Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (326)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V noci se mi nechtělo spát a tak jsem si pustil filmový debut Toma Hankse. A musím říct, že mě to jako životní drama vůbec nebavilo. Na Toma jsem si už zvykl koukat v epických filmech nebo alespoň filmech, kde má šanci hrát vcelku neortodoxní role. Jenže když hraje obyčejného člověka, v obyčejném světě s obyčejnými lidmi, nějak to prostě není ono. Přesto v tomhle filmu mu nemůžu upřít sympatično, i když s nudou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,608,245Tržby Celosvetovo $75,045,000Tržby za predaj DVD v USA $6,318,350 //počet predaných kusov 402,310║ Julia Roberts tu nie je najhoršia ale príbeh nemá ten patričný náboj aby to strhlo aj keď niektoré momentky boli dobre vymyslené. /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MOZEK HLUPÁKA ZKRÁTÍ FILOSOFII NA BLÁZNOVSTVÍ, VĚDU NA POVĚRU A UMĚNÍ NA RUCE PUNTIČKÁŘE“....... /// Kdy naposledy jste se podívali na svůj život a neviděli nic? Tom Hanks ve svojí další verzi Viktora Navorského. A Julia Roberts.... prostě je tu. Krom toho – ty její hodiny, kde se plká o hovně, tempu ani vtipu moc nepomáhaj. Prapodivná romantika 40, 50 – 60tníků a čekání, jestli chytne stará stodola (chytne, ale neshoří!). Divní všichni 2 učitelé, divní mopedi, divnej humor, divnej příběh. Naprosto obyčejnej příběh ze života, kterej si mě nemá čím získat. Ale jestli úča, která vlhne vždycky, když může dát známku A+ je váš typ.... tak v tom případě......(a stejně nemá žádný kozy!!!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, že Bambi byl kluk (Kdo je Bambi?) 2.) Vtipný se mi zdaj jen situace, který končej policejním doprovodem manžela. 3.) Zjistím, že ty kraviny, který se učej v Americe na vysoký, bych zvládl taky. 4.) Thx za titule ,,Stuďo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása, že? Ano. Jenže tenhle film je až moc jednoduchý a příliš samoúčelný. Tom Hanks je výborný herec, to všichni samozřejmě víme, ale teď i víme, že by se měl více věnovat herectví a produkci, a na režisérskou stoličku příště sedat opatrněji. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste mnohem víc super, než se zdáte." Je těžký být překvapenej z toho, co se asi stane, když se ON (slavnej herec v roli nezaměstnanýho) a ONA (slavná herečka v roli nasávající kantorky) potkají ve filmu. Jenže mne velmi dobře pobavil skútrový gang, ťamanský hodiny ekonomie a nakonec i to svádění s forrestgumpovským sex-apppealem mělo něco do sebe. Takže pro mne za tři hvězdy a tři cípy k tomu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem si splet programy a na film jsem se podíval v podstatě omylem. Scéna hned na začátku, když dostal Tom Hanks padáka, mi přišla docela vtipná, tak jsem se rozhodnul, že to nevypnu a budu se dívat dál. Bohužel, tohle bylo asi nejvtipnější na celym filmu. Zbytek mě nebavil. Zároveň to aspoň neni žádnej přeslazenej kýč. Jinak Toma Hankse zrovna moc rád nemam a tady mi navíc připadal, že má snad xicht nahozenej omítkou. Naopak Julia Roberts docela mile překvapila. Ale to je asi tim, že od ní automaticky čekám to nejhorší. Holt končeně na "starý" kolena začala taky dostávat nějaký zajímavější role, než pořád dokola různý naivní slepice v romantickejch filmech s Richardem Gerem. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hanks se nějak zvlášť nevytáh,ale zároveň to není ani žádnej propadák. Já to hlavně nebral jako nějakou hvězdnou komedii, jen jsem se chtěl pobavit u prostýho příběhu a to to splnilo. Hanks je prostě stále smypaťák a navozuje svojí přítomností takovou nenucenou pohodovou atmosféru, i když mu příběh naházel pod nohy pár klacků. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.9/10] | me: Veľmi jednoduchá a priehľadná romantická jednohubka, ktorá je vzhľadom na herecké obsadenie sklamaním. Nebyť však ústredného hereckého dua elitnej formy zapadol by tento film prachom skôr než by sa objavili záverečné titulky,... ALE Tom a Julia sú tu a opäť to držia nad hladinou, ... hoci Tom Hanks ako režisér/producent by sa mal radšej upriamiť na to, čo mu ide v tomto smere najlepšie - vojnové príbehy ala Band of Brothers... I told you how to avoid divorce lawyers. You get married, and you stay married. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dramedy, která je až příliš ze života. Hořká, pravdivá, smrtelně depresivní. Ale několik skvělých gagů rozjasní den, stejně jako ledový drink, skripta přednášejícího, která jsou jednoduše nejlepší (protože jsou jeho) a nesmrtelný rozdíl mezi Star Wars a Star Trekem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První zhruba třicetiminutovka plná juchání a pitvoření mě solidně vysávala, pak se ovšem tahle romantická rádobykomedie klasického střihu převalila do poměrně snesitelné podoby, takže jsem tvůrce v čele s mile sympatickým ňoumou Tomem Hanksem přestal proklínat. Bezelstné přerostlé dítě Hanks využívá profláklý vzorec, který je sympaticky tlumený a ve finále tolik neurazí. A široký úsměv a sexy nohy Julie Roberts snad nikdy neomrzí. Představuje tu učitelku hodin rétoriky, ve které náš hlavní hrdina hledá ztracenou sebedůvěru. Důvod je nasnadě. Opakovaně vyhrával titul zaměstnance měsíce, ale stejně mu to bylo houby platné. Kvůli službě v armádě nechodil na vysokou, pro hlavouny nahoře se v době krize stává postradatelným. A tak to začne – vysokoškolské prostředí, skútrový gang, nová práce v kuchyni, lehce otrávená učitelka. Hanks, který na křesle režiséra není nováčkem (podílel se na veleúspěšné minisérii Bratrstvo neohrožených, stojí i za retrokomedií To je náš hit!), totálně sází na oblibu svou i své herecké kolegyně. Ta předvádí milou sérii komických výrazů, její frustrovaná (mírná) alkoholička znovu spolehlivě dokazuje, že to v sobě pořád má (dramatické vrčení si vzápětí užila ve výborném dramatu Blízko od sebe). Chemie mezi nimi baví, stejně jako ďábelský učitel ekonomie. Jen ta náklonost je zbytečně moc uspěchaná. Hanksovi to ale odpustím – nejen za všechny ty jeho předchozí výborné role. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čas od času mám chuť na tyhle pravé americké příběhy, v nichž všechno dobře dopadne a jejichž hlavní postava je takový sympaťák a správňák, že by ho snad nemohl hrát nikdo jiný než Tom Hanks. A když se k němu přidá (na rozdíl od role v Soukromé válce pana Wilsona) velmi sympatická Julia Roberts, je o milou, vtipnou a uklidňující romantiku postaráno. Navíc skvělá hudba od Toma Pettyho a dalších. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Že není nikdy pozdě doplnit si vzdělání už jsme měli možnost na filmovém plátně nejednou vidět, takže tady bych nějakou originalitu nehledal. Že se student zamiluje do své profesorky, i to už bylo v minulosti mnohokrát zfilmováno. Takže se ptám, kde vlastně mám v tomto filmu hledat nějakou originalitu. Možná v tom, že hlavním hrdinou, který studuje a zamiluje se do profesorky je chlap ve věku kolem 50 let? Nebo v tom, že se tenhle chlapík ještě ke všemu stane členem motorkářského gangu? Abych byl upřímný, mám pocit, že tenhle film nic originálního nenabízí, a tak se vlastně jedná jen o průměrnou romantickou komedii, která se asi ani příliš originální být nesnaží a sází spíše na průměrný mnohokrát viděný příběh a především sází na slavné herce v hlavních rolích. Ano, film byl z mého pohledu bezesporu koukatelný a nějak mi to uteklo, aniž bych měl nutkání přepnout jinam, ale bohužel film ani nenadchl a o jediné překvapení se v mém případě postaral Wilmer Valderrama, kterého jsem v jeho roli vůbec nepoznal a celou dobu jsem přemýšlel, kdo hraje toho sympaťáka. Pokud jde o hodnocení, tak jak jsem již výše napsal, film vnímám jako průměrný a to znamená udělení tří hvězd. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Achjo. Tohle se opravdu nepodařilo. Ze začátku jsem si ještě říkala, že půjde sice o obyčejnou a neoriginální romantickou komedii, ale svým způsobem příjemnou a milou, jenže postupně se z filmu stává větší a větší nuda, dobré momenty zde opravdu nenajdete a všechny postavy tady mi přišly strašně divné. To, že Tom Hanks je skvělý herec asi psát nemusím, ale pokud jde o jeho tvůrčí činnost, tak žánru komedie by se měl vyhýbat, jelikož tento film mu nevyšel ani po stránce scénáristické, ani po té režisérské. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál Larry Crowne, což je hlavní mužská postava. Česká distribuce Moje krásná učitelka. Přemýšlím zda má smysl ještě něco dodávat. Tom Hanks je tak strašně korektní, že to až nas*re. Julia Roberts opět herečka, které tentokrát nechybí šarm, ale mě se prostě vzhledově nelíbí. Za jediný světlý bod považuju přednášky doktora Matsutaniho. PS: Těsně před koncem jsem silně uvažoval, že filmu dám *. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Šíleně nevyrovnaný a scenaristicky nedotazeny příběh.. dobří herci ani u hloupých dialogu nic nesvedou. Promarněna šance před kamerou a od Hankse jsem tohle opravdu nečekal. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

