Reklama

Reklama

Nezvladatelného jazzmana Natea (Mickey Rourke) chytí při krádeži auta. Brzy na to se ocitne uprostřed pouště s pohledem upřeným do hlavně pistole. Nate však záhadně unikne smrti, vyhne se kulce a utíká hlouběji do pouště, kde v moři písku najde záhadný cirkus. Instinktivně ho to táhne k Lily (Megan Fox), Ptačí ženě, jenže ta opakovaně odráží jeho sváděcí pokusy. Nicméně postupem času rozpozná Lily v Nateovi svou poslední šanci, jak uprchnout ze života v zajetí. Jenže jen co se začne psát první kapitola jejich vztahu, objeví se bohatý podnikatel Happy Shannon (Bill Murray) a hrozí, že zničí jejich šanci žít šťastně až do smrti… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

honajz 

všechny recenze uživatele

Řekli byste, když se někde sejdou Mickey Rourke, Bill Murray a Megan Fox, že by mohlo jít o zajímavý film. Možná takový vzletný... A pak vás realita usadí na zadek. Už prvních deset minut filmu přináší neustálé otázky. To ho dostala jen jedna rána pěstí? Proč nešel zpět k autu? Proč ten cirkus vypadá jako v Carnivale? Jak to, když si dají drink v noci, při okamžitém následném útěku je den? Atd., atd. Abyste však byli v obraze – nějaký mafiánský poskok, dříve slavný jazzový muzikant, který vybírá výpalné a asi je i feťák (Mickey Rourke) je přepaden, odvezen do pouště, ale než je zastřelen, indiáni v bílých krojích zastřelí vykonavatele popravy. Poskok, místo aby se vrátil k autu, jde přes hory a kopce, až v údolí uvidí cirkus a v něm opravdovou ženu s křídly. Přemluví ji k útěku a plánuje ji prodat mafiánskému šéfovi (uťápnutý Bill Murray), který ale na něho poslal popravčího, protože mu přeřízl manželku... Celé se to snaží o poetiku v drsném světě mafiánů a překvapivou pointu na závěr – k níž ale film nijak nesměřuje, ani ji vlastně nevysvětluje a nenaplňuje, prostě je tam jen kvůli jistému šoku pro diváka a jakémusi vyznění. Ale když se nad tím zamyslíte, tak to prostě jenom nedává smysl. Btw, všimněte si v titulcích, že Megan Fox oblékal Armani. Možná mysleli tu noční košilku? A ještě jeden detail – jak moc hudba připomíná soundtrack z Fontány. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který se pokouší svou poslední scénou dát smysl celého filmu. Tady už ani celkem pěkné závěrečné překvapení nedokázalo pomoci. Zbytek filmu je totiž hodně zmatená a nudná podívaná, ve které skoro nic nefunguje, hlavně vztah mezi ústřední dvojicí (svádět to celé jenom na Megan Fox by bylo v tomto případě až příliš krátkozraké). Mickey Rourke hraje na nájem, Megan Fox se snaží hrát (marně) a Bill Murray měl zřejmě při natáčení infarkt, ale režisér to s ním zřejmě chtěl dotočit než přijede záchranka. Jeho výkon a vlastně i celý film by tomu nasvědčovali. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

No tohle snad ne! (1 minuta po skončení). Tenhle film je totální přešlap. A to i když tam hraje Bill Murray. Nakonec byla moje největší obava - Megan - tím nejlepším, a to jak po fyzický, tak po herecký (!) stránce. Rourke to teda vyžral až hrůza. Jeho postava je šíleně nesympatická, slabošská, fyzicky nepřitažlivá (co si budeme namlouvat) a každejch deset minut plačící troska, kterou pár vteřin nostalgickýho foukání do trumpety nespasí. Kterej scénarista si myslel, že takový hlavní postavě by někdo fandil? Vedle toho bledne i dementní příběh s údiv vyvolávajícíma reakcema všech osob zúčastněných - těch hlavních dvou obzvlášť. Po jejich motivacích radši nikdo nepátrejte. Jo, a polovinu filmu zabírají smutný bezhlasný záběry na meditujícího Rourka, případně se opíjejícího, brečícího v posteli, brečícího ve snu, nebo válejícího se po zemi, když dostával nakládačku a u toho brečel. Hraje do toho hezká hudba, a jen proto se to dalo dokoukat jako zvuková kulisa. A ten konec! (Pocit z něj vystihuje první věta mého komentu). Myslím, že tam se trochu utnuli v žánru a omylem k tomu natočili konec z Včelích medvídků, říznutej trochou toho našeho dobrého klišé číslo 115. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Čistý utrpení. Fakt netušim, jestli jsem nepřehlídnul nějakou tu hlubokou filosofii a ještě hlubší myšlenku a tudíž jsem jen barbar, co nic nepochopil. Ať je to tak nebo tak, tak tenhle film je neskutečné sračka protkaná všema romantickejma klišé a navíc příšerně zahraná. Rourke je všechno, jen ne prototyp romantickýho hrdiny, co tu dělal Murray absolutně netušim a Megan Fox se opět projevila jako neherečka. Na to jsme u ní sice zvyklí, ale to, že tentokráte nedokázala ani upoutat mojí pozornost, je na uváženou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LILY JSI JINÁ. MYSLEL JSEM, ŽE JSME SI SOUZENI“..... /// Poté co je M.Rourke zachráněnej indiánskou verzí Timura (a jeho party), potká Lily. Ta ho taky zachrání a film se začíná táhnout. Koukat na párek sbližujících se podivínů, by nemuselo bejt nezajímavý, kdyby to nebyla nuda. Úmysly jsou jasné, tempo na hovno, nikdo se nesnaží ničím upoutat – zaujmout. Zkrachovalec, kterej všechno posere pláče, všechno je tak neuvěřitelný, divně jednoduchý, nepravděpodobný, že by to klidně mohlo bejt........ (dosaďte po zhlédnutí). Podivnej film. Pokus o něco, čemu nerozumím. Nevyužitej potenciál charismatických herců. Což mě štve asi nejvíc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci se přesvědčit, že je má Megan impozantní. 2.) Film ve kterým má sex stařec s mladou holkou nemůže bejt špatnej! (v klidu, stejně je tma). 3.) Na zádech mám..... (dosaďte si sami). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Mickey Rourke označil film za příšerný. Později se za svůj výrok omluvil s tím, že měl tehdy špatnou náladu, byl zrovna na večírku a snažil se zbavit reportéra. (Eldrick)
  • V roli "Icemana", nájemného zabijáka na začátku filmu se objeví známý zápasník Chuck Liddell. (Eldrick)

Související novinky

Vášnivá hra Billa Murraye a Megan Fox?

Vášnivá hra Billa Murraye a Megan Fox?

18.01.2010

To by byla opravdu bizarní představa (na druhou stranu, Billovi jsme uvěřili, že dokáže sbalit Scarlett Johansson, že?). Jde, jak jinak, pouze o hereckou spolupráci. V mysteriózním thrilleru Passion… (více)

Reklama

Reklama