Reklama

Reklama

Nerozluční

  • Čína Inseparable (více)
Trailer 1

Po sérii tragických životních událostí je Li (Daniel Wu) zcela zdeptán. Jeho krásná, ale příšerně náladová žena není věčně doma, nezaplacené účty se kupí a v práci ho nutí veřejně lhát. Vše se zdá marné a on se rozhodne, že to skoncuje. Ale ani to se mu nepodaří. Na scénu vstupuje Chuck (Kevin Spacey), Liův rozumně hovořící soused, který si vezme Lia pod ochranná křídla a povzbudí ho, aby si stál za svým a využil lidí kolem sebe. Společně udeří coby superhrdinové k úžasu všech kolem. Po počátečním úspěchu začíná být jasné, že Chuck není tím, kým se zdál být a Li je tudíž možná ve vážných potížích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (14)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi mismas o tom ako sa jeden luzer s ktorym si prave zivot nepekne zahral snazi dostat zo sraciek v ktorych sa ocitol a cele je to podane v mixe roznych zanrov. Proste nieco ako Defendor, Super mixnute Kick-Assom a dokonca Fight Clubom. Vysledok ma ale nedostal pretoze emocie sa u mna nedostavili. Pritom herci hraju dobre a hlavnu dvojku hraju moji oblubenci, ale nejak to nefungovalo. Namiesto toho aby sa skladacka postupne doplnala v jeden dokonaly celok, tak sa neustale striedaju zanre a jednotlive pointy o seba poriadne trú. Vysledkom je zaujimava jednohubka na jedno pozretie. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerná dráma. Má dosť dobrý príbeh o mladom mužovi, ktorý má problémy v práci a aj manželka sa mu čím ďalej viac vzdiaľuje a tak sa rozhodne skončiť so životom, no keď mu na dvere zaklope nový sused, úplne to zmení jeho život a berie ho inak, než predtým. No čoskoro si uvedomuje, že nie je všetko tak, ako vyzerá. Spracovanie ma ale sklamalo, ešte úvod vyzerá celkom nádejne, ale inak hlavne celá prvá polovica ma moc nezaujala, tento žánrový mix moc nevyšiel, plno línií ma tu vôbec nezaujímalo, hlavne tá mierne komiksovo ladená, ale nanešťastie filmu ubližuje aj línia s novým susedom, no najhoršie je, že celá táto polovica je presne v štýle americkej produkcie, nebyť čínskych hercov, ani by ma nenapadlo, že sa jedná o čínsky film. Druhá polovica sa už našťastie o niečo vylepší, väčší priestor dostanú tie zaujímavejšie prvky, no vrcholom filme je rozhodne záverečná štvrťhodina, ktorá je kvalitou ako z iného filmu a celkový dojem z filmu predsa len vylepší. Film kombinuje viacero rozličných žánrov, ale na rozdiel napríklad od mnohých filmov hlavne z kórejskej produkcie to nie je dokonalý mix, kde si jednotlivé žánre napomáhajú a nakoniec z toho vznikne nezabudnuteľný film, ale tu si skôr ubližujú. Mohla to byť výborná dráma, ale rušia ju ostatné žánry ako humor, ktorý ma až na možno dve menšie situácie moc nebavil, fantasy tu má síce len minimálne zastúpenie, ale je zbytočné a tá komiksovo ladená časť nestojí za nič. Herecké obsadenie je vydarené, skvelý Daniel Wu v hlavnej úlohe, ktorý to zachraňoval aj v tých horších častiach, príjemná Beibi Gong, potešil ma aj Kenneth Tsang, ktorého som už dlhšie nevidel. Kevin Spacey to síce zahral celkom dobre, ale problém je, že jeho úloha ma vôbec nezaujímala a bol som rád, keď aspoň občas na chvíľu zmizol z obrazu a dej sa na chvíľu venoval aj normálnym veciam, ale pobavil ma Peter Stormare v menšej, ale zaujímavej úlohe. Réžia a technická stránka občas poteší nejakým zaujímavým kamerovým nápadom, ale inak mi to prišlo až príliš priemerné. Tak toto ma veľmi nepríjemne prekvapilo, netvrdím, že je to zlý film, hlavne kvôli záveru neľutujem, že som si to pozrel, ale je to až neuveriteľne americky podané. Keby to bola bežná čínska dráma, ktorá by sa venovala hlavnému hrdinovi a jeho zaujímavým problémom v práci a s manželkou, teda to, čo tu bolo skutočne zaujímavé a ako jediné ma aj bavilo, tak to mohlo byť výborné, ale miesto toho je tu množstvo rušivých zbytočností, ktoré to celé kazia. Dúfam, že sa to nestane nejakým trendom, aby Čína točila filmy pre amerických divákov. 59% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAK SE DNES CÍTÍTE? STALO SE VÁM V POSLEDNÍ DOBĚ NĚCO TRAGICKÉHO NEBO STRESUJÍCÍHO?....“ /// ,,Jste OK? (asi nic moc, když mě ze stropu visí lano…). Nechceš si promluvit? Mám totiž plán, jak ti osvobodit duši, abys zjistil, co opravdu chceš…“. MÁM SPOILEROVAT? Né? Kurva tak to mě nebaví… stejně jako tenhle film, kterej si na rozdíl vode mě Kevin užívá (aspoň se tak tváří… nebo je totálně zhulenej…fakt nevím…). Možná to není taková kravina, jen mi tenhle ,,magorskej“ příběh moc nesedl. Furt se to motá kolem toho samýho a nejsou tady žádný emoce. Jen neustále řvou: PŘEKVAPENÍ! PŘEKVAPENÍ! (to čumíš…že?) BACHA PŘEKVAPENÍ! – a já…nic! Možná je to trochu smutný…, ale – PROČ SE S VÁMA VŮBEC BAVÍM?! Zmizte mi z hlavy! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rozhodl jsem se vynechat ….(spoiler). 2.) Miluju filosofující ryby. 3.) Nevím, jak vyřešit ten případ s kyselinou listovou. 4.) Thx za titule ,,Akallabeth_“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

No, tak tohle ... k tomuhle ani nevim, co říct.. Kevin Spacey tu hraje... vlastně taky ani nevim proč... Jak kdyby se moderní Hollywood přestěhoval na chvilku do Číny. A splácal tu něco, něco... ..prostě něco! Pokus o komediálně-komixový drama.. Vůbec mě nezajímalo, jak se to bude vyvíjet a jak to dopadne. S tak velkym nezájmem jsem už dlouho nic takhle nesledoval.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že se Kevin Spacey prodal do takového čínského filmu. Nemám mu to za zlé, jenom mě překvapilo, že se tam objevil zrovna on. Stejně tak Peter Stormare. I tak ale musím uznat, že jsem se u tohoto filmu příjemně bavil. Je to dost střelené, ale na druhou stranu dost upřímné. Divák nemá přehled co je realita a co fikce, i když vlastně celou dobu tuší, že v tom bude bordel. Stejně tak jsou tam i moc hezké záběry na čínské velkoměsto nejenom z vrcholu jednoho tamního mrakodrapu. Ať si každý říká kdo chce, co chce, tenhle film mi hodinu a půl dělal příjemného společníka. A ten závěr, ten mi vysloveně zvedl náladu. Ukazuje, že naděje totiž umírá poslední. A to je důležité si v dnešní době do nekonečna opakovat, abychom se z té aktuální depky nezbláznili. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o první kompletně Čínou financovaný film, který má v hlavní roli hollywoodskou hvězdu. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama