Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se točí kolem stále populárnější hry zvané Passing Out Game, neboli metody, která má na člověka podobný účinek jako drogy. Nedostatek kyslíku a jeho následný příval do mozku navozuje silný pocit euforie. Ale ani tento (na první pohled neškodný) způsob se neobejde bez řady vedlejších účinků, které mohou skončit smrtí hráče. (Allien.9)

(více)

Recenze (2)

boshke 

všechny recenze uživatele

(Febio Fest) Nekouřilo se. To je taky asi to jediné, co Magické údolí liší od evropských festivalových filmů. A možná se tolik nemlčelo. Angličtině bylo rozumět podobně bídně jako těm evropským hatmatilkám (asi nejhorší angličtina, co jsem slyšel), psychologické téma, otevřený konec. Tak nějak celkově nedotažené a podobně vám po odchodu ze sálu z filmu nezbyde vůbec nic. Snad tedy krom rybí šikany. Jak někdo může nesnášet ryby do té míry, že nechá na konci filmu jednu živou (!) rozm***t petardou (což v příběhu nehrálo vůbec žádnou roli), nemluvě o rybníku plném zdechlých ryb a destrukci (alespoň mrtvých) ryb na zapnuté sekačce na trávu, fakt nechápu... 60% ()

Antonymi 

všechny recenze uživatele

Asi na podobné filmy nemám to správné umělecké cítění, protože jestli v tomhle byly nějaké skryté hluboké metafory, tak jsem je nepochopila. Poklidná nálada nezávislého atmosferického snímku začne po zhruba tři čtvrtě hodině zoufale nudit a to především proto, že se zápletky s jezerem mrtvých ryb a mrtvou dívkou vůbec nehýbou z místa a postavy jsou veskrze nevýrazní obyvatelé malého města. Posledních dvacet mnut filmu pak začne atmosféra konečně houstnout a snímek začne být výrazně zajímavější, ale problém je, že je vám to vlastně úplně jedno. Film mi utkvěl spíše díky příjemné práci s kamerou, ale žádné katarze nebo alespoň uzavření příběhu se člověk nedočká. A i když jsem z filmů zvyklá na ledacos, krutost, s jakou se tady přistupuje k rybám, byla pro mě naprosto šokující. ()

Reklama

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Režisér filmu Jeff Zinn říká, že se o této hře dozvěděl na střední škole od jednoho ze svých přátel, který tvrdil, že hra není o nic nebezpečnější, než zásah fotbalovým míčem. Podle Centra pro kontrolu a prevenci má 45 států USA hlášeno přibližně 82 Passing Out Game-úmrtí, a to během necelých 10-ti let! (Allien.9)

Reklama

Reklama