú videokazetu. Opatrovateľka najprv radikálne odmieta sledovanie jej obsahu, no nakoľko sú obe deti neoblomné, ustúpi. Jej rozhodnutie nebolo najrozumnejšie. Snímok sa skladá z troch Damienovych kraťasov. Dva z nich som už videl. Prvý: "9th Circle": Mladá žena príde počas čakania na vlak do konfliktu s klaunom - 55%. Posledný: "Terrifier": Opäť mladá žena, opäť v konflikte s klaunom, no tento krát na čerpacej stanici - 70%. (Oba hodnotím podľa samostatného hodnotenia kr. filmov) Druhý príbeh v snímku som nepoznal, ale veľmi sa nelíšil. Mladá žena si počas telefonovania s kamarátkou pochvaľuje presťahovanie do odľahlej časti mesta. Kľud, ktorý hľadala však nenájde - 45%. Nechápem načo bolo toto dobré. Keby som to bol vedel, nesťahujem a nestrácam s týmto filmom čas. Nie je síce zlý, no vhodný skôr pre toho diváka, ktorý s uvedenými krátkometrážnymi snímkami nemal skúsenosť. Celkové rozuzlenie hlavného príbehu potešilo - 60%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama