Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Chet Hanks, syn Rity Wilson a Toma Hankse, se objeví v bytové části jako Pizza Delivery Boy. Také Rita má menší roli. (rafix)
  • Tom Hanks na filmu pracoval nejen jako herec, ale také jako scenárista, producent a režisér. (rafix)
  • Příběh filmu je založen na životě přítele Toma Hankse Jina Chandlera. (rafix)
  • Když byl scénář napsaný, jeden z prvních telefonátů, které Tom Hanks kvůli obsazení filmu uskutečnil, adresoval oscarové kolegyni Julii Roberts. Scenárista a režisér se s herečkou přátelí celá léta, ale podle Julie Roberts se jejich kamarádství upevnilo až při natáčení posledního filmu Soukromá válka pana Wilsona (2007). Julia Roberts byla právě v Římě na natáčení snímku Jíst, meditovat, milovat (2010), když nabídku na další spolupráci s Tomem Hanksem dostala. (Taninaca)
  • Celý film je natočený v Los Angeles - San Fernando Valley, Long Beach, Burbank, California State University. (odvedle)
  • Ve filmu jednu z rolí ztvárnila i Rita Wilson, žena Toma Hankse. (Terva)
  • Tom Hanks se nedlouho po premiéře filmu během tankování u čerpací stanice v Pacific Palisades zeptal manželského páru, který potkal, jak se jim film Moje krásná učitelka líbil. Když dvojice vyjádřila, že se jim Hanksův snímek příliš nezamlouval, vytáhl herec 25 amerických dolarů, aby jim vynahradil jejich vstupenky do kina. (oje)
  • Tom Hanks pracoval na scénáři šest let. (Brousitch)
  • Na hodine majú žiaci predviesť prednášku na ľubovoľnú tému. Jeden zo žiakov rozpráva o sérii Star Trek. Vo filme hrá George Takei, známy práve z filmovej ságy Star Trek, v ktorej stvárnil postavu Hikaru Sulu. (toi-toi)
  • Podľa distribučnej spoločnosti Universal Pictures boli počas úvodného víkendu v kinách takmer tri štvrtiny divákov starší ako 50 rokov. (misterz)
  • V priebehu natáčania každý herec dostal svoj vlastný skúter. Tom Hanks s produkčným tímom dlho hľadali skúter pre neho, až raz narazili na ulici na skúter Yamaha Riva 180 ročník 1983. Hanks nechal majiteľovi lístok s tým, že točí film a rád by si skúter požičal. (odvedle)
  • Postava Larryho Crowna sa u Toma Hanksa zrodila v čase štúdií na vysokej škole v polovici 70. rokov, keď jeho spolužiaci v triede boli v strednom veku, 50-tnici, ľudia, ktorí sa vrátili z Vietnamu. (odvedle)

Reklama

Reklama