Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skoročtyřicátník Bruno Hamel žije poklidný šťastný život v městečku Drummondville s manželkou Sylvií a osmiletou dcerou Jasmine. Bruno je chirurg a život mu probíhá každý den podobně. Jeho rodina není ničím výrazná a moc se neliší od ostatních. Hamelovi si žijí svůj spokojeně jednotvárný život, dokud jednoho podzimního odpoledne není Jamsine znásilněna a zavražděna. Od té chvíle se Brunovi celý svět zhroutí. Aby ne, když přišel o vše, pro co doteď žil. Jeho jediná dcera, kterou tak miloval, je mrtvá a on nemyslí na nic jiného, než jak ji pomstít. Když je vrah zatčen, v Brunově zatemněné mysli plné nenávisti a pomsty se začne tvořit plán, jak dostat dceřina vraha a krutě ho potrestat za zločin, jenž spáchal. V den, kdy se vrah objeví u soudu, Hamel začne svůj podrobně promyšlený plán uvádět v realitu. Vraha unese ze soudní budovy a později pošle policii krátkou zprávu o tom, že násilník a vrah jeho dcery bude mučen po dobu 7 dní a poté popraven. Jakmile Bruno dokoná své dílo pomsty, jež se mu promítalo v mysli od smrti Jasmine, si pak sám vezme život. (petrzelka)

(více)

Recenze (50)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Včera The Tortured, dneska tohle. Svým tématem hodně příbuzné snímky, přesto se od sebe dimetrálně liší. První jmenovaný byl ten klasicky americký, v současné době trošku mainstreamový thriller. 7 days, jak zní anglický název, si vykračuje odlišnou, pro běžného diváka trnitější cestou. Tentokrát tu nemáme manželský pár, ale jednoho muže, co se chystá v opuštěné chatce uprostřed kanadských lesů pomstít pedofilovi za znásilnění a smrt jeho malé dcery. Má ho mučit titulních 7 dní, aby násilník zjistil, zač je toho loket. Jenže... Terorizuje ho maximálně 4, zbytek času mu dělá společnost alkohol, pocity viny a palčivé otázky, zda to všechno za ten kriminál stojí. Film trvá přes 110 minut, na škodu mi to ale nepřišlo. Je to celé bezvadně natočené, zbytečně se nekecá, a má to zvláštní atmosféru. To bude ale hlavně absencí hudby, což má za následek větší reál. Po skončení filmu jsem byl mírně zklamaný (přece jenom jsem čekal něco jiného), ale to opravdu jenom mírně. 7 days vychází tedy ze souboje s The Tortured o něco lépe, i když jenom o fous. ()

skinnee 

všechny recenze uživatele

niekto vám znásilnil a zavraždil dcéru...nechať to na justíciu alebo zobrať spravodlivosť do vlastných rúk a nechať ho trpieť a tým sa pomstiť...čo to však vyrieši, čo to zmení a komu to vlastne pomôže...dnes mi tento minimalistický snímok celkom sadol aj keď by sa dalo ešte lepšie rozpitvať psychiku postáv...u mňa medzi 3-4* ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Námět pomsty je vždy lákavý i když postrádá originalitu.Pedofilní vrazi si určitě zaslouží víc, něž jen pobyt ve vězení a tak je otcova pomsta celkem na místě. Ovšem od půlky filmu se to mění spíš v psychologické drama,kdy otec začíná pochybovat o smyslu svého počínání a ztrácí motivaci,protože očekávaná ůleva při mučení vraha jeho holčičky se ne a ne dostavit.Díky zbytečně přestřelené stopáži se bohužel nekonečné čekání na konec stalo nudou a mučením i pro mě... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady filmů znázorňujících rádoby pomsty chtivé doktůrky, kterým se přihodilo něco zlého. Ano, čin, který byl zde spáchán je ohavný a zdá se, že vrah zaslouží co proto. Jenže, když začne mít onen doktůrek (zde je to opravdu doktor) problémy sám se sebou, jen těžko vykonat nějaká rozhodnutí v otázce života a smrti druhé osoby. Ikdyž je to bestie! Sedm dní mě ničím nepřekvapilo a nenadchlo. Paradoxně, až na vrahouna podávali všichni nepřesvědčivé výkony a tím vyšla celá atmosféra vniveč. Bez hudebního doprvodu vznikaly často hluchá místa a záchranou se tak trochu stal konec. 40% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak z těch tří filmů na stejné téma je pro mě 7 Days jasně uprostřed. Je mnohem lepší, než americké The Tortured, ale na australské Daddy´s Little Girl (které btw tyhle dva filmy poněkud kopíruje, ale i tak to v něm funguje nejlíp) to nemá ani náhodou. Tady sice funguje atmosféra, mučení, dokonce i špetka psychologie zde je (ale té mohlo být i víc) a tím snad největším kladem je to, že to i působí dost realisticky a vyprávěno je to uvěřitelně, jenže to taky celé je poněkud bezemoční. Nemůžu si pomoct, ale právě ty emoce v tom chyběly, všechny postavy jsou chladné jak psí čumák a kvůli tomu ze 7 Days nemám žádné silnější dojmy. Navíc ten závěr mohl být podařenější, na něm se totiž dalo ještě zapracovat. Na víc jak 3* to nevidím. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama