Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět občas není hezké místo. Na vlastní kůži se o tom přesvědčí i Timothy a Beryl Evansovi, chudý mladý pár, který se vinou neplánovaného rodičovství dostává do velkých existenčních problémů. „Pomocnou“ ruku jim nakonec podá jejich nový bytný, na první pohled důvěryhodný John Reginald Christie, který se představuje coby doktor a diplomovaný andělíčkář. Uvěřit mu je tak snadné... a natolik nebezpečné. Christie totiž lidem nepomáhá, zneužívá je k ukojení svého temného chtíče, a posléze se nebojí ani nejhorších zvěrstev a zločinů proti lidskosti. Děsivý thriller Richarda Fleischera, který snadno snese srovnání například s kultovním Mlčením jehňátek, byl natočen dle skutečných událostí - podle příběhu maniakálního britského masového vraha, který ve svém londýnském domě postupně nadrogoval, znásilnil a posléze i zabil osm žen včetně své vlastní. Jeho adresa, 10 Rillington Place, se stala symbolem hrůzy. V hlavních rolích účinkují sir Richard Attenborough, John Hurt a Judy Geesonová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (20)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na to, ze Richard Fleischer bol americky reziser, je to hodne sucho a nezazivne - britsky - natocene. Uvod divaka vobec nenadchne, rozbieha sa film priserne pomaly, tempo dokonale nudi a dialogy plane. Nie je to ani desive, strasidelnaa atmosfera len v naznakoch - a to Fleischera /The Compulsion, Novodobi centurioni/ povazujem za slusneho rezisera : 69 % ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

brutalnejsi nez serial rillington place z roku 2016, prestoze ani zde nebylo ukazano moc vrazd. tim evans je tady vetsi idiot a john christie lepsi manipulator - i ja bych mu asi verila, vypadal jako mily dedecek; nybrz ve skutenosti to byl kruty psychopat. — ke konci byl film nudnejsi, ale libila se mi posledni veta ethel (manzelka christieho): “𝘐 𝘬𝘯𝘰𝘸 𝘸𝘩𝘦𝘳𝘦 𝘺𝘰𝘶 𝘴𝘩𝘰𝘶𝘭𝘥 𝘣𝘦.” ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Mrazivé drama o vrahovi Johnovi Christiehovi na základě skutečného případu, jehož zločiny ve své době šokovaly Anglii. Snímek by se dal s přehledem srovnat s fenomenálním počinem 'Mlčení jehňátek' (1991) a jeho dalším pokračováním. Sice se nejedná o kanibala, ale charakterově má John Christie s Hannibalem Lecterem mnohé společné. Použita je jednoduchá dějová šablona k vytvoření hrůzných skutečností, které i dnes předčí očekávání. Silný pocit každodenního nebezpečí v bytovém domě je nastoleno nejen vlivem dokonalé režie, ale hlavně naprosto přesvědčivých hereckých výkonů. Snímek je naplněný zákeřnými intriky šíleného jednotlivce k dosažení svého vražedného cíle, po kterých vymýšlí prostředky, jak své činy zamaskovat jako nehody. Do jeho pasti se chytí i mladý chudý pár, který se vlivem osudu dostat do svízelné situace. Právě přes ně je příběh vyprávěn a nutno uznat, že na jejich místo by se nechtěl dostat nikdo. Celou stopáž snímku provází nepříjemný pocit z dané atmosféry. John Christie nabývá dojmu tichého a nenápadného člověka s dobrosrdečnou povahou, který však ve svém jádru ukrývá naprostou nemilosrdnost. Snímek je ve svém tempu docela pomalý, ale je to ku prospěchu věci. O to víc je zvýrazněna hrůza z jeho činů. Scénář byl zpracován dle bestselleru Ludovica Kennedyho a dá se říct, že tento filmový počin láká k jeho přečtení. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Viem, že sa režisér Dick Fleischer vyzná vo všelijakých “psychopatoch” (námatkovo: Compulsion, The Boston Strangler), a keď k tomu má taktiež po ruke veľmi kvalitné herecké obsadenie v podobe ďalšieho Dicka, ale Attenborougha a mladého Johna Hurta, a to na opačných stranách barikády... (...i keď zdeptaný Tim Evans sa na malú chviľu pomiatol, že bol v koži londýnskeho škrtiča ), tak z toho nemôže vzísť nič zlé, aj keď tento scenár neponúka absolútne žiadne úsmevné sekvencie, ba naopak, je popretkávaný mnohými skutočnými udalosťami, ktoré sa odohrali v Anglicku v polovici 40. rokov a na zač. 50. rokov - dvadsiateho storočia, kedy „úradoval” známy sériový vrah - John Reginald Christie, čo si aj vlastnú ženu Ethel skántril, a mimochodom, mal kandidátky, ktorým sa ušlo úplne to isté. _ Najhoršie na všetkom je to, že sa to dialo v blízkom susedstve, v bytovke, a tak si do budúcna radšej dávajte bacha, s kým zo susedov sa dávate do reči ? Mohol by tam číhať potenciálny Reg, tak ako ho prezývala manželka, čiže nikdy neviete poriadne odhadnúť, kto sa skrýva za maskou, aj keď sa môže ksichtiť extrémne milo ! „Attenborough je tak presvedčivý v tomto „krivom charaktere” , že ma normálne na smrť vydesil, až s režírovaním Gándhího sa následne neskôr zasa vykúpil” . Občas mi na Fleischerovej réžii niečo prekážalo, spolu so strihom Ernesta Waltera, a tak som sa musel rýchlo rozhodnúť, kam zamieri moje konečné hodnotenie, ktoré sa zastavilo na zlatom strede. Veľmi intenzívna f. záležitosť, z ktorej po celý čas sála mráz !!! ()

PhoenixSwan 

všechny recenze uživatele

Šedá ulice Londýna skrývala tajemství. Duše bloudili po domě a nevěděli kam jít, protože jejich život byl ukončen náhle a bez varování. Pokládám si otázku, kolik mezi námi žije lidí, kteří své neukojitelné touhy skrývají za masky na svých obličejích. Proč tenhle nenápadný film, který zapůsobí, nechá v hlavě spousty nezodpovězených otazníků a při kterém mrazí až v žaludku, objevuji až teď, co mě ještě čeká a překvapí? ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama