Reklama

Reklama

VOD (1)

Bolívii čekají nové prezidentské volby. Jedním z kandidátů je nepříliš oblíbený kontroverzní politik Castillo, který si ve své volební kampani nevede příliš úspěšně. Najme si americkou volební manažerku Jane Bodinovou, která se jako geniální stratég vrací z dobrovolného ústraní, aby změřila síly s profesním sokem ve službách opozice, nenáviděným Patem Candym. S ním se už několikrát v předvolebním boji setkala, ale z volebních střetů nevyšla vítězně. Jane chvíli trvá, než se zorientuje, protože se ještě vyrovnává s osobní tragédií, kterou si klade za vinu. Její rady a zásahy do kampaně jsou ale přesně mířené a velmi úspěšné. Castillovi stoupají preference, z kampaně se ale brzy stává bezohledný souboj, ve kterém je vše dovoleno. (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (50)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Prezidentské volby v Bolívii, kde jedním z kandidátů je neoblíbený Pedro Galoo. A k jeho úspěchu pomáhá volební tým složený ze zkušených Američanů. Snímek je hranou verzí dokumentárního filmu pod českým názvem ‘Naše heslo: krize’ z roku 2005 a představuje zákulisí typické volební prezidentské  kampaně. V podstatě stejný děj má i snímek z roku 2003 ‘Akce Jelcin’, kde se americký tým snaží o zvolení za prezidenta Borise Jelcina, i když se v tomto případě spíše jedná o satiru. Sandra Bullock v hlavní roli opět vyniká svojí energickou náturou v rivalitě s dějovým sokem v postu protikandidáta, kterého si neméně zdatně střihl Billy Bob Thornton. A tak v podstatě vypuká předvolební takřka válečný boj nemající v ničem zábrany, kdy je divákům striktně ukázáno, jak se politická kampaň daleko více zaměřuje na reklamu a aféry, než na politiku samotnou a že kandidáti doslova hrají divadlo v úmyslu vyhrát volby za každou cenu. Když si vezmeme jakékoliv prezidentské volby a co všechno se kolem toho děje, snímek je svým vyzněním víc než přesvědčivý. Ve finále zde totiž zazní už i v Česku velice známý citát: "Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali" ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho být skvělá satira z ranku Vrtěti psem nebo Game Change. Možná i skvělé politické drama, ale to by za kamerou musel být někdo schopnější. Takhle je to ten můj neoblíbený kočkopes, který ve výsledku víc nudí než baví. Někde mezi 2-3, ale protože si den poté z filmu nevybavím skoro nic pořádného, jdu níž. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Málo drajvu, málo vtipu. Ta srážka volebních týmů a především jejich šéfů měla být vyhrocenější a tím by se vytvořil i větší prostor pro komediální stránku věci. Takhle, i když se na to nekoukalo špatně, to na mě působilo trochu unyle, byť několik fajn momentů se tu našlo. Ale jinak jediné, co film ukazuje, je to, že předvolební kampaň je jen komedie a politici nespolehlivé ku*vy. A to jsou věci, které už všichni dávno víme. Nicméně na Sandru Bullock se i v padesáti kouká sakra dobře, to se musí nechat a i když nezazářili, tak nezklamali ani další herci. Sice by neškodila kratší stopáž, ale jednou se na to mrknout v pohodě dalo. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock zase dokazuje, že rozhodně hrát umí, a ukazuje to na snímku, který si doslova libuje v tom, jak se mu daří ukázat, že celá politika je jenom velká komedie na lidi a nic jiného. Jen si to prostě pořád nechceme uvědomit. Ten konec je takový hloupě idealistický, ale tak proč ne. Nejspíš by ale dostala cihlou. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na téma volebních kampaní, poradců a s nimi spojenými machinacemi všeho možného druhu, bylo natočeno již vážně dost snímků, a to jak ve vážném, dramatickém stylu, tak v tom odlehčenějším pojetí, jako tomu je právě v podobě tohoto snímku. Já osobně tedy raději preferuji filmy v prvně jmenovaném pojetí, neboť přeci jen nejde o téma, kde by bylo vyloženě místo na nějaké srandičky, nicméně Our Brand Is Crisis není tím úplně čistě humorným filmem, spíš se pohybuje někde na hraně vážnosti a komediálnosti, a nutno mu v tomto ohledu přiznat, že mu to balancování docela po celou dobu vychází, což znamená, že na vyhrocené, dramatické a emočně silné situace může divák sice zapomenout, zároveň je tu ale i spousta momentů, při kterých člověku není rozhodně do smíchu a nenechají ho úplně lhostejným, a stejně tak to je i s humorem, kdy se divák smíchy fakt neumlátí, nicméně pár funkčně úsměvných scén se zde objeví a dokážou upřímně pobavit. Dalším plusem je pak určitě i casting, v čele s nečekaně výraznou Sandrou Bullock, které tu navíc sedla právě překvapivě daleko více ta dramatičtější herecká poloha, než ta komediální, o vyvolání úsměv se zde tentokrát postarali jiné postavy, respektive jejich představitelé a oživením pro film je jinak ještě i bolivijské prostředí, které též sehrálo poměrně zásadní roli pro výsledný dojem, a to především pro navození působivé atmosféry. Pokud bych měl něco filmu vytknout, byla by to určitě neoriginalita a tím pádem předvídatelnost a nulové napětí. Celkově se ale jinak jedná o docela snesitelnou podívanou, která nenadchne, ale ani neurazí, prostě pěkný průměr. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu (cca 1 min.) je použitá jedna fotka z filmu Síť (1995). Snadno se to dá ověřit dokonce i ve zdejší galerii k filmu Síť (obr. č. 7). (Lobobo)
  • Natáčelo se na podzim 2014 a to převážně v Los Angeles, New Orleans a Portoriku, ale několik scén se odehrávalo i v hlavním městě Bolívie, La Plaz. (hansel97)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Reklama

Reklama