Reklama

Reklama

Mladá a krásná Jane (Natalie Portman) je manželkou toho nejhoršího zloducha ve městě. Když se jednoho dne její manžel Bill (Noah Emmerich) obrátí proti vlastnímu gangu a vrátí se domů těžce postřelen, Jane ví, že je čas oprášit svou zbraň. Obrátí se na svého bývalého milence Dana Frosta (Joel Edgerton), aby jí pomohl ochránit farmu před pomstou Billova bývalého gangu. Zatímco Jane a Dan chytají padouchy do důmyslných pastí, staré city se začnou probouzet. (A-Company CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (112)

dragoliz 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo špatný film. Jane Got a Gun je ten typ snímku, ktorý sa zadŕha niekde na rozmedzí nízkorozpočtového (alebo až indie) filmu a klasického blockbusteru. Na tom by nebolo nič zlého, keby priniesol niečo málo aspoň z jednej strany tohto spektra. On ale totiž nemá ani nápad a na druhú stranu jednoducho NEMÁ ani na to, aby to poťahal svojou veľkoleposťou. Tá tam proste chýba, aj keď režisérovu snahu o opak nejde uprieť. V konečnem dôsledku to ale vyznieva miestami až trápne. Film sa dosť rúca na ujebaných dialógoch a človeku je občas aj ľúto Natalie Portman, čo za úbohosti to musela prednášať. Scenáristicky až k neuvereniu zle spracované - ešte by som prežil keby som dostal taký ten štandard, ktorý postráda nápad, ale zas ničím neurazí. Ale toto bol vyslovene zlý sen. Syžet filmu totižto akýmsi nepodareným spôsobom opisuje tú najmenej zaujímavú časť príbehu Jane a skutočné dianie, ktoré by si zaslúžilo sfilmovať je divákovi nie ponúkané, ALE PREDHADZOVANÉ ako psovi prostredníctvom nenápaditých flashbackov. A to je zas kapitola sama o sebe, ktorá len podtrhuje nemohúcnosť scenáristov tohto spaprskovaného diela. Tieto pohľady do minulosti sú absolútne samoúčelné a neslúžia na doplnenie diania, ktoré má divák možnosť sledovať. Ony slúžia a sú pre divácky prehľad v dianí filmu nepostrádateľné. Je ťažké sa na tento film pozerať po tom, čo mal človek možnosť vidieť Tarantinovych Osem hrozných. Ale skutočne objektívne - toto je proste špatný film, ktorý svojimi viac ako len chybičkami na kráse úplne zabíja vlastné o niečo svetlejšie prvky a momenty. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Tak od tohoto filmu už kvůli Natálky sem čekal hodně a dostal sem zbytečně natahovaný až příšerně zrežírovaný filmový kousek.Sice s natočením filmu docházeli dosti mírné komplikace a je to poznat .Režisér má na víc a asi nejsem jedniný ,který si myslí že ,herci se tváří jako by hráli za darmo ne za peníze ,to je tak dejte hercům plnou palbu peněz natočíme kravinu . 50% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

solidně obsazená (ať už herecky,nebo na režisérském postu),leč podprůměrná westernovka bez výraznějšího momentu a vlastně i bez jakéhokoliv napětí a emocí.Souhlas s tím,že i přes stopáž,která jde v reálu pod 90 minut je to v tomhle případě pořád strašně moc-Spíš by to obstálo jako jedna 40 minutová epizoda nějakého seriálu...40% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Uf. Má to čistého času asi 85 minút a aj tak je to zbytočne dlhé. A vo všetkých ohľadoch priemerné, ba občas ani to nie. Scenár nie je celkom márny, ale natočené je to fakt nezáživne a herci sa celý čas tvária, že sa tohto projektu zúčastňujú za trest. Ktovie, ako by to vyzeralo s pôvodne plánovaným Fassbenderom v hlavnej úlohe. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ale no tak... Vždyť to byl velmi příjemný moderní western. Dneska se už tak nějak vžilo, že současné westerny musí končit špatně. Vzpomeňme takového filmu jako např. Brimstone (2016) . V tomto filmu a teď pozor SPOILER ! nebude ublíženo ani dětem ani zvířátkům a přesto je to naprosto koukatelná záležitost. Pravda zápletka je banální a i neluštitel tajenek si vše dá brzy dohromady, ale proč ne? Natalii já rád, MškŘehoře taky a Edgertona jsem viděl nedávno v Rudé volavce, tak jsme si taky padli do oka. Vše je takové správně špinavé, zaprášené, přesně tak jak to mám rád. Pokud Frost byl něco jako Ranger, pak se divák nemusí divit tomu jak dobře vedl obranu farmy. Film mi zkrátka sednul, jen na té muzice se mohlo trochu máknout víc mám ten dojem. Každopádně tady půjdu čelem proti stádu a dávám za 4 lahvemi se střepy a petrolejem. * * * * ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Rozpočet filmu činil 25 000 000 amerických dolarů, v kinech se mu však vůbec nedařilo a utržil pouhých 1 513 793 amerických dolarů. (BMW12)
  • Michael Fassbender mal pôvodne hrať postavu Dana Frosta. Potom, čo sa však dostal do sporu s režisérkou Lynn Ramsay, od projektu odstúpil. O týždeň neskôr z projektu vycúvala aj samotná Lynne Ramsay a nedostavila sa na začiatok natáčania. O 25 hodín neskôr už mal film nového režiséra, stal sa ním Gavin O'Connor. (beso74)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

03.05.2013

V poslední době odmítl několik rolí. Vycouval třeba z westernu Jane Got a Gun, což byl asi dobrý tah, protože film se potýká s dalšími problémy, aktuálně jej opustil i Lawův náhradník Bradley Cooper… (více)

Reklama

Reklama