Další patro (festivalový název)
Next Floor
Krátkometrážní
Kanada, 2008, 12 min
Denis VilleneuveObsah
Během luxusem přetékající hostiny s číšníky ve fraku a osobními sluhy se jedenáct zhýčkaných hostů pustí do něčeho, co připomíná rituální gastronomický masakr. V tomto absurdním a komickém světě naruší nekonečnou symfonii hojnosti jedna neočekávaná událost . Film Další patro získal již přes 50 různých cen na festivalech po celém světě. (oficiální text distributora) -
Film, v němž se hodně hoduje, trochu oprašuje a celou hostinu řídí personál v čele s vrchním. Kolik chodů hosté snědí v jednom patře? Originální pochmurná groteska, dantovská alegorie i podobenství o postupném a nezastavitelném úpadku konzumní společnosti, oceněná na mnoha mezinárodních festivalech. (MFF Karlovy Vary)
bassator
46th KVIFF 2011 - TRIBUTE TO DENIS VILLENEUVE - Pocta Denisi Villeneuvovi (Next Floor / NEXT FLOOR / Další patro)(9.9.2011)
iamek
[46. MFF KV 2011](12.9.2011)
jhrasko
I Švanjkmajerovsky MŇAMkoidné.(6.7.2011)
Kmotr
Možná to byl atak na konzumní společnost, nenažranost, morální propad...a možná taky ne. Krátkometrážní Další patro je snímkem svižným, komickým, lehkým zákuskem před hlavním chodem Maelström.(4.7.2011)
RasputincZ
Pomocí symboliky a atmosféry ztvárněná nekonečná nenasytnost lidské rasy, která nezná mezí. Podobně jako v Maelstromu i zde lze zpozorovat dávku cynismu a černého humoru, která se v režii D. Villeneuva objevuje. [MFF KV 2011](23.7.2011)
reqiuem
Ještěže se země vznáší ve vzduchoprázdnu. MFF(7.7.2011)
Jufonka
[MFF Karlovy Vary 2011] Ani nevím, proč dávám čtyři hvězdy. Strašně mi vadilo, že to nemá PŘÍBĚH. Jenže zpracování a atmosféra mě prostě nadchly. Nesmírně originální, zajímavé a ve své podstatě i vtipné.(10.7.2011)
Compote
Originální kousek. Nadchl mě vizuálně, pobavil,.. Těžko říct, zda měl nějakou hlubší myšlenku, atakující společnost, či šlo prostě "jen" o nápad. K absolutní spokojenosti mi chyběl jen nějaký promyšlenější konec. (MFFKV 2011) 85%(3.7.2011)
Tommy.D
Pěkná žranice. K páté hvězdě mi ale chyběl nějaký dotaženější konec. "Next floor!"(11.7.2011)
vendysek
Většina z nás je hnusnými konzumenty. Někomu se to líbí, jinému ne. Ať už žereme jakkoliv, do prohlubně pod námi budeme padat všichni stejně. Tak bacha, žerme s ohleduplnou mírou, ať si můžeme v některém patře alespoň ohřát své zhýčkané zadnice.(6.6.2011)
Jermann
(KVIFF 2011) Jak lépe zobrazit úpadek společnosti, než doslova?(5.7.2011)
MA.KI
Stylizovaná vizuální hostina utahující si z nekonečné člověčí zhýralosti a konzumu. Absurdně a vtipně.(6.2.2012)
Hank
Velká žranice plná mlaskání a přetékajících mís s jídlem a všemi možnými především masovými pochutinami. Ilustrace naprosté zhýralosti, hojnosti a vizuální dokonalosti. Hosté se propadají obrazně i doslova stále níž a níž do hlubin zhýčkanosti a zhýralosti. Hostina pokračuje....(3.7.2011)
raud
[KVIFF 2011] Zábavný, vizuálně podmanivý..jen škoda nějaký trefný pointy.(4.7.2011)
Veseldaa.!
46. MFF Karlovy Vary Povedená kamera, hlavně barevnost každého záběru, i burácející bubny dodávající napětí a očekávání mě bavili. Jen chyběl nějaký výraznější a myšlenkou nabitý konec.(4.7.2011)
mr.filo
Best Short Film, Cannes Film Festival(19.2.2012)