No dlouho jsem se nenudil celých 98 minut, nevím co bylo špatně. Možná Hanks na režisérském křesle, každopádně z úcty k němu a ke stále půvabné Julii alespoň 2 hvězdičky. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Celkem nezajímavý snímek se zajímavými herci. Julia by nemohla hát v žádném akčním filmu, protože lesk jejího úsměvu by zatemnil jakkýkoliv výbuch. Vlastně ve filmu se stane očekávané, nic, co by otrlý divák neočekával. Ale celkem fajn film, na který si za pár dnů ani nevzpomenu. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Bohužel těžká nuda. Hanks se chtěl asi vyhnout obvyklým hollywoodským romantických schématům, ale nějak nedokázal vymyslet nic místo toho. Nicméně každého, kdo studoval vysokou školu, musí dostat to, jak vypadá vysoké školství v USA.. souvisle mluvit jsme se učili na základce :-) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Odpočinková záležitost o několika příjemných scénách, u níž jsem si párkrát říkala, že si Robertska užívá roli znuděný úči víc jak Cameron Diaz, ale pak přišla romantika a kouzlo slečny/paní Tainot skoro vyprchalo... Jinak mě u filmu ale přestala bolet hlava a to se počítá, protože většina komedií z poslední doby má na mě spíš přesně opačný efekt. 60% ()

Reklama

Reklama