Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (632)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Michael se vrátil, aby oslavil svůj nejoblíbenější svátek, jak to umí jenom on. Krvavě a zábavně. Že scénář silně pomrkává na nás, fandy původního filmu, to snad už psát nemusim. Pro nás by měl být nejdůležitější fakt, že tu konečně máme Halloween, který je co do atmosféry velmi blízko prvním dvěma dílům. Tvůrci neosekali stopáž na 80 minut, jak se bohužel stalo u H20, ale snaží se šponovat napětí do dnes už nevídaných výšin - závěrečná hra na schovávanou budiž zdárným příkladem. Začátek je malinko pomalejší, ale po havárce autobusu to už jede téměř bez zaškobrtnutí. No a pokud taky patříte mezi nemocné, co v každém slasheru počítají bodycount, vězte, že díky 17 killům si toto pokračování dělí zlatou příčku spolu se čtvrtým dílem. Takže verdikt? Jednoduchý. Za mě osobně jeden z nejlepších slasherů nového milénia. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tento rok sa vrátili dve známe filmové série znovu na plátno a zatiaľ čo jedna sklamala (The Predator), druhá príjemne prekvapuje nielen pekným nadviazaním príbehu, ktorý sa odohráva po 40 rokoch, ale priniesla si s prvého dielu tu istú hlavnú postavu (znova skvelá, ak nie ešte lepšia Jamie Lee Curtis) a predovšetkým aj napätie, atmosféru a skvelú Carpenterovú hudbu. Halloween je jeden s tých vydarených sequelov, ktorý nerobí hanbu predchodcom, ale práve naopak, v niektorých momentoch je ešte lepší. Michael Myers je späť a to v dokonalom lahodnom podaní, znova šíri strach okolo seba a výborne tomu dopomáha aj skvelá atmosféra a hudba. Tak isto aj tempo filmu je presne, nikde nič nedrhne, nieje čas sa tu nudiť a zároveň je vždy čas na pár dialógov a pár dobodaných mŕtvol. Viac ako pár. To sú predovšetkým silne stránky tohto filmu. Príbeh je dobrý, pochopí ho aj ten kto nevidel žiaden diel Halloweenu a zároveň poteší, že sa nadväzuje priamo na prvý diel a zbytočne sa nič nekomplikuje vysvetleniami ohľadom iných dielov. No problém alebo respektíve mínus tohoto filmu je to, že je to vlastne upgrade jedničky a tak nič moc zasadne sa tu vlastne nestane (okrem lahodne dobre nervóznych, brutálnych a krvavých scén s Michaelom Myersom). Inak sa znova jedna o klasický slasher. Niektorí budú možno sklamaní, iný budú búchať od radosti šampanské, ja osobne som si spokojne vychutnal kvalitný horor, frajerka si vychutnala kvalitné lakačky a kamoš ? Ten otváral to šampanské, čo som spomínal. Obľúbený soundtrack: Halloween Theme, Prison Montage, Shape burns. 80% - 4* ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Atmosféra založena jen na nostalgickém nádechu této sáhodlouhé série, zajímalo by mne, jestli tato zbrusu nová Michaelova vyvražďovačka dala znalcům něco nového, třeba pohled do jeho mysli plné zloby, jež proměňuje ve skutečnost. U mě nic, já zhlédl jen klasický příběh, ve kterém má, vždy na správném místě se objevující, vrah nejdříve navrch a krom novorozeňat v postýlkách či malých koledníků bezmyšlenkovitě podřeže každého na potkání. Nakonec si ho vychutnají ženy tří generací. Omlouvám se fanouškům, ale jedno zhlédnutí mi bohatě stačilo. [Kino Citadela] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

David Gordon Green režisér skvělé komedie Travičky Zelené a Prince a Pruďase vzdává poctu a navazuje na Halloweenskou klasiku ze 78 a John Carpenter si myslím nemůže být uražen. Musím sice podotknout, že původní Halloween nepatří mezi mé oblíbené filmy a víceméně se stal kultovní záležitostí jen proto, že v té době byl první a tedy pro lidi šokující, jako slasher kvůli absenci krve a málo mordů u mne neustál, ale s verzí 2018 jsem nadmíru spokojen. Michael Myers řádí více než kdykoliv jindy a jeho práci je rozhodně příjemné sledovat. Oběťí padne poměrně dost, krví se nešetří a objeví se i velmi hezké explicitní scény( Rozšláplá hlava nejspíš vede), ale zase se nejedná o nic, co by běžný divák nestrávil. Na nostalgii hezky brnká původní soundtrack a velmi se mi líbil i ten nový,což se vzájemně skvěle doplňuje. Atmosféra je povedená, především finále v baráku je vygradováno tak, že jsem chvílemi nedýchal a ticho v sále při napráskaném kině bylo k neuvěření. Herecky také velmi slušné v čele s Jamie Lee Curtis, která na své staré kolena je poměrně fyzicky zdatná a ve zbraňích se vyzná. Potěší i role mladého černouška, který na pár minut uvolní temnou atmosféru humorem. Mínusem pro mne byl pomalejší rozjezd ( Než Michael uteče z blázince je to trošku nezáživné) a také absence Tities, kterých bylo v původním požehnaně žel zde se mihnou jednou v sekundovém záběru. Ve výsledku tedy spokojenost a určitě nejlepší Halloween ( Sorry Zombie i Carpentere) a samozřejmě další zlatá letošní trefa vedle Hereditary a Quiet Place. 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V těch pokračováních Halloweenů aby se prase vyznalo, nakonec jsem po konzultaci s uživatelem kacator123 a vlastním uvážením přeskočil z druhého dílu původní série k tomuto a až do finále jsem si myslel, že to byla mistrovská volba, když pominu trapně čitelný na ameriku typický feministický podtext, tak debilita si v tom závěrečným slepičinci vysloveně podává dveře (stání u dveří, výstřel do podlahy, atd ) . Rok 2018 a 1978 není v USA to samé, bohužel. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (32)

  • Toto je první Halloween natáčený digitálně. Předchozí byly zaznamenány na klasický materiál. (ČSFD)
  • Laurie (Jamie Lee Curtis) používa zbrane Smith & Wesson Model 66, Cruiser Mossberg 500 a pušku Winchester 1873. (WalterIK7)
  • Děj se odehrává 40 let po událostech prvního filmu, kultovního Halloweenu (1978), a naprosto ignoruje všechny následující filmy volné série. (Duoscop)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